HFZ Öğrencisi 11 palaz üretimi gerçekleştirdi

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi 10’ncu sınıf öğrencilerinden Zeynep Yerlikaya büyük bir başarıya imza atarak Kaz Palazı üretti. Kuluçka makinesinde bir ay boyunca yakından ilgilendiği 15 kaz yumurtasından 11’inden palaz elde etmeyi başaran Yerlikaya okulun gurur kaynağı oldu

HFZ Öğrencisi 11 palaz üretimi gerçekleştirdi
01 Nisan 2015 Çarşamba 19:29

 BAKIMLARINI KENDİSİ YAPTI

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi 10’ncu sınıf öğrencilerinden Zeynep Yerlikaya büyük bir azim sonucunda kaz palazı üretti. Proje ödevi kapsamında çalışma yapan Zeynep Yerlikaya kuluçka makinesine koyduğu yumurtaları her gün soğutma ve ıslatma çalışmaları yaparak bakımlarını yakından takip ettiğini ifade etti.

PALAZLARLA GAZETECİLERE POZ VERDİ

Normal halde üretimi az ve zor olan kaz yumurtalarında yüzde 3 verim alınırken, yapılan çalışma sonucunda yüzde 7 verim alındığını ifade eden Okul yetkilileri öğrencilerinin bu çalışmadan dolayı tebrik ettiler. 15 yumurtadan 11 palaz üreten Zeynep Yerlikaya, yumurtaların her gün bakımını kendi yaptığını ve palazları da yumurtadan çıktıktan sonra iki gün boyunca süt ile beslediğini belirtti. Öğrenci Yerlikaya ürettiği palazlarıyla gazetecilere poz vermeyi de ihmal etmedi. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yuksel bayar - 9 yıl önce
başarılı bir çalışma umarım devamı gelir