İdarecilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ÇOSB Konferans salonunda okul idarecilerine yönelik ‘okul yönetimi, eğitim, öğretim liderliği’ konulu oryantasyon programı düzenlendi

İdarecilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi
29 Ocak 2015 Perşembe 19:00

 PROGRAM 09.30’DA BAŞLADI

Çerkezköy ile Kapaklı’daki okul idarecilerine yönelik ‘okul yönetimi, eğitim, öğretim liderliği’ konulu oryantasyon programı düzenlendi. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonunda OSB Konferans Salonu’nda düzenlenen program saat 09.30’da başladı. Programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ile okul idarecileri katıldı.

KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “Oryantasyon programı ile okul idarecilerine idare ve yönetim konularında katkı sağmak istiyoruz. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın ‘Değişime maruz kalan değil; değişimi yöneten olmak gerekmektedir’ şeklindeki sözüyle değişimin var olduğunu bilmekteyiz. Yalnız değişimi sadece talip eden değil, ona yön vere; okullarımızda da gündelik programlarla değil, planlayarak bunu uzun süre geleceğe vadeli katkı sağlayacak şekilde planlamamız gerekmektedir” açıklamasında bulundu.

EĞİTİM EN ESASLI MESELEMİZDİR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ise yaptığı konuşmada, “Eğitim en esaslı meselemizdir. Yarınları emanet edeceğimiz çocuklarımızın geleceğinden daha önemli bir konumuz yok. Bu nedenden dolayı her zaman, her nefes alış verişinde çocuklarımızın gençlerimizin sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyoruz. Bu görevi yaparken büyük bir fedakarlık, özveri, mesai gözetmeksizin büyük çabanın içerisindeyiz. Bundan dolayı tüm idareci arkadaşlarıma ilçe milli eğitim müdürü, okul müdür ve idarecilere yapmış oldukları çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

ÇAĞDAŞ ÖĞRETİM TEKNİKLERİNDEN YARARLANMALARI GEREKİYOR

Kaymakam Kubilay konuşmasının sonunda ise, “Programın faydalı olacağını düşünüyorum. Yönetim kavramı 4 aşamadan oluşur. Birincisi planlama, ikincisi organizasyon, üçüncüsü yürütme ve dördüncüsü denetleme. Yapılacak tüm çalışmalarda yönetim biliminin bu ilkelerinden yararlanmalı, idareci arkadaşların sürekli olarak kendilerini yenilemeleri için mutlak surette çağdaş öğretim tekniklerinden yararlanmaları gerekiyor” ifadeleri kullandı.

PROGRAM GÜN BOYU SÜRDÜ


Konuşmaların tamamlanmasının ardından Yrd. Doç. Dr. Turgay Şirin ‘Yönetim Becerileri ve İletişim’, Prof. Dr. Aytaç Açıkalın ‘Okul Yöneticileri’ konulu sunum gerçekleştirdiler. Oryantasyon programı gün boyu sürdü. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.