HAYIR DİYORUZ!

Bizler Çerkezköy Gazetesi Ailesi olarak, 64 hektarı Çerkezköy, 480 hektarı ise Silivri sınırlarında olmak üzere toplam 544 hektar üzerine konumlandırılması planlanan kömürlü termik santrale ‘Hayır’ diyoruz

HAYIR DİYORUZ!
16 Şubat 2017 Perşembe 10:47

Sen de toprağına, suyuna, havana sahip çıkmak için ‘kömüre hayır’ de. Enerji ihtiyacını karşılamak, enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmak için kömürlü termik santraller inşa etmek yerine enerji verimliliği/tasarrufuna yönelik önlemler alınmalı, enerji üretim yatırımlarında yenilenebilir enerji tesislerine öncelik verilmeli.


Önemli bir ormanlık alanın bulunduğu Çerkezköy kömürlü termik santral tehdidi ile karşı karşıya. Her geçen gün yeni bir termik santral yatırımının duyurusu yapılıyor. Enerjide dışa bağımlı olduğumuz gerekçesiyle inşa edilen bu santrallerde ise ithal kömür kullanılabiliyor.
Kömürlü termik santrallerine neden ‘Hayır!’ diyoruz?


Kömürlü termik santraller neden oldukları hava kirliliği nedeniyle solunum sistemi, kalp - damar sistemi hastalıklarına, kanser ve sinir sistemi hastalıklarına neden oluyor. Kömürlü termik santraller bulundukları yerde neden oldukları sağlık etkileri nedeni ile insan ömrünü 10 yıl kısaltıyor. Kömürlü termik santraller neden oldukları zehirli gazlar ve uçucu küllerle, asit yağmurları ile tarım arazilerinin verimini düşürüyor, su kaynaklarını kirletiyor.


Planlanan kömürlü termik santral projelerinin etkileri hava, su, toprak varlıklarına etkileri bakımından kümülatif olarak değerlendirilmiyor. Enerji ihtiyacını karşılamak, enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmak için kömürlü termik santraller inşa etmek yerine enerji verimliliği/tasarrufuna yönelik önlemler alınmalı, enerji üretim yatırımlarında yenilenebilir enerji tesislerine öncelik verilmeli.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
huseyin - 7 yıl önce
sırf çerkezköy değil istanbul ve tekirdağda milyonlarca kişiye zehir solutacaksınız.kimse sizi affetmeyecek
Avatar
hasan - 7 yıl önce
Tüm fabrikaların çatısına güneş paneli konulsa tertemiz elektrik üretilir.
Kömür yakan termik santralle elektrik üretiminin sağlığa zararlarının parası da acısı da bu yörede yaşayan halktan çıkacak, kimin umurunda?
Avatar
huseyin - 7 yıl önce
tvlere koku için çıkıldı.şimdi zehir için çıkılacak.sağlığımızla oynayanları Allah kahretsin