H.F.Z. Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde tatbikat he

Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün ilçedeki okullarda yaptığı yangın tatbikatı bu kez Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde gerçekleştirildi.

H.F.Z. Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde tatbikat he
08 Mart 2012 Perşembe 00:00

Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Sivil Savunma ve Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında ilçedeki okullarda yaptığı yangın tatbikatlarına son olarak Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi’de devam etti.
OKUL BOŞALTILDI
Okulda çalan alarmla başlayan tatbikatta ilk olarak öğrenciler kısa süre içinde okulu boşaltırken, İtfaiye aracı ve ambulans hemen olay yerine geldi.
ÇATIDAKİ YANGINA MÜDAHALE ETTİLER
İtfaiye ekipleri tatbikatın devamında, okulun çatısında çıkarılan temsili yangına itfaiye aracının merdiveni ile müdahale ederek yangını söndürdü. Ekipler daha sonra yine merdiven yardımıyla binada mahsur kalan öğrencileri kurtararak güvenli noktaya teslim etti.
YARALILAR HASTANEYE SEVK EDİLDİ
Ardından, binada yaralanan öğrencileri sedyeyle dışarı çıkartan ekipler, öğrencileri hastaneye sevk etmek üzere ambulansa bindirdi. Tatbikat sırasında binanın çatısından birbirlerine tutunarak ip yardımıyla inen iki itfaiye eri tatbikatın en ilginç sahnelerinden birini oluşturdu.
YANGINA MÜDAHALE ETTİLER
Öğrencilerin dikkatli gözlerle takip ettiği tatbikat, okul bahçesinde çıkarılan temsili yangınla devam ederken, itfaiye ekipleri yangını köpük yardımıyla söndürdü. Tatbikatta ayrıca mutfak tüpünün alev alması durumunda nasıl müdahale edilmesi gerektiği de gösterildi.  İtfaiye erlerinin tüpe köpüklü battaniye yardımıyla müdahale edip söndürmesinin ardından tatbikat son buldu. Tatbikatı öğrencilerin yanı sıra Okul İdarecileri ve öğretmenler de takip etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.