HFZ'de Aile Eğitim Programı sertifikaları verildi

Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi'nde 6 Mart itibariyle başlayan ve 8 hafta süren 7-19 Yaş Aile Eğitim Programına katılan velilere sertifikaları verildi

HFZ'de Aile Eğitim Programı sertifikaları verildi
19 Nisan 2014 Cumartesi 08:05

8 MODÜL ÇERÇEVESİNDE 8 HAFTALIK BİR EĞİTİM
Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törende, programa katılan 26 veliye sertifikaları verildi. 8 haftalık bir program ile 8 modül çerçevesinde gerçekleşen programda, Rehbet Öğretmen Özge Özkan'ın velilere iletişim, ergenlik, çatışma çözme, uzlaşabilme, birlikte büyüme, geleceği planlama adı altında eğitimler verdi. Özkan program ile ilgili bilgiler verirken " Program sayesinde velilerimiz doğru olarak bildikleri şeylerin aslında yanlış olduğunu gördüler. Kendilerini ve çocuklarını daha iyi tanıma fırsatı yakaladılar. Bugün düzenlenecek tören ile programa katılan velilere sertifikalarını vereceğiz. Sertifikalarını ise çocukları kendilerine takdim edecek ve velilerde çocuklarına sevgi içerikli yazmış oldukları mektupları sunacaklar" dedi.
ORTAK PAYDALARIMIZ ÇOCUKLARIMIZDI
Düzenlenen sertifika töreninde konuşma yapan katılımcılardan Saadet Arslan, kendilerinin anne ve babalarından gördükleri şeyleri çocuklarına uygulayarak yetiştirdiklerini dile getirirken "Bu program ile çeşitli oyunlar oynayarak, beraber gülerek ve ağlayarak eğitim aldık. Tüm veliler bu program ile büyük bir aile olduk. Aile Eğitim Programı ile birlikte daha bilinçli bir hale gelerek bilmediğimiz şeyleri öğrendik. Tüm hocalarımıza teşekkür ederiz" ifadelerini kullanırken yine katılımcılardan Hasan Bahadır ise "Ortak paydalarımız çocuklarımızdır. Program içerisinde rol gereği hem anne baba hem de çocuk olduk. Ufkumuz genişledi. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık ve tüm velilerin bu programa katılmalarını öneriyorum. Emek ve zaman harcayan herkese teşekkür ederim" dedi.
BİZLERİ CESARETLENDİRDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ
Katılımcıların yaptığı konuşmaların ardından söz alan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Okul Müdür İsmail Sayar "Velilerimiz bizlere gelip soruyorlardı. ‘Biz nerede hata yapıyoruz?’ diye. Benimde iki evladım var. Aile içerisinde olumlu veya olumsuz her türlü şey yaşanabiliyor. Çocuklarımızın bazı dönemleri oluyor ve problemlerle karşılaşabiliyoruz. Velilerimiz 8 haftalık bir eğitim gördü. Aile içerisinde yaşanan problemleri daha iyi anlayabilmeniz için sizlere böyle bir program hazırladık. Başta Özge Özkan olmak üzere katılımcılar olarak sizlere çok teşekkür ediyorum. İkinci etapta yapılacak olan 8 haftalık eğitim programına bende katılacağım. Bu kadar verimli olabileceğini hiç düşünmemiştik ama bizlere böylesine cesaret verdiğiniz için sizlere ve çocuklarınıza teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
SERTİFİKALAR VERİLDİ
Konuşmaların ardından Aile Eğitim Programı'na katılan 26 veli'ye çocukları tarafından sertifikaları takdim edilirken veliler de çocuklarına içeriği sevgi olan mektupları verdiler. Ardından sertifika töreni sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.