İŞKUR meslek edindirmeye devam ediyor

Tekirdağ İŞKUR tarafından düzenlenen ve toplam 175 kişinin faydalanacağı Yaş Pasta Yapımı, Yaşlı ve Hasta Refakatçisi, Evde Çocuk Bakımı, Saç Bakımı ve Yapımı, Ev ve Kurum Temizliği mesleki eğitim kursları başlıyor.

İŞKUR meslek edindirmeye devam ediyor
26 Şubat 2015 Perşembe 18:54

 KURS SÜRELERİ 2-5 AY ARASINDA DEĞİŞİYOR

Tekirdağ Çalışma ve İş kurumu İl Müdürlüğünde seçmeleri tamamlanan kurslar, Tekirdağ’ın farklı mahallelerinde gerçekleştirilecek. Saç Bakımı ve Yapımı kursu Karacakılavuz mahallesinde yapılırken; Evde Çocuk Bakımı ve Yaşlı ve Hasta Refakatçisi mesleki eğitim kursları Altınova mahallesinde bulunan okullarda gerçekleştirilecek. Yaş Pasta Yapımı kursu ise Hürriyet Mahallesinde bulunan Kız Meslek Lisesinde yapılacak. Barbaros ve Karadeniz mahallelerinde de Evde Çocuk Bakımı mesleki eğitim kursu açılacak. Bu hafta itibari ile başlayacak olan kursların süreleri 2 ayla 5 ay arasında değişiyor.

GÜN SAYISI ÜZERİNDEN ÖDEME YAPILIYOR

Kurs bitiminde kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere İŞKUR ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Kurs Bitirme Belgesi verilecek. Bunun yanında İŞKUR meslek edindirme kurslarında kurs süresince kursiyerlere düzenli olarak kursa devam ettikleri gün sayısı üzerinden ödeme yapıyor. İŞKUR kursiyerlerine ödediği günlük ücret dışında sağlık ve iş güvenliği sigorta primlerinin ödemesini yaparak kursiyerlerini güvence altına alıyor. Bu sayede kursiyerlerin kurs süresince herhangi bir ağlık sorununda sigorta güvencesinden faydalanmaları sağlanıyor.

KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRİLMESİ PLANLANIYOR

İŞKUR kursiyerlerin sigorta prim ödemelerini ise kendi bünyesinde barındırdığı işsizlik fonundan karşılıyor ve kursiyerlerden hiçbir şekilde ücret talep etmiyor. Kurumda işsizlik kaydı bulunan adaylar için düzenlenen Meslek Edindirme Kursları sayesinde iş piyasasına kalifiye elemanlar yetiştirilmesi planlanıyor.


Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.