Herkese anlatmak için 20 bin kitap dağıttı

Çanakkale Şehitleri Tanıtım ve Araştırma Derneği Gönüllüsü Yaşar Daylan geçtiğimiz sene başlattığı kitap dağıtım kampanyasında 20 bin kitap dağıtarak, ulaşılmsı zor bir başarıya imza attı.

Herkese anlatmak için 20 bin kitap dağıttı
04 Eylül 2007 Salı 08:52

HER YERDE KİTAP DAĞITIYOR

Geçtiğimiz sene Milli Mücadele ruhunu aşılamak ve çocuklara Çanakkale Destanı'nı bilmeleri açısından kendisi ve bulduğu sponsorlar ile Çanakkale Savaşlarını anlatan kitaplar dağıtan Çanakkale Şehitleri Tanıtım ve Araştırma Derneği Gönüllüsü Yaşar Daylan, "Geçtiğimiz sene başlattığım Çanakkale Savaşlarını anlatan kitap dağıtımlarını devam ettiriyorum.

Geçtiğimiz sene hatırlanacağı gibi gerekli izinleri alıp önce okullarda kitap dağıtımlarına başlamış, sonra da kitap dağıtımlarını konserlerde, toplu sünnet şölenlerinde, etkinliklerde, pikniklerde kısacası insanlara ulaşabileceğim her yerde devam ettirdim.

Kitapların içeriği ise Çanakkale kara ve deniz savaşlarının nasıl olduğu, hangi cephelerde olduğu, kimler tarafından yönetildiği ve nasıl olduğu. Çanakkale Savaşları kitaplara sığmaz, anlatılmaya kalksa birileri günlerce bitmez. Çünkü o savaş, savaştan çok farklı bir şey. Kahramanlık destanı, mucizenin ötesinde olan bir durum.

İnsanoğlunun bugüne kadar görmediği ve allah göstermesin ama bundan sonra da göremeyeceği bir şey. Bu ülkenin nasıl var edildiğine, ne şartlarda nasıl kazanıldığını anlatan bu kitaplarda dağıtım sayısı hemen hemen 20 bini bulmak üzere.

MİLLİ İRADEYİ BENİMSEMELİ

Benim amacım orada bizler için, bu ülkenin geleceği için seve seve kanını akıtan ve şehit olan atalarımızı herkesin bilmesi. Onların yazdığı bu destanı bütün Türk Milleti bilmeli ve onları her daim anmalı. Bu yüzden yıllardır özellikle Çerkezköy bölgesinde bu işe kendimi adadım. 5 kuruş para kazanma, ticaret yapmak gibi bir niyetim kesinlikle yok ve beni tanıyan herkes bunu bilir. Herkes milli iradeyi benimsemeli. Milli iradenin yolu da Çanakkale destanından geçer. Bu yüzden işe çocuklardan başladık ve o şekilde de devam ediyor.

Basılan ve dağıtılacak olanlar ile birlikte yaklaşık 20.000'i bulan kitaplar için bir çok sponsorumuz oldu. Ben hepsine bir kez daha teşekkür ediyorum. Kitapları son olarak geçtiğimiz hafta sonu Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Toplu Sünnet Etkinliği'nde çocuklara dağıttık. Çanakkale ruhunu özellikle küçük yaştaki çocuklarımıza aşılamak için ileride de çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.