İlçe Başkanları çıkan sonuçtan memnun

Saray’daki siyasi partilerin İlçe Başkanları Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanma talebinin büyük çoğunlukla reddedilmesini değerlendirdiler. Ak Parti İlçe Başkanı Özkan Yaman, “Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı karara saygılıyız” derken, CHP, MHP ve DP İlçe Başkanları Meclis’ten çıkan kararın doğru ve yerinde olduğunu ifade ettiler.

İlçe Başkanları çıkan sonuçtan memnun
20 Ekim 2014 Pazartesi 08:19

Büyükyoncalı’yı Kapaklı’ya bağlama girişimlerini boşa çıkaran Büyükşehir Meclisi’nin kararını değerlendiren İlçe Başkanları şunları ifade ettiler:

DEMİREL; BEKLENEN SONUÇ
“CHP Saray İlçe Başkanı Demir Ali Demirel; Büyükşehir Belediye Meclisi’nden beklediğimiz bir sonuç çıktı. Geçtiğimiz günlerde partimizin Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri ile görüşme fırsatım olmuştu. Arkadaşlarımız güçlü bir hayır kararının çıkacağını dile getirmişlerdi.

Geride bıraktığımız süreçte ne yazık ki yanıltılan ve yanlış yönlendirilen bir toplumla karşı karşıya kaldık. Büyükyoncalı’da bir beklenti yaratıldı ve mevcut yerel yönetimin bu beklentiyi karşılayamayacağı düşüncesi hakim kılındı. Ne yazık ki o süreçte insanlarımız konuşarak ikan edilmedi. Büyükyoncalı süreci Saray’a ve Saray Belediyesi’ne güçlü bir uyarı oldu. Bu uyarıyı iyi anlamak ve gerekli dersleri çıkarmak gerekiyor. Büyükyoncalı’da yarım kalan ve bekleyen hizmetlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Burada bizlere de daha büyük sorumluluk düşüyor. CHP olarak Büyükyoncalı’ya daha sık gideceğiz ve aşınan ilişkilerimizi yeniden rayına sokacağız.

Oylamada AKP’li meclis üyelerinin Büyükyoncalı Kapaklı’ya bağlansın yönünde oy kullanması da dikkatimi çekti. Burada İlçe Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ‘Hayır’ için çalışırken Büyükşehir’deki AKP’lilerin evet demesi senaryoya kurban gittiklerini gösteriyor. AKP’nin üyelerine sözünü geçirememesi, iftar yemeğinde söylenenlerin tam tersinin yapılması tam bir faciadır.

MHP: BU SÜRECE EN BAŞINDAN KARŞIYDIK
MHP Saray İlçe Başkanı Hakan Özgül ise “MHP olarak bu sürece en başından karşıydık, Büyükşehir Meclisi’nde beklediğimiz sonucun çıktığı oylamada da bunu göstermiş olduk. Alınan karar Saray ve Tekirdağ için oldukça isabetlidir. Aksi yönde bir karar çıksaydı, çıkan karar emsal ederdi ve Tekirdağ’ın siyasi haritası yapboza dönerdi. Bundan sonraki süreçte Büyükyoncalı için Acil Eylem Planı hazırlanmalıdır. Büyükşehir ve Saray Belediyesi halkın taleplerini hızlıca yerine getirmek
durumundadır. Büyükyoncalı’nın acilen mahallelere ayrılması gerekiyor. Yerel yönetimin Büyükyoncalı’da yaşayan vatandaşlarımızla içe içe olması, yerel yönetim halk arasındaki mesafeyi en asgari düzeye çekmesi gerekiyor. Büyükyoncalı için Belediye Meclis Üyelerinden oluşan bir komisyon kurularak, mahalledeki işlerin çok daha hızlı bir şekilde yapılması da sağlanabilir” diye konuştu.

BULUŞ; ÇIKAN KARAR SEVİNDİRİCİDİR
Demokrat Parti Saray İlçe Başkanı Rahim Buluş ta “Büyükyoncalı Halkının bilinçsizce ve çıkar çevrelerinin yönlendirmesiyle istemediğimiz bir referandum süreci yaşamıştık. Referandumda ortaya çıkan talebin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ret olması Saray ve bütün mahalleler adına sevindiricidir” açıklamasını yaptıktan sonra şunları söyledi:

“Rant çevrelerinin ve bilinçsizliğin dışında geçmiş belediye başkanlarının yaptığı hatalar, belediyecilik anlayışındaki eksiklikler ve yetersizlikler yüzünden sürecin bu noktaya geldiği unutulmamalıdır. Referandum öncesi yaptığım açıklamalarda da belirttiği gibi burada sadece mevcut belediye başkanı Nazmi Çoban’ı suçlamak kolaycılık olur. Ama şunu da eklemeden geçemeyeceğim, Büyükyoncalı bütün mahalleler adına Saray’da bir hizmet sorunu olduğunu göstermiş, gelecekte bile yöneticilik yapacaklara dersini vermiştir.

Ben referandum sürecinde ortaya çıkan sonucu halk iradesi olarak görmediğim için rahat ve cesurca açıklama yapabiliyorum. Büyükyoncalı’nın 7 bin seçmeninin Saray’ın 30 bin seçmeninin duygu ve düşüncelerini hiçe sayarak karar verdiği için böyle düşünüyorum.

Sonuç olarak Büyükyoncalı Saray’ın göz bebeği, parlayan yıldızıdır. Büyükyoncalı bizim gözümüzde böyle kaldığı için ayrıca mutluyum. Ve bu oylamada Saray’ın geleceğini düşünerek karar veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Meclis Üyelerine Saray halkı adına teşekkür ediyorum.

Bu günden sonra Büyükyoncalı’da hızlıca gerekli adımların atılması gerekiyor. Büyükyoncalı’nın sosyal haritasının çıkarılması ve 10 bin üzerinde nüfusu olan Büyükyoncalı’nın mahallelere bölünmesi gerekiyor. Bunun yanında yıllardır çözülemeyen İmar, Alt ve üst yapı konusunda gerekli çalışmalara başlanmalıdır.”

YAMAN; KARARA SAYGILIYIZ
Ak Parti Saray İlçe Başkanı Özkan Yaman ise “Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararı saygıyla karşılıyoruz. Yapılan oylamada partimizin Meclis Üyeleri Büyükyoncalı halkının %80 gibi güçlü bir talebini dikkate alarak oy kullanmışlardır. Biz nasıl ki Meclisin aldığı karara saygılıysak, partimizin üyelerinin verdiği karara da anlayışla yaklaşmak gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.