işçilere %15 ile %18 arasında zam

Toplu sözleşme görüşmeleri neticesinde 135 işçinin maaşlarına % 15 ile % 18 arasında değişen oranla zam yapıldı. Yapılan bu zam ile 32 YTL olan taban ücretleri 39.95'e çıktı

işçilere %15 ile %18 arasında zam
20 Temmuz 2007 Cuma 08:29

EN DÜŞÜK MAAŞ 995, EN YÜKSEK 1.050 YTL OLDU

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi arasında imzalanan protokolden sonra kadrolu 135 işçinin maaşlarına % 15 ile % 18 arasında değişen oranla zam yapıldı. Yapılan bu zam ile 32 YTL olan taban ücretleri 39.95'e çıktı. Böylece en düşük işçi maaşı 995 YTL, en yüksek işçi maaşı 1.050 YTL oldu..

DİSK GENEL BAŞKANI DA KATILDI

DİSK ile Çerkezköy Belediyesi arasında, 135 personel için gerçekleştirilen zam görüşmeleri olumlu sonuç verdi ve DİSK ile Çerkezköy Belediyesi arasında toplu sözleşme imzaladı.

Çerkezköy Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen sözleşme törenine DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, DİSK İstanbul 2 No'lu Bölge Başkanı Mehmet Karagöz, İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Hikmet Aydemir, İstanbul 3 Nol'lu Şube Başkanı Mevsim Gürlevik, Trakya Bölge Temsilcisi Arif Kuday, Edirne Tekstil Şube Başkanı Nihat Yıldırım, Genel İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Alaaddin Öztürk ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ile işçiler katıldı.

HAKLARIMIZI KORUYAN ANLAYIŞA SAHİBİZ

Protokol öncesi DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi bir konuşma yaptı. Çağırıldığı taktirde büyük küçük her türlü protokole katıldığını belirten Çelebi, "Davet edildiğim taktirde büyük küçük hiç fark etmez, her türlü imza törenine katılıyorum. Geçtiğimiz gün 5.000 kişinin katıldığı ve İzmir'de düzenlenen bir törene katıldım, oradan geliyoruz. Ancak bizim için Çerkezköy'ün ayrı bir önemi var. Buranın suyunu içtik. Farklı görüşlerde olabiliriz ancak medeniyet çerçevesinde görüşmelerimizi Çerkezköy Belediyesi ile bu zamana kadar sürdürdük. Tavrımızı koyduk ve anlaşma sağlandı. Çerkezköy sanayi bakımından ülkemzin önde gelen şehirlerinden birisi ve sanayileşme yolunda ilerlemeye de devam ediyor. Biz de DİSK olarak en iyi üretimi yapan Sendikayız. Üretmekten, disiplinden ve haklarımızı koruyan bir anlayışa sahibiz.

DOĞRUNUN ÜZERİNİ BOYAMIYORUZ

Geçen bu anlaşma sürecinde görüşmeler medeniyet ve uzlaşma çerçevesinde sürdürüldü. Değerli Başkanımız Sayın Ali Ertem'in de büyük katkıları ile anlaşma sağlandı. 135 aileyi yakından ilgilendiren bu anlaşma da rakamsal ve diğer sosyal haklarda göz önünde bulunduruldu, bu şekilde de süreç tamamlandı.

Sadece rakamsal değil aynı zamanda sosyal haklarda da iyileştirmeler yapıldı. DİSK olarak bizim Çerkezköy'deki tavrımız şu; doğru yapılanın üzerini kesinlikle boyamayız. Haklarımızı korurken siyasi görüş gözetmiyoruz ve aramıyoruz. Önemli olan doğruyu, orta yolu medeniyet içerisinde bulabilmek. Siyasi görüş yüzünden görüşmeleri tıkamayız, doğrunun üzerinin siyasi görüş yüzünden kapatmayız.

SENDİKA SAYISI AZ

Şöyle bir gerçek varki Sendika sayısı çok az. Ancak siz 135 personelin burada Sendikalaşmış olmanız çok önemliydi. Başkan Ali Ertem bana biraz kızdı neden 2 senedir hiç gelmiyorum diye. Ancak gerçekten biz de çok yoğun bir tempo ile çalışıyoruz, bu yüzden zorunluluktan gelemedik. Demek ki süreçte iyi gelişmiş gelmemize gerek kalmamış.

Fakat uğrayacağım ilk mekanlardan birisi burasıdır. Yakınlardan bile geçsem mutlaka çay, kahve içmeye gelirim. Vardığımız anlaşma sonucu imzalanan bu protokol 135 işçi kardeşimize ve onların ailelerine hayırlı olsun. Başta Belediye Başkanı Sayın Ali Ertem olmak üzere, bu anlaşmanın sağlanmasında omuz koyan, destek veren, emek harcayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

KARDEŞ OLARAK GÖRÜYORUM

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'den sonra ise Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem bir konuşma yaptı. Kendisini işçilerin Belediye Başkanı olarak değil kardeşi olarak gördüğünü belirten Başkan Ertem, "DİSK Genel Başkanı Sayın Süleyman Çelebi, çok değerli bir Başkan. İşçi Sendikaları arasında böyle bir başkanın diğer sendikalarda da olmasını temenni ediyorum. Görüşmeler boyunca kendi siyasi görüşünü, bizimle tamamen ters olmasına rağmen kesinlikle empoze etmedi ve doğru neyse onu yaptı. Ben kendisine bu yüzden teşekkür ediyorum. Bu yapılan protokol ile bu 3. sözleşme. Ben kendimi işçilerin Belediye Başkanı olarak değil yakını, kardeşi olarak görüyorum. Bu yüzden anlaşmaya da kolay vardık" dedi.

GÖNÜL DAHA FAZLA OLMASINI İSTERDİ

Çerkezköy'ün standartlarını göz önüne aldıklarını da sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Ali Ertem, "Anlaşmaya varırken Çerkezköy'deki hayat şartlarını, standartlarını göz önüne aldık, hayat şartlarını daha iyi bir hale getirmek ve yükseltmek için elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştık. Gönül isterdi ki daha fazla olsun. Ama şartlar ve Çerkezköy'ün ihtiyaçları da ortada. Elimizden geleni yaptık. Aileleriniz ve sizler için, Çerkezköy için hayırlı uğurlu olsun" dedi.

EN DÜŞÜK MAAŞ 995, EN YÜKSEK 1.050 YTL OLDU

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi arasında imzalanan protokolden sonra kadrolu 135 işçinin maaşlarına % 15 ile % 18 arasında değişen oranla zam yapıldı.

Yapılan bu zam ile 32 YTL olan taban ücretleri 39.95'e çıktı, böylece en düşük işçi maaşı 995 YTL, en yüksek işçi maaşı 1.050 YTL oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.