Hesaplaşma Eylül’e kaldı

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın Olağanüstü Kongresi Eylül ayı içerisinde yapılacak. Temmuz ayı sonunda görevden alınan Saim Özkan ve Yönetim Kurulu yerine Kayyum Heyeti olarak göreve getirilen ekibin görev süresinin Genel Merkez tarafından 1 ay daha süresinin uzatılacağı belirtiliyor

  Hesaplaşma Eylül’e kaldı
18 Ağustos 2014 Pazartesi 08:29

10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeni ile Olağanüstü İlçe Kongresi’ni toplayamayan CHP İlçe Teşkilatı, Eylül ayında kongreyi yapmayı planlarken, Haziran 2015 yılında yapılacak olan Genel Seçimler öncesi Milletvekillerinin ve Aday olmayı düşünenlerin gözü Çerkezköy İlçe Kongresi’ne çevrildi.
VEKİL ADAYLARININ GÖZÜ BURADA OLACAK
Eylül ayı içerisinde yapılacak olan kongreyi mevcut Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, Dr. Candan Yüceer ve Emre Köprülü yakından takip ederken, ayrıca bölgemizden Milletvekili Aday Adayı olmayı planlayan ve ciddi çalışmalar yapan Dr. İsmail Doğaroğlu, Metin Dönmez’in yanı sıra adı Milletvekilliği Adaylığı için geçen Dt. Subaykan Pandar, Ensar Sivri, M. Zeki Gürcün gibi isimlerin de kongreyi yakından izlemesi bekleniyor.
İKİ LİSTE OLMASI KUVVETLİ İHTİMAL
CHP Genel Merkezi’nin 2011 Genel Seçimleri için aldığı ön seçim kararının 2014 Genel Seçimlerinde de alınması durumunda İlçe Teşkilatlarının büyük önem kazanacağı vurgulanırken, İlçe Başkanlığı yarışının neredeyse iki liste arasında geçmesi kesinleşti gibi.
YÜCEER VE ÖZTRAK KOZLARINI PAYLAŞACAK
Kongrede bir tarafta görevden alınan ve CHP Milletvekili Dr. Candan Yüceer’e yakın olduğu öne sürülen Saim Özkan ve ekibinin yarışması beklenirken, diğer tarafta ise Belediye Başkanı Vahap Akap ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’a yakın olduğu öne sürülen Kayyum Heyeti’nin yarışması bekleniyor.
ÖNE ÇIKAN İSİM GÜVEN
Kendilerinin haksızlığa uğradığını savunan Özkan ve ekibi, kongrede parti içindeki diğer kanat ile hesaplaşmak için seçime güçlü bir aday ile girmek için çalışmalara başlarken, öne çıkan İlçe Başkan Adayları İlçe eski Başkanlarından Fedahi Güven, Gökhan İkizoğlu ve Barış Erdoğan isimleri oldu. Bu isimler üzerine yoğunlaşan Özkan ve ekibinin, Fedahi Güven ismi üzerinde durduğu öğrenilirken, bu isim olmaz ise masadaki diğer seçeneklerin Gökhan İkizoğlu ve Barış Erdoğan isimleri olduğu kulislerden şimdilik yansıyanlar.
ÖZTÜRK YA DA DEMİR
Saim Özkan ve ekibinin bulunduğu kanatta bu gelişmeler yaşanırken, Belediye Başkanı Vahap Akay’ın olduğu kanat da ise İlçe Başkanlığı’na Kayyum Heyeti’nde yer alan bir ismin oturmasına kesin gözüyle bakılıyor. İlçe Başkanlığı için ismi geçen en güçlü aday Kayyum Heyeti Üyesi Birol Öztürk olduğu, olmadığı takdir de ise Hasan Demir’in olacağı kulislerden sızan ilk bilgiler arasında yer alıyor.
205 DELEGE OY KULLANACAK
Tarihi CHP Genel Merkezi ve Kayyum Heyeti tarafından belirlenecek kongrenin Ağustos ayı içerisinde yapılması planlanırken, kongrede 205 delegenin oy kullanacağı ifade edildi. 205 delegenin oy kullanacağı sandıkta Belediye Başkanı Vahap Akay ve ekibinin bir isim, görevden alınan Saim Özkan ve ekibinin ise bir ismi aday göstermesi durumunda kongrenin renkli ve çekişmeli geçmesi beklenirken, ortaya çıkacak olan sonucun 2015 Genel Seçimlerinde Milletvekili Adaylarında da belirleyici rol oynaması bekleniyor.
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNE ODAKLANMAK İSTEDİK
CHP Çerkezköy İlçe Kayyum Heyeti Başkanı Hasan Demir, 10 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle kongreye gidemediklerini söyleyerek “Seçim takvimi oldukça sıkışık oldu. Kongre kararı almış olsaydık, Cumhurbaşkanlığı seçimine tam anlamıyla odaklanamayacaktık. Bu nedenle kongreyi seçim sonrasında yapmayı planladık” dedi.
KONGRE EYLÜL AYINDA YAPILACAK
Demir, İl Başkanı Recep Palabıyık, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte Genel Merkez’in görüşü doğrultusunda kongre tarihini belirleyeceklerini ifade ederek “Kongremizi Eylül ayı içerisinde gerçekleştireceğiz. Kesin tarihi de önümüzdeki Günlerde İl Başkanımız, Belediye Başkanımız ile Genel Merkezimiz olarak yapacağımız değerlendirmenin ardından belirleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.