İşçilerin mutlu günü

Çerkezköy’de faaliyet gösteren Ordu Tekstil’de, Teksif Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkartılan işçilerin davası sonuçlandı. İşten çıkartılan işçiler 16 brüt maaş tazminat kazandı.

İşçilerin mutlu günü
14 Mart 2019 Perşembe 13:25

“SENDİKAYA ÜYE OLMAK ANAYASAL HAKTIR”
Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan sonuçlanan davanın ardından yaptığı açıklamada “T.C. İş Mahkemesi tarafından her bir işçi için 4 ay boşta geçen zaman olmak üzere 12 maaş sendikal tazminata karar kılınmıştır. Toplam 4 artı 12 maaş tutarında brüt maaş sendikal tazminata karar kılınmıştır. Toplamda 16 maaş tutarında brüt maaş hakkı kazanmışlardır. Her çalışanın emekçi işçi arkadaşlarımız şunu iyi bilmelidir ki sendikaya üye olmak anayasal haklarıdır” ifadelerini kullandı.
SÜRECİ ANLATTI
Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Teksif Sendikası olarak örgütlenme çalışmalarını başlatmış olduğumuz, Ordu Tekstil’de çalışan işçi emekçi arkadaşlarımız örgütlenmede Teksif Sendikası’nı tercih ederek, anayasal haklarını kullanarak Teksif Sendikası’na üye olmuşlardır. Sendikaya üye olmanın anayasal hak olmasına rağmen işveren ve işveren vekilleri sendikaya üye olan bazı arkadaşlarımızı değişik sebepler göstererek alın teriyle ekmeğini kazanan emekçi arkadaşlarımızın örgütlenmelerine öncülük yapan bazılarını işten atmıştır” dedi.
16 BRÜT MAAŞ ÖDEMESİ ALACAKLAR
İşçilerin lehine sonuçlanan dava hakkında açıklamalarda bulunan Türkkan, “İşten atılan arkadaşlarımıza Teksif Sendikası aracılığıyla kurum anlaşmalı avukatları tarafından işe iade davaları açılmıştır ve bu davalar işten atılan arkadaşlarımızdan yana sonuçlanmıştır. T.C. İş Mahkemesi sendikaya üye olmanın her çalışanın anayasal hakkı olduğu kararını vermiştir. İşveren ve işveren vekilleri tarafından işten çıkartılan işçi arkadaşlarımıza sendikaya üye oldu diye işten çıkartılan her işçi için tazminat ödemeye hükmetmiştir. İşçi, emekçi arkadaşlarımızın sendikaya üye olmalarının anayasal hakları olduğu kararını vermiştir. İşten atılan işçi emekçi arkadaşlarımıza T.C. İş Mahkemesi tarafından her bir işçi için 4 ay boşta geçen zaman olmak üzere 12 maaş sendikal tazminata karar kılınmıştır. Toplam 4 artı 12 maaş tutarında brüt maaş sendikal tazminata karar kılınmıştır. Toplamda 16 maaş tutarında brüt maaş hakkı kazanmışlardır. Her çalışanın emekçi işçi arkadaşlarımız şunu iyi bilmelidir ki sendikaya üye olmak anayasal haklarıdır” şeklinde konuştu.
İŞÇİLERİ TEKSİF ÇATISI ALTINA DAVET ETTİ
Sendikaya üye oldu gerekçesiyle işten çıkartılan işçiler için davaların işçilerden yana sonuçlandığı bilgisini veren Türkkan, “Her bir işveren ve işveren vekilleri sırf sendikaya üye oldu diye sendikaya üye olan işçileri işten çıkartamaz. Çıkartsa bile her bir çalışan işçi arkadaşlar şunu iyi bilmelidirler ki işe iade davası açma hakları vardır ve açılan bu davalar işçi emekçiden yana sonuçlanmaktadır” dedi. Bir kimseye karşı sendikaya üye olmaya veya olmamaya sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan istifa ettirmeye zorlamak cebir veya tehdit kullanan kişi 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Cebir veya tehdit kullanılarak hukuka aykırı başka bir davranışla bir sendikanın faaliyetlerinin engellenmesi halinde, bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Tüm emekçi işçi arkadaşlarımıza sesleniyorum gelin, Teksif Sendikası çatısı altında birleşelim ve her zaman her daim haklarınızı korur ve hak ettiğiniz hakları sizlere sunar her zaman her daim birlikte olursak kazanırız. Her işçi emekçi arkadaşımızı, Teksif Sendikası çatısı altında bir olmaya birlik olmaya davet ediyorum” diye konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.