İktidar partisi resmi üyesi gibi davranıyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, Pazartesi akşamı saat 19.30’da yönetimi adına bir basın açıklaması yaptı. İlçe yönetimi, kadın ve gençlik kollarının da katıldığı açıklamada hedef, AKP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Ahmet Üzgün’ün aday adaylığını açıkladığı sırada törene katılan öğretmen ve okul yöneticileriydi

İktidar partisi resmi üyesi gibi davranıyorlar
24 Şubat 2015 Salı 10:52

 SİZİN NE İŞİNİZ VAR SİYASET ALANLARINDA

AKP Tekirdağ Milletvekili Aday Adayı Ahmet Üzgün’ün aday adaylığını açıkladığı sırada, ön saflardaki katılımcıların öğretmen ve okul yöneticileri olduğunu belirten Öztürk, çekilen fotoğrafları yönetimine ve basın mensuplarına göstererek; “18 Şubat 2015 tarihli Çerkezköy Bakış Gazetesi’nde fotoğraflarla kanıtlı bir haber yayınladı. Bu haberde, Ahmet Üzgün AKP'den milletvekili aday adaylığını açıklıyor. Buraya kadar bir hata yok. Salonda bulunan ve hiç çekinmeden protokol sıralarına dizilen ‘Okul Müdürleri ve öğretmenler’ göze çarpıyor. Sizin ne işiniz var siyaset alanlarında? Gençlik Kollarımızın Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere vermek için hazırladığı ‘Tebrik Kartı’ zarflarının, Milli Eğitim Müdürü ‘siyasi simge’ taşıdığı gerekçesiyle dağıtımını engelledi. Cumhuriyet Halk Partili oldukları öne sürülerek öğretmenlere Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü tarafından ücretli öğretmenlik verilmiyor; verilse bile siyasi propaganda yapıyor diyerek görevden alınıyor. Kadrolu öğretmenler AKP tarafından korkutulup, sindirilmeye çalışılıyor. Bizler çocuklarımızı okula daha iyi bir eğitim almaları için, güvenerek gönderiyoruz. Şimdi soruyorum. AKP binasındaki müdürlerin ve öğretmenlerin tarafsız kaldıklarına nasıl inanalım ve güvenelim? Çerkezköy ilçe Milli Eğitim Müdürü; haberleri, gazeteleri takip etmediniz mi? Bu siyasetin simgesi değil, siyasetin tam alasıdır. Siz bu konu da ne yaptınız?” diyerek bazı öğretmen, yönetici ve Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü’nü sert bir şekilde eleştirdi.

BU İNSANLAR KANUN,YASA TANIMIYORLAR

Devlet Memurları Kanunu’nun 7. maddesini hatırlatan Birol Öztürk; “Mesleğe başlayanlar, stajyerlikten sonra yemin ederler. Yemin metinleri memurun sicil dosyasına konulur. Yemin metninin son cümlesinde ‘Namusum ve şerefim üzerine ant içerim’ denir. Niçin? Kanunlar, yasalar çerçevesinde bağlılık ve tarafsızlık ilkesi için. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 7. Maddesinin yenilenmiş haliyle şöyle der: ‘Devlet memurları; siyasi partilere üye olamazlar, her hangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar. Görevlerini yerine getirirken; dil, din, ırk, düşünce veya felsefi inanç, mezhep ayırımını yapamazlar. Hiçbir şekilde, siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda veya eylemde bulunamazlar, eylemlere katılamazlar.’ Görülüyor ki; Bu insanlar kanun, yasa tanımıyorlar. İktidar partisi resmi üyesi gibi davranıyorlar. Eyleme katılıp ne koparırız derdi ile hareket ediyorlar. Tarafsızlık ve güvenirlik ilkesini çiğniyorlar. İşine geldiğinde yasalardan yararlanıyorlar, işine gelmediğinde kanunları tanımıyorlar. Nasıl olsa ‘üç-dört gün sonra unutulur’ diye düşünüp siyasi parti üyesi gibi davranıyorlar” diyerek tepkilerini dile getirdi.  

