İslam’da kadın erkek ayrımı yoktur

Kapaklı İlçe Müftülüğü ‘İslam’da Kadın; Kadına Şiddet ve Kadın Hakları’ konulu konferans düzenledi. Hacı Talip Sivrioğlu Camii’de düzenlenen seminerde konuşan Haseki Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Ali Rıza Temel, “İslam’da Kadın ve Erkek ayrımı yoktur. Meseleye ‘İnsan’ olarak yaklaşılması gerekiyor” dedi

İslam’da kadın erkek ayrımı yoktur
19 Aralık 2014 Cuma 17:43

 KATILIM YOĞUN OLDU

Kapaklı İlçe Müftülüğü tarafından ‘İslam’da Kadın; Kadına Şiddet ve Kadın Hakları’ konulu konferans düzenlendi. Haseki Eğitim Merkezi Öğretim Görevlisi Ali Rıza Temel’in konuşmacı olarak katıldığı konferans dün saat 13.00’da Kapaklı Hacı Talip Sivrioğlu Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Düzenlenen konferansa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Kapaklı İlçe Müftüsü İsa Aktaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KADINA ŞİDDETİ KINIYORUZ

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programın devamında Kapaklı Ulu Cami İmam-Hatip’i Yakup Temel Kur’an-ı Kerim Tilaveti okudu. Ardından bir konuşma yapan Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş, “Kadına şiddet son zamanlarda yaygınlaştı. Bu durumdan ilçemiz olarak da muzdaribiz. Türkiye ve Dünya’nın her yerinde kadına şiddeti kınıyoruz’ ifadelerini kullandı.

YARATILIŞTA NOKSAN OLAN VARLIK OLARAK TANIMLANDI

17 Aralık gününün Mevlana’nın ölüm yıldönümü Şeb-i Aruz olduğunu ifade eden Ali Rıza Temel ise, “Mevlana’nın ölüme yeniden doğuş olarak bakıyorum. Ölüm bir yokluk değildir. Bizim neslimizin Mevlana’yı tanıması lazım. İnsan 23 kromozom anne 23 kromozom babasından alır. İnsanın yarısı annesi yarısı babasıdır. Eşitlik burada başlar. Kişinin oluşmasında anne ve babanın ortak katkısı vardır. İslâm’a göre kadın erkek üstünlüğünün olduğu düşüncesi yanlıştır. İslâm’da kadın ve erkek eşittir. Ancak Kadın kadın, Erkek de erkektir. Fiziki olarak kadın daha narin olduğu için herkes kolunun kuvvetini kadında deniyor. İslâm’dan önceki Arap Yarımadası’nda, Eski Yunan ve Roma Medeniyetlerinde kadın hiç değer görmemiştir. Hatta birçok filozof tarafından o dönemde kadın ‘yaratılışta noksan olan varlık’ olarak tanımlanmıştır” dedi.

KADINLARA DEĞER VERİLMİYORDU

Temel konuşmasının devamında ise, “İslâm’dan önce Arap Yarımadası’nda Hz. Peygamber dönemi öncesinde kadına ve kız çocuğuna değer verilmiyordu. Kadınlar harplere katılamadığı için, o dönemdeki şartlarda üretici olmaktan çok tüketici olduğu ve fazlalık olduğu düşüncesiyle değer verilmeyen kadınlardı. Kız çocukları diri diri toprağa bu yüzden gömülüyorlardı” diye konuştu.

İNSANSIN HİÇBİR ŞEYİN ANLAMI YOK

1939 yılında Fransa’da bir kadının çek yazma hakkı olmadığını sözlerine ekleyen Temel şöyle devam etti; “İslam’da kadın ticaret de yapabilir. İlk eşi Hatice annemiz ticaret kervanları vardı. Özel mülkiyetleri vardı. Kadın mağdur olmasın diye, teminat olsun diye kadın hakkı vardı. Dünya çağdaş değildir. İçinde yaşadığınız dünya cinayet asrıdır. Öldürme asrıdır. İkinci dünya savaşında 60 milyon insan ölmüştür. Afganistan’da Taliban, işit denen cinayet odakları din adına yapıyorlar. Masum 150 çocuğu öldürmüşler. Bunun dinle imanla alakası yoktur. Bu bir cinayettir. İnsansız hiçbir şeyin anlamı yoktur. Dünya da insan olmazsa değeri yoktur. Dünyanın süsü insandır. İslam’da bir insanı öldürmek bütün insanları öldürmek gibi cinayettir. Özellikle kadın rahmettir.”

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.