İftar Çadırları yeniden kuruluyor

Veliköy Belediyesi ve Kapaklı Belediyesi tarafından her Ramazan ayında kurulan İftar Çadırları bu yıl yeniden kurularak, dar gelirli, aileler, fakir-fukara, garip-guraba ve evinde yemek yapacak kimsesi olmayanlar vatandaşlar ile iftar saatinde Veliköy ve Kapaklı'dan geçmekte olan yolcuların iftarlarını açmaları sağlanacak.

	İftar Çadırları yeniden kuruluyor
07 Eylül 2007 Cuma 08:33

VELİKÖY VE KAPAKLI'DA KURULACAK

Veliköy'de Belediye Sarayı önünde kurulacak olan iftar Çadırı'nda geçtiğimiz 2 yılda olduğu gibi bu yılda 150 kişilik iftar vereceklerini belirten Belediye Başkanı Efrahim Yeşil, "Mübarek Ramazan ayı dolayısı ile özellikle beldemizde evinde çeşitli nedenlerle sıcak yemek pişiremeyen, maddi durumu iyi olmayan, yoksul, dar gelirli vatandaşlarımız ile iftar saatinde Veliköy'den geçmekte olan yolcuların iftarlarını açabilmeleri için iftar çadırımızı bu yıl dördüncü defa kuracağız.

İFTARLAR KATKILARLA VERİLECEK

Belediyemiz önüne kurulacak olan iftar çadırında her gün en az 150 vatandaşımız iftarlarını açabilecek. Ayrıca iftar çadırına gelemeyecek durumda olan yaşlılar ve düşkünlerin de evlerine kadar sıcak yemek servisi yapılacak. İftar çadırında vatandaşlarımıza verilecek olan yemekleri geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Belediye-sanayici-esnaf işbirliği ile karşılayacağız" dedi.

DÜĞÜN SALONU İFTAR SALONU OLDU

Kapaklı'da da kendisinin göreve gelmesi ile birlikte her yıl düzenli olarak Beyaz Saray Düğün Salonu'nda iftar verdiklerini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Bu yılda Ramazan ayının başlamasıile birlikte Beyaz Saray Düğün Salonu'nda Ramazan boyunca iftar vereceğiz. İftar yemeklerimizi sanayicilerimiz, esnaflarımız ve işadamlarımızın katkıları ile vereceğiz" dedi.

HERKES İFTAR ÇADIRINA GİDECEK

Veliköy Belediyesi öncülügünde kurulacak olan iftar çadırında sanayici ve esnafların katkıları ile günde ortalama 150 kişilik iftar yemeği verilecek. Dileyen, isteyen herkes iftar çadırına giderek iftarını açabilecek.

Veliköy Belediyesi tarafından Belediye önüne kurulacak olan iftar çadırı ile ilgili bilgi veren Veliköy Belediye Başkanı Efrahim Yeşil şunları söyledi:

"Mübarek Ramazan ayı dolayısı ile özellikle beldemizde evinde çeşitli nedenlerle sıcak yemek pişiremeyen, maddi durumu iyi olmayan, yoksul, dar gelirli vatandaşlarımız ile iftar saatinde Veliköy'den geçmekte olan yolcuların iftarlarını açabilmeleri için iftar çadırımızı bu yıl üçüncü defa kuracağız.

BELEDİYE ÖNÜNE KURULACAK

Belediyemiz önüne kurulacak olan iftar çadırında her gün en az 150 vatandaşımız iftarlarını açabilecek. Ayrıca iftar çadırına gelemeyecek durumda olan yaşlılar ve düşkünlerin de evlerine kadar sıcak yemek servisi yapılacak. İftar çadırında vatandaşlarımıza verilecek olan yemekleri geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Belediye-sanayici-esnaf işbirliği ile karşılayacağız.

Çadırımızda verilen iftar yemeklerini bölgemizde faaliyet gösteren, temiz ve hijyenik bir firmadan almak için görüşmelerimiz sürüyor. İnşallah yakında bir firma ile anlaşacağız ve Ramazan ayı ile birlikte iftarlarımız başlayacak.

İŞ BİRLİĞİ İLE VERİLECEK

İftar çadırımızda geçtiğimiz yıllarda yemek veren ve bu yıl da yemek verecek olan, beldemizdeki fakir-fukara, evinde yemek pişiremeyen, iş çıkışı evine gidemeyen, iftar saatinde beldemizde konaklayan vatandaşlarımızın iftarlarını açmalarını sağlayan sanayi kuruluşlarımıza, esnafımıza çok teşekkür ederim. Bu tür uygulamalar beldemizdeki sosyal dayanışma ile birlik ve beraberliğimizi arttıracaktır."

DÜĞÜN SALONU İFTAR SALONU OLUYOR

Kapaklı'da bulunan Beyaz Saray Düğün Salonu mübarek Ramazan ayı boyunca yine 'Belediye İftar Sofrası' olarak hizmet verecek. Kapaklı Belediyesi tarafından yapılan organizasyon sonucunda Ramazan ayı boyunca fakir-fukara, garip-guraba, yoksul ve dar gelirli aileler ile evinde sıcak yemek pişiremeyen vatandaşlar, işçiler, iftar saatinde evine yetişemeyenler ile kimsesizlere iftar yemeği geçtiğimiz iki yılda olduğu gibi bu yılda da verilecek.

Kapaklı Belediyesi'nin yaptığı iftar organizasyonu ile ilgili bilgi veren Kapaklı Belediye başkanı İrfan Mandalı şunları söyledi:

3.'SÜ KURULUYOR

"Mübarek Ramazan ayı dolayısı ile geçtiğimiz iki yılda olduğu gibi bu yılda Kapaklı Belediyesi'nin öncülüğünde kurulacak olan iftar soframızın masraflarını sanayicilerimiz ile esnaflarımız karşılayacak.

Ramazan ayı boyunca Beyaz Saray Düğün Salonu'ndaki iftar soframızda günde ortalama 250 kişilik iftar yemeği çıkacak. Bu iftar yemeklerinden Kapaklı'da ikamet eden fakir-fukara, gari-guraba, dul, yetim, dar gelirli ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşla, evlerinde sıcak yemek pişiremeyen aileler, aileleri burada olmayan işçiler, kimsesiz çocuklar, iftar saatinde evine yetişemeyenler yani dileyen herkes yiyebilir.

EVLERİNE DE GÖTÜREBİLECEKLER

İftar soframızın kurulduğu Kapaklı'da sürekli olarak anons edilerek, vatandaşlarımızın duyması sağlanacak. Ayrıca iftar soframızda iftarını açmaktan sıkılan, utanan vatandaşlarımız sefer tasları ile geldikleri zaman sefer taslarını doldurarak evlerine yemek götürebilecekler. Belediyemizin öncülüğünde kurulan iftar soframızda vatandaşlarımıza sıcak yemek ulaşmasına katkısı olan tüm sanayicilerimize, esnaflarımıza ve emeği geçen herkese şahsım ve Kapaklı Belediyesi adına şimdiden sonsuz teşekkür eder ve şükranlarımı sunarım."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.