İMAR SİTESİ'NE YENİ YAĞMUR SUYU KANALI

Şiddetli yağış nedeniyle evlerini su basan İmar Sitesi sakinleri, önlem almadığı gerekçesiyle Çerkezköy Belediyesi'ni protesto etmesinin üzerinden 20 gün geçerken geçici çözüm uygulamaya konuldu. Protesto'nun ardından evlerini su basan site sakinleri ile görüşen Başkan Ertem, verdiği sözde durdu

 İMAR SİTESİ'NE YENİ YAĞMUR SUYU KANALI
23 Temmuz 2011 Cumartesi 00:00

Yaklaşık 20 gün kadar önce yaşanan şiddetli yağış nedeniyle sular altında kalan İmar Sitesi'ne çözüm olması için yeni bir logar yapıldı. Güven-İş Caddesi üzerindeki çalışmayı tamamlayan Çerkezköy Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri ekipleri kazılan kanalı kapattı.
PROTESTO ETMİŞLERDİ
Güven-İş Caddesi üzerinde bulunan İmar Sitesi, 2 metrelik kod farkı nedeniyle hemen her yağmur sonrası su baskını ile karşı karşıya kalıyordu. Son yağışların ardından sular altında kalan İmar Sitesi'nin birinci katlarında oturan vatandaşlar, protesto için Güven-İş Caddesi'ni trafiğe kapatmıştı. Emniyet güçlerinin ikna çalışmaları sonrasında trafiğe yolu trafiğe açan site sakinleri, daha sonra Belediye Başkanı Ali Ertem ile görüşerek yağmur sularını çekecek bir kanal yapılmasını istemişti. Bu taleplerine olumlu yanıt veren Başkan Ertem, "Geçici çözüm" dediği uygulamayı faaliyete geçirdi.
20 GÜN İÇİNDE TAMAMLANDI
Yaklaşık 20 gün önce yaşanan protesto eylemlerinin ardından önceki gün Belediye Su ve Kanalizasyon ekipleri, İmar Sitesi'nin önünden geçen Güven-İş Caddesi'nin altındaki yağmur suyu kanallarına ilave yaptı. Bay-pas hattı kuran görevliler daha sonra kanalı kapattı. Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, "Suyu çeken logara ek yapıldı. İkinci bir yağmur suyu kanalı bölgeye koyduk. Başkanımızın dediği gibi geçici bir çözüm. Ne kadar etkili olacağı belli değil."dedi. Gümüş, "Dünyanın hiçbir ülkesinde, hiçbir şehrinde yağmur baskınlarının önüne geçemezsiniz. Paris'i de, Londrayı'da sel basabiliyor. Burada önemli olan bir anda suyun gelmemesi. O zaman 800'lükte binlikte boru koysanız başa çıkamazsınız" açıklamasını sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin dönmez - 9 yıl önce
bereket