İsrail protesto edildi

Mavi Marmara Saldırısında İsrail’i Çerkezköy’de kınayan platform üyeleri, bir kez daha sahne aldı. Platform üyeleri bu kez İsrail’in Gazze’de yaptığı saldırıları protesto etmek için bir araya geldi.

İsrail protesto edildi
31 Temmuz 2014 Perşembe 07:47

Çerkezköy Filistin Dayanışma Platformu üyeleri tarafından İsrail’in Gazze saldırılarını protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı’nda gösteri yapıldı. Filistin’e destek için, İsrail'in uyguladığı zulme tepki gösteren Çerkezköylüler akan kanın bir an önce durması için de dua etti. Eylem sırasında sık sık tekbir getirip, "Müslüman uyuma, Filistin'e sahip çık", "Kahrolsun İsrail" diye sloganlar atıldı.
 
SİYONİST BASKI’DAN KORKUYORLAR
 
Platform adına bir açıklama yapan Belediye eski Meclis Üyesi Türkay Karakaş, siyonist devletin katliamlarını lanetlemek için dünyadaki onurlu ve merhametli tüm insanların meydanlara indiğini ifade ederek “Asya’da, Avrupa’da, Afrika’da, Amerika’da hatta İsrail’de dünyanın her köşesinde meydanlar dolmuştur ve insanlık zulmü lanetlenmiştir. Siyonist baskıdan korkan devlet yöneticileri ise sustular veya kırık dökük bir iki beyanatla olayı görmezlikten geldiler. Ama halklar bu oyunu bozdu ve meydanlara indi. Mazlumdan yana katı tavrını da ortaya koydu” diye konuştu.
 
İSRAİL’İ LANETLİYORUZ
 
Çerkezköy halkı olarak dünya insanları ile beraber el ele Siyonist devletin katliamlarını lanetlediklerini kaydeden Türkay Karakaş “Bu katliamı seyredenleri ve himaye edenleri lanetliyoruz. Her türlü zulmü ve zalimliği lanetliyoruz. Mısır’daki, Suriye’deki, Arakan’daki, Irak’taki zorba düzenleri de lanetliyoruz. Dünyada terörizmi beş kol olarak programlayıp salanları, ihtilallerde kendi zalim kuklalarını milletin başına bela eden Malikilerin, Esadların, Sisilerin, paralelcilerin kuklacıları olan Beynelmilel siyonizmi lanetliyoruz. Ahlaki dejenere etmeyi, homoseksüelliği ve her türlü ahlaksızlığı normalmiş gibi göstererek modalaştıran Siyonizmin sinsi metotlarını lanetliyoruz. Din ve gelenekleri tahrip etmeyi böylece mukavemetleri kırmayı hedefleyen beş kol faaliyetlerini lanetlemekteyiz. İslam aleminin kalbine, İngilizler aracılığı ile yerleştirilen Siyonist zalim İsrail devletinin zulümlerini kahrederek lanetliyoruz. Hususen sivil hedefleri, çocukları, yaşlıları hedef alan bu vahşi katliamı şiddetle kınıyoruz” açıklamasını yaptı.
 
Türkay Karakaş’ın konuşmasının ardından programa katılan araştırmacı yazar Abdullah Yıldız konuştu. Yıldız “Gazze biziz, Gazze hepimizin. Gazze’de yaşananlardan dolayı Çerkezköy’deki vatandaşlarımızın yürekleri yanıyor. Türkiye’de böyle bir durum olsa ilk yüreği yanacak insanlar yine Gazze’deki Müslümanlarımız olacaktır. Gazzeliler Filistinliler Mescidi Aksa’nın mücahitleridir. Onlar yok edilirse Mescidi Aksa da düşer” dedi.
 
DUA ETTİLER
 
Konuşmaların ardından imam hatip Ahmet Bulut meydanda toplanan vatandaşlarla birlikte Filistinli Müslümanlar için dua etti. Programa Ak Parti Belediye Meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Teşkilatı üyeleri, Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Üyeleri, Çerkezköy Belediyesi eski Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Filistinle Dayanışma Platformu Üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.