İNŞAAT ZEMİN KATA ULAŞTI

Haziran ayı sonunda ihalesi yapılan fakat bina yapılacak alanın altından geçen yağmur suyu ve kanalizasyon hattının deplese çalışmaları nedeni ile inşaatına ancak 1 ay önce başlanabilen Engelli Konaklama ve Bakım Merkezi'nde zemin katın yapımına başlandı

İNŞAAT ZEMİN KATA ULAŞTI
10 Ekim 2012 Çarşamba 08:27

Engelli konaklama ve Bakım Merkezi'nin temelini 1 ay önce attıklarını ve şuanda 2. bodrum katın perdelerini tamamladıklarını belirten BMA İnşaat yetkilileri, bodrum katın tablesini attıktan sonra dolgu işleminin yapılacağını ve ardından zemin kattaki çalışmaları sürdüreceklerini açıkladılar.
HAVUZ YAPILDI
Bodrum katta ısı ve su yalıtımlarını yaptıklarını ve engellilerin en büyük ihtiyacı olan havuzu tamamladıklarını belirten BMA İnşaat yetkilileri, yapılan havuzun 1.5 metre derinliğinde ve boyunun 7 metre, eninin ise 4 metre genişliğinde olduğunu belirterek, toplam 18 metrekare olan havuzun engelli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacağını kaydettiler.
YILBAŞINA TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR
İnşaatın zemin kata ulaştığını belirten BMA İnşaat firması yetkilileri, havaların müsade etmesi durumunda yıl sonuna kadar Engelli Konaklama ve Bakım Merkezi'nin kaba inşaatını bitirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Zemin kata ulaştığımız inşaatta bir yandan da ince işçilik çalışmalarına başladık. Hedefimiz hava şartları müsade ederse binayı yılbaşına kadar tamamlayıp, teslim etmek" dediler.
Engelli Konaklama ve Bakım Merkezi'nin içerisinde havuzdan misafirhaneye, atölyeden masaj salonlarına kadar birçok ayrıntının yer aldığını ifade eden Belediye yetkilileri ise "Engelli Konaklama ve Bakım Merkezi'nin yapılması ile birlikte engelli vatandaşlarımız ve aileleri bu tesisten fazlası ile istifade edecek" açıklamasını yaptılar.
KÜLFETTEN KURTARACAK
Özellikle yapılacak olan havuzun engelli birçok aileyi büyük bir külfet ve yükten kurtaracağı belirtilirken, tamamen engelli vatandaşlara göre dizayn edilecek olan merkezin yapılması ile bölgemizdeki engelli vatandaşlarımız daha fazla sosyal yaşama kavuşma şansını elde edecekler.
DÜKKANLAR SATILIP
MALİYET KARŞILANACAK
Yapılacak olan Engelli Konaklama ve Bakım Merkezi'nin yapım maliyetinin ise zemin kata yapılacak olan dükkanların satışından elde edilecek gelir ile karşılanacağı da belirtilirken, yapılacak olan dükkanlardan bir tanesinin satılmayacağı ve kiraya verilerek, buradan gelecek gelir ile Engelli Konaklama ve Bakım Merkezi'nin giderlerinin karşılanacağı Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından kamuoyuna daha önce açıklanmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.