Her mahallede iftar sofrası kuruluyor

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen ve ilki Kızılpınar'da verilen sokak iftarları hafta sonu Fatih Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi ve Bağlık Mahallesi'nde verilen iftarlar ile devam etti

Her mahallede iftar sofrası kuruluyor
15 Temmuz 2014 Salı 07:48

Mahallelerde verilen sokak iftarlarında vatandaşlarla yakından ilgilenen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yemek tezgahlarının başına geçerek kendi elleriyle yemek ikramını yaparken, ezanın okunmasıyla birlikte vatandaşlarla birlikte orucunu açıyor Düzenlenen mahalle iftarları hakkında konuşan Başkan Akay, “İlk olarak Kızılpınar’dan başladığımız mahalle iftarları Fatih Mahallesi Adliye Arkası Otoparkta, Cumhuriyet Mahallesi Piknik Alanı’nda, Pazar günü ise Bağlık Mahallesi Muhtarlık Binası karşısında yapıldı. Halkımızın ilgi gösterdiği iftar programlarımız Cuma günü Yıldırım Beyazıt Mahallesi Tarım Sokak'ta, Cumartesi günü Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Hacı Fahri Zümbül Cami önünde, Pazar günü İstasyon Mahallesi İstasyon Cami önünde, 24 Temmuz Perşembe günü Veliköy Mahallesi eski Cami arkasında, 25 Temmuz Cuma günü Gaziosmanpaşa Mahallesi Uğur Dershanesi önünde, 26 Temmuz Cumartesi günü Fevzipaşa Mahallesi Fevzipaşa İlkokulu bahçesinde devam edecek” dedi.

RAMAZAN AYINI VATANDAŞLARIMIZLA GEÇİRMENİN MUTLULUĞU İÇİNDEYİZ

Vatandaşlarla birlikte orucunu açmaktan son derece mutlu olduğunu sözlerine ekleyen Vahap Akay, “Belediyemiz tarafından bu yıl ilki düzenlenen mahalle iftarları kapsamında her mahallemizde vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Toplum hayatında huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı af, mağfiret ve bereket ayı olan, 'Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluştur' diye müjdelenen Ramazan ayını vatandaşlarımızla birlikte geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DEVAM EDECEK

Akay konuşmasının sonunda ise, “Ramazan ayı, tutulan orucuyla, akşamları iftarıyla, verilen fitre ve zekâtıyla ibadetlerle dolu bir aydır. Bu ibadetler dolayısıyla Ramazan, ayların en bereketlisidir. Mübarek Ramazan ayı, Müslümanlar için el ele vermek, kaynaşmak ve yekpare olmak için bir vesiledir. Bugüne kadar birlik ve beraberlik örneği gösteren değerli hemşerilerimin, bundan sonra da aynı beraberliği göstererek ihtiyaç sahiplerine ellerini uzatıp bu mübarek aydan istifade edeceklerine inanıyorum” açıklamasında bulundu.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.