İnternet kullanımında dördüncüyüz

?Bu sene 5. yılını kutlayan TTNet, Türkiye'de internet penetrasyonu hakkında gerçekleştirilen en kapsamlı pazar araştırması olan 'PC ve İnternet Penetrasyon Çalışması'nın sonuçlarını paylaştı. Paylaşılan sonuçlara göre %43’lük internet kullanım oranına sahip olan Tekirdağ Türkiye’nin en çok internet kullanan dördüncü ili oldu

İnternet kullanımında dördüncüyüz
07 Haziran 2011 Salı 00:00

Türkiye'nin kırsal kesimini de kapsayan araştırma ülkenin internet ve bilgisayar haritasını ilginç verilerle ortaya koydu. Buna verilere göre %43’lük internet kulanım oranı olan Tekirdağ Türkiye’de interneti en çok kullanan dördüncü il oldu.?
TÜRKİYE’DE 30 MİLYON İNTERNET KULLANICISI VAR
?PC ve İnternet Penetrasyon Çalışması’na göre Türkiye'de toplam hane nüfusunun yüzde 43'ü bilgisayar sahibiyken yüzde 33'ünün internet bağlantısı bulunuyor. Türkiye'de 30 milyon internet kullanıcısının yüzde 59'u erkek, yüzde 41'i kadın. İnternet kullanıcılarının büyük çoğunluğu 15-35 yaş arası erkeklerden oluşuyor. İnternet üzerinde en çok yürütülen işlemler ise chat yapmak, araştırma yapmak/bilgi edinmek ve e-posta kontrol etmek olarak sıralanıyor. Kent ve yarı-kentlerde internet penetrasyon oranı yüzde 40 iken kırsalda bu oran yüzde 19 olarak belirlendi. ?
5.5 MİLYON HANEDE İNTERNET YOK?
Araştırma sonuçları hakkında basına bilgi veren TTNet Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Türkiye toplam internet penetrasyon araştırmasının sonuçlarını değerlendirdi. Yılmaz, "TTNet olarak ilk hedefimiz en az bir internet kullanıcısının yer aldığı 6,5 milyonu aşkın hanedeki potansiyel müşterilerimizi, evde internetle tanıştırmak. Çeşitli iletişim çalışmalarımız ve kampanyalarımızla bu kitleye ulaşmayı hedefliyoruz. Araştırma sonucunun işaret ettiği 5,5 milyonu aşkın hanede ise henüz hiç internet kullanıcısı yer almıyor." dedi. Araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye internet penetrasyonu haritasını çizmek de mümkün. ?
TEKİRDAĞ %43 İLE DÖRDÜNCÜ SIRADA
?Türkiye'de interneti en çok kullanan 5 ilin ilk sırasında yüzde 51,8 oranıyla İstanbul var. Başkent Ankara yüzde 49,1 ile ikinci sırada, Kocaeli ise yüzde 47,1 ile üçüncü sırada bulunuyor. Tekirdağ yüzde 43 ile dördüncü sırada yer alırken, Antalya yüzde 42,7 ile beşinci sırada bulunuyor. Bölgeler özelinde ise Batı Marmara'da penetrasyon oranı yüzde 31,4; Doğu Marmara'da yüzde 39,7; Ege'de yüzde 35,8; Batı Anadolu'da yüzde 37,9; Orta Anadolu'da yüzde 23; Akdeniz'de yüzde 22,8; Batı Karadeniz'de yüzde 22,5; Doğu Karadeniz'de yüzde 21,4; Kuzeydoğu Anadolu'da yüzde 12,5; Orta Doğu Anadolu'da yüzde 12,3; Güneydoğu Anadolu'da yüzde 9,5.?
DATA KULLANIMI 15 GB AÇTI?
Bu arada TTNet'in verilerine göre 2010 Aralık ayında aylık data kullanımı 10,1 GB iken, bugün itibarıyla 15 GB'ı aştı. BTK'nın raporuna göre yoğun bir rekabetin yaşandığı sektörde 2011'in ilk çeyreği itibarıyla, TTNet yüzde 67'lik pazar payı ile sektör lideri konumunda bulunuyor. 5 yıl önce kurulan genç bir şirket olarak bugün 6,1 milyon aboneye ulaşmış durumda. 2006 yılında Türkiye'yi internete bağlamak ve herkesi internet vatandaşı yapmak hedefiyle yola çıkan şirket, başarılı pek çok projeye imza attı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.