İstansyon Mahallesi'ne Mekke Camisi

Bayram arifesinde İstasyon Mahallesi'ne yeni bir caminin temeli atıldı. Kalabalık bir topluluğun katıldığı törende Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildikten sonra Mekke Camisi'nin temeli atıldı. Yeni cami tamamlandığında İstasyon Mahallesi'nin 6. camisi olacak.

İstansyon Mahallesi'ne Mekke Camisi
23 Kasım 2010 Salı 00:00

Çerkezköy'e 44. caminin temeli Kurban Bayramı Arifesi'nde İstasyon Mahallesi'nde atıldı. Adına Mekke Camisi denilen yeni caminin temel atma töreninde Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi. Yeni cami İstasyon Mahallesi'nin ise 6. camisi olacak.

ÇERKEZKÖY'ÜN 44. CAMİSİ
    İstasyon Mahallesi'nde düzenlenen temel atma törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, İlçe Müftüsü Mahmut Emin, Ak Parti İlçe Başkanı Sait Yazı, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, Mekke Camii Yaptırma Derneği Başkanı Enver Yıldırım katıldı.
    Kur'an-ı Kerim okunanarak başlayan törende konuşan Müftüsü Mahmut Emin, temeli atılan caminin Çerkezköy'ün 44. camisi, İstasyon Mahallesi'nin ise 6. camisi olacağını belirterek, "Allah-u Teala bügün burda temelini atacağımız camiyi başta mahallesine sonra Çerkezköy'e hayırlı etsin. Sevgi ile ihlasla, heyecanla burda bulnuyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi.

15 MESCİTTE İNŞAAT DEVAM EDİYOR
    Camilerin önemine değinen Müