İŞKUR 2014'de 145 UMEM Kursu açtı

Ticaret ve Sanayi Odası, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR işbirliğinde gerçekleştirilen 'UMEM Beceri 10 Projesi'si kapsamında 2014 yılında Türkiye İş Kurumu Çerkezköy Şube Müdürlüğü'nce 145 kurs açıldığı bildirildi

İŞKUR 2014'de 145 UMEM Kursu açtı
11 Temmuz 2014 Cuma 07:25

Ticaret ve Sanayi Odası, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR  ortaklığında yürütülen 'UMEM Beceri 10 Projesi' kapsamında Çerkezköy İş Kurumu Şube Müdürlüğü'nce 2014 yılı içerisinde bugüne kadar 145 kurs açıldığı bildirildi. İŞKUR Şube Müdürü Levent Taş, tarafları Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (MEB), Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü (MEB), TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi olan UMEM Beceri 10 program süreci hakkında bilgi verdi.
PROGRAM SÜRECE
Türkiye İş Kurumu Çerkezköy Şube Müdürü Levent Taş, "Kurs talebinde bulunmak için işverenin kendi dahil 1 sigortalı çalışanı olma şartı yeterlidir" dedi. Taş, UMEM Beceri10 kursunun program süreci hakkında şunları kaydetti:
1- İşgücü talebinde bulunan işverenler bu taleplerini bu genelge eki taahhütname (Ek-2) ile oda/borsaya bildirirler.
2- Kurs yönetimi talebi uygun görüp işyerinin bulunduğu işkura, talebi iletir.
3- İşgücü talebinin, İşkurca açılan kurslardan mezun olanlar öncelikli olmak üzere işkura kayıtlı işsizlerden karşılanması esas olup, karşılanamayan kısım için okul ve ya işyerlerinde işbirliği kapsamında kurs açılabilecektir.
4- Kurs yönetimince İşkura iletilen bu talepler 5 işgünü içinde tamamlanır.
5- Okullarda kurs açılabilmesi için talebin 10 kişilik işyerlerinde açılabilmesi için talebin 5 kişilik olması şarttır.
6- Okul bünyesinde düzenlenen kursları takiben işyerinde işbaşı eğitim uygulanacak, işyerinde düzenlenen eğitimler için uygulanmayacaktır.
7- Kursun işyerinde düzenlenmesi halinde uzman usta öğretici niteliklerini taşıyan mühendis, teknik öğretmen ustabaşı. Vb görevlendirilebilinir.
İSTİHDAM YÜKÜMLÜLÜĞÜ
İşkur Şube Müdürü Levent Taş, İşkur'un kursların istihdam yükümlülüğü bulunduğunu belirterek şunları kaydetti: "2014 yılı içerisinde bölgemizde 145 kurs açmış bulunuyoruz. Programı başarı ile bitiren kursiyerlerin yüzde 50'si kurs/işbaşı eğitiminin tamamlanmasından itibaren en geç 30 gün içinde işe başlatılmak üzere 120 günden az olmamak üzere en az program süresi kadar talep sahibi işyerinde istihdam edilmesi gerekir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.