İşçiler direnişte

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde üretim faaliyetlerini sürdürmekte olan bir fabrika, 3 işçiyi performans düşüklüğünü gerekçe göstererek işten çıkardı

İşçiler direnişte
23 Ağustos 2015 Pazar 13:27

 HAK İHLALLERİNE İTİRAZ ETTİĞİMİZ İÇİN İŞTEN ÇIKARTILDIK

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde üretim faaliyetlerini sürdüren bir fabrika, 3 işçisini performans düşüklüğünü gerekçe göstererek işten çıkardı. Fabrika önünde çadır kuran işçiler 9 gündür direnişini sürdürüyor. BATİS Sendikası tarafından direnişe destek verilirken işten çıkarılan Şakir Gençoğlu, Bilal Saç ve Orhan Kızılateş adına basın açıklamasını BATİS Çerkezköy Temsilcisi Fahri Koçan yaptı. Çerkezköy Temsilcisi Koçan "20 Temmuz 2015 tarihinde başta işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri olmak üzere işyerindeki bir çok hak ihlallerine itiraz ettiğimiz için işten çıkartıldık. Patron performans düşüklüğü nedeniyle (tazminatlı) çıkış yaptığı halde hala tazminatlarımızı ödemedi" dedi.

FİİLİ DİRENİŞ BAŞLATTIK

Çerkezköy Temsilcisi Fahri Koçan açıklamalarının devamında “11 Ağustos 2015 tarihinde atılan işçiler ve Batis sendikası temsilcileriyle fabrikanın önüne gelerek görüşme yapmak istedik. Ancak patron buradayım beni mi arıyorsunuz demesine rağmen bizimle görüşmedi. Bizde işçiler ve Batis Sendikası olarak iş yerindeki hak ihlallerinin; işçi sağlığı ve iş güvenliği(İSİG), mobbing, hijyen vb. son bulması için 11 Ağustos 2015 tarihinde fiili direniş başlattık" dedi.

DİRENİŞİN 9. GÜNÜNDEYİZ

BATİS Temsilcisi konu hakkında açıklamalarını "İşyerini şimdiye kadar yaptığı hak ihlalleri nedeniyle Çerkezköy cumhuriyet savcılığına, çalışma ve iş kurumuna, sosyal güvenlik kurumuna ve üretim yapılan markalara şikâyetlerimizi yaparak denetleme yapılarak yasa ihlallerinde bulunan fabrika yetkililerinin cezalandırılmasını talep ettik. Bu gün fabrika patronunun yasa dışı uygulamalarına karşı sürdürdüğümüz direnişin 13. günündeyiz. İş yerindeki yasa ihlalleri son buluncaya kadar direnişimizi sürdüreceğiz" diyerek noktaladı.

TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİLER

Basın açıklamasının ardından işçiler işverenden; atılan işçiler geri alınsın iş güvencesi sağlansın. İşyerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınsın, işçi temsilcisi seçilsin, iş güvenliği kurulu aktif hale getirilsin. Sendika üyeliği güvence altına alınsın. İş yerindeki yasa ihlalleri derhal son bulsun. Sendika tarafından iş güvenliği yönünden iş yeri denetlensin ve iş birliği ile bütün hak ihlalleri son bulsun, taleplerinde bulundular.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.