Her gelen maille kanmayın

Bankalarin internet sitesini kopyalayıp gizli ve farklı bir adresten internette yayınlamaya başlayan uyanıklar, müşterilerin banka hesap ve şifre bilgilerini ele geçirmek için çalışmaya devam ediyor.

Her gelen maille kanmayın

AKBANK MÜŞTERİLERİNE MAILLER ATIYORLAR

Henüz kimlikleri tespit edilemeyen dolandırıcılar geçtigimiz aylarda başka banka isimlerini kullanarak Türkiye'nin her yerindeki internet kullanıcılarına e-posta atarak müşteri bilgileri ve şifrelere erişmeye çalışmışlardı. Dolandırıcılar şimdi de Akbank müşterilerine musallat olarak dolandırma girişimine devam ediyorlar.

HERKESE AYNI E - MAIL

Türkiye'nin herhangi bir yerinde Akbank hesabınız olsun olmasın dolandırıcıların vatandaşların mail adreslerine 'Güvenlik Alarmı' başlıklı bir e - posta attığını belirten uzmanlar, mailin devamında şunların yer aldığını bildirerek, vatandaşları çok dikkatli olmaları konusunda uyardılar ve şunları söylediler:

GÜVENLİK ALARMI!!!

AKBANK Online Bankacılık hizmet hesabınızın süresi dolmak üzeredir. Aşağıdakı linki kullanarak hesabınıza ulaşabilir ve hesabınızı tekrar aktif hale getirebilirsiniz:

LINKI SAKIN KULLANMAYIN, MAILI DIKKATE ALMAYIN

Dolandırıcıların müşterinin kullanmasını istedigi linki kullandığınız anda, Akbank T.A.Ş.'nin internet sitesinin aynısını, fakat gizli, farkli bir adresten başka bir adrese yönleniyorsunuz. Yönlendiğiniz yerde ise sizden kullanıcı adı ve şifre bilgileriniz isteniyor. Bu bilgileri verdiğiniz taktirde ise hesabınızı dolandırıcılar ile paylaşmış, dolayısı ile dolandırılmış oluyorsunuz. Bu tür bir maili kesinlikle dikkate almayın ve mail geldiği anda en yakın Akbank T.A.Ş. Şubesi'ne anında başvuruda bulunun.

MAIL'IN NEREDEN GELDIGI BELLI DEGIL

Bu linklere tıklanıldığı anda dolandırıcıların kendi sitesine giriliyor ve tüm bilgilerinizi kendiniz veriyorsunuz. Dolandırıcılarda sizin tüm hesap bilgileriniz ile şifrelerinizi öğrendiği için hesabınızı kullanıyor. Banka hesabı olupta bu veya buna benzer bir mail alanlar kesinlikle bu uyarıyı dikkate almasınlar ve hiç bir işlem yapmasınlar.

Sadece banka personeli ile bizzat ya da telefon ile irtibata geçsinler. Ancak kendi başlarına kesinlikle hiç bir işlem yapmasınlar. Bu gelişen teknolojiyi kötü amaçlı olarak kullanmak isteyenlerin yaptığı bir iş. Kandırma ve dolandırma amaçlı olarak gönderilen bu e-mail'in Türkiye'nin neresinden gönderildigi belli degil."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.