‘İSG Eğitiminin temelinde insan öğesi yer alıyor’

Çetin Group bünyesinde Trakya genelinde servis taşımacılığı yapan şoför esnafına yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Temel Eğitimi düzenlendi. Seminerde konuşan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Murat Çaycı, “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi ile iş kazalarının minimuma indirilmesini hedefliyoruz. İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi’nin temelinde insan öğesi yer alıyor. İnsanın ardından araç, gereç sonra da iş gücü yer alıyor” dedi

‘İSG Eğitiminin temelinde insan öğesi yer alıyor’
23 Şubat 2015 Pazartesi 22:24

 EĞİTİM ÇTSO KONFERANS SALONUNDA DÜZENLENDİ

 

Çetin Group bünyesinde Trakya genelinde servis taşımacılığı yapan şoför esnafına yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Temel Eğitimi düzenlendi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi’ne Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Çetin Group Lajistik Müdürü Ufuk Tetik, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Murat Çaycı ile Asiye Şentürk, İş Geliştirme Direktörü Engin Akçeler ile Çetin Group bünyesinde Trakya genelinde servis taşımacılığı yapan şoför esnafı katıldı.


EĞİTİMİN FAYDALI OLMASINI TEMENNİ ETTİ

 

Programın açılış konuşmasını Çetin Group Lojistik Müdürü Ufuk Tetik yaptı. Eğitime katılanlara teşekkür ederek konuşmasına bağlayan Tetik, eğitim hakkında kısa bir bilgilendirmede bulundu. Tetik, konuşmasının devamında, “2014 yılı hedeflediğimiz gibi tamamlandı. Yeni dönemde de işlerimizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Eğitimin tüm katılımcılara faydalı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

İŞGÜCÜ KAYBININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ AMAÇLANIYOR

 

Ufuk Tetik’in konuşmasını tamamlamasının ardından İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Murat Çaycı, kürsüye geldi. Hangi sektörde faaliyet gösterilirse gösterilsin İş Sağlığı ve Güvenliği eğitiminin zorunlu olduğunu belirten Murat Çaycı, sözü iş kazalarının nedenlerine getirdi. Çaycı, “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi ile iş kazalarının minimuma indirilmesini hedefliyoruz. İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi’nin temelinde insan öğesi yer alıyor. İnsanın ardından araç, gereç sonra da iş gücü yer alıyor. Bu eğitimlerle, insanın zarar görmemesi, iş gücü kaybının önüne geçilmesi ve araç-gereçlerin korunması amaçlanıyor” açıklamasında bulundu.

 

YÜZDE 2’LİK KISMIN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

 

İş kazalarının büyük bir bölümünün ‘Bize bir şey olmaz’ anlayışında kaynaklandığını ifade eden Murat Çaycı, “basit bir yaralanma olarak tabir edilen parmak yaralanmasında 8 saat, 475 dakika harcanıyor. Yapılan araştırmalara göre 100 iş kazasının 88’i insan faktörlü, yüzde 10’u teknik sebeplerden yüzde 2’si ise diğer sebepler olarak adlandırdığımız sel, deprem gibi olaylar kaynaklı meydana geliyor. Yine araştırmalara göre iş kazalarının yüzde 98’i basit tedbirlerle önlenebiliyor. Sadece yüzde 2’lik kısmın önüne geçilemiyor” diye konuştu.


EĞİTİM YAKLAŞIK 2 SAAT SÜRDÜ


Çaycı, iş kazalarının nedenlerine göre dağılımı hakkında da bilgi verdi. Yaklaşık 2 saat süren eğitimin ardından katılımcılara İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi sertifikası verildi.  

 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.