Heykelin vatandaşla imtihanı

Çerkezköy Belediyesi’nin ilçeyi güzelleştirmek adına Atatürk Caddesi üzerinde bir banka monteli halde yaptırdığı heykelin kitabı çalındı. Kitap okuyan bir adam şekilde kaldırıma yerleştirilen heykelin kitabı çalınarak, heykelin eline çiçek tutuşturuldu

Heykelin vatandaşla imtihanı
29 Eylül 2015 Salı 15:21

HEYKELTIRAŞ İLE ANLAŞILMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Çerkezköy Belediyesi, çevre düzenlemelerine yeni bir soluk kazandırmak için 7 yıldır profesyonel olarak bu işle uğraşan bir heykeltıraşla anlaşmıştı. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu Erkan Akyıldız, Çerkezköy Belediyesi’nde heykeltıraş olarak göreve başlamasının ardından yapılacak olan çalışmaların Çerkezköy cadde ve sokaklarına yerleştirileceği bildirilmişti.

HEYKEL DEĞİŞİKLİĞE UĞRAMIŞ

Erkan Akyıldız’ın yapmış olduğu ilk çalışma olan kitap okuyarak bankta oturan adamın heykeli Atatürk Caddesi üzerine yerleştirilmişti. Geçtiğimiz günlerde heykelin üzerinde kimliği belirsiz kişilerce yapılmış olan değişiklikler göze çarptı.

KİTAP ÇALINMIŞ, ÇİÇEK BIRAKILMIŞ

Cadde ve sokakların daha güzel bir görünüm kazanması için yapılan çalışmalara vatandaşlar büyük ilgi göstermiş olsa gerek ki heykelin elindeki kitap çalınıp yerine bir miktar çiçek bırakılmış, bazı yerlerine de yazılar yazılmış.

VATANDAŞ TEPKİSİNİ GÖSTERDİ

Heykelin durumunu gören bir vatandaşın söylediği sözler ise ders niteliğindeydi. “Heykelin üzerinde bu değişikliklerini yapan hemşerimiz yaratıcılığını konuşturmaya çalışmış sanırım ama pek de başarılı olduğu söylenemez. Keşke bulunan heykeli mahvetmek yerine elinde bulunan imkanlarla bir şeyler yapmaya çalışsaymış. Ona sanat yapma diyen yok; hobi olarak yine yapsın ama küçük de olsa çevreye güzel bir hava katacak bu tür çalışmalardan da uzak dursun. Lütfen emeğe biraz saygı…” diye konuşan vatandaş tepkisini dile getirmekten geri kalmadı.

HEYKEL ESKİ HALİNE GETİRİLDİ

Heykelin uğradığı değişiklikleri fark eden yetkililer, çalışmayı bulunduğu yerden kaldırarak atölyeye geri götürdüler. Heykeltıraş Erkan Akyıldız’ın çalışmaları sonrası eline tekrar kitap yerleştirilen heykel, yazı yazılan kısımları da düzeltilerek bulunduğu yere geri bırakıldı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.