KANUN TANIMAZLARDAN HESAP SORACAĞIZ

Konuşmalarına devam eden Öztürk; “Bu ülkede adalet herkese lazım olacak. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak. Devletin kurumlarında tarafsız olması gerekenler siyasi parti üyesi gibi davranamaz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak asla buna izin vermeyeceğiz. Şunu herkes bilsin ki biz kanun tanımazlardan hesap soracağız. Şunu da anlamış değiliz. Kamuoyunun gözü önünde yapılan bu kanun tanımazlığa müsaade etmemesi gerekenler neden sessiz kalıyor? Korktukları bir yerler varsa unutmasınlar ki bizler her zaman doğrunun, namuslunun ve dürüst insanların yanındayız. Yetkililer bunlara göz yumarak adaleti yok ederek neyi hedefliyor? Basının önünde, herkesin gözü önünde yaşanan bu olaylara kayıtsız kalmak görev anlayışının neresinde yer alıyor? Bu kanun tanımazlık karşısında milletin sessiz kalacağını mı düşünüyorsunuz? Haksızlığa karşı yapılacak eylemlerin oluşacak infiallerin sorumlusu kim olacaktır?” dedi.

AHLAKI, ADALETİ AYAKLAR ALTINA ALDINIZ

“Biz Cumhuriyet halk partisi olarak kamuoyunun gözü önünde yaşanan bu kanun tanımazlığın takipçisi olacağız. Bunu bize muhalif olduğunuz için değil; kanunları tanımadığınız için, tarafsızlığınızı yitirdiğiniz için, toplumun değer yargılarını, ahlakı, adaleti ayaklar altına aldığınız için yapacağız”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

“Biz, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy ilçe yönetimi olarak bu olayın peşini asla bırakmayacağız. Yarın avukatlarımızla beraber Cumhuriyet Başsavcımıza, idari soruşturma açılması için dilekçemizi vereceğiz ve bu olayın takipçisi olacağız siz sevgili Çerkezköy halkını da bilgilendirmeye devam edeceğiz” denildi.


Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
emekli öğretmen - 9 yıl önce
eğitim konusundaki duyarlılığını bildiğimiz sayın kaymakamı,göreve davet ediyorum.
Avatar
55 - 9 yıl önce
30 mart öncesi sizin ne işiniz vardı h.f.z.lisesinnde siz yanlış yaparsanız yanlışlar peşinizden gelir
Avatar
xman - 9 yıl önce
aday öğretmen kökenli tabiki arkadaşları yanında olacak...manavlar kasaplarmı olacaktı orda...
Avatar
zincir - 9 yıl önce @xman
vay be aday adayı arkadaşıymış. yanında olacakmışmış. yanında olmak, desteklemek adına öğrencilerine arkadaşının propagandasını yaparsa bu öğretmen ve yönetici "arkadaşlar", duruma aynı at gözlüğüyle bakmayı mı tercih edersiniz? yoksa gözlükleri çıkarıp görebildiğinizle mi idare edersiniz ?
Avatar
zincir - 9 yıl önce @55
ilçe başkanı "siyaset eğitime karışamaz" demedi. "eğitim siyasete karışmamalı" dedi. ilçe başkanının bahsettiği yasal bir durum. gözünüze soka soka belirtmek isterim. ( "z" harfini telaffuz edebildiğim için şanslısınız )
Avatar
hi hi hi - 9 yıl önce
ugur erem zoruna mı gitti
Avatar
55 - 9 yıl önce @zincir
sende hiç mi beyin yok ta ne demek istediğimi anlayamıyorsun
Avatar
zincir - 9 yıl önce @55
bak 55 arkadaşım. saat 12den sonra yazıyorsun yorumları anlaşılan. kafanın durduğu saatlerde yapma şunu. karşıma 1 kere kafası çalışan bir karadenizli çıksın daha da bişey istemem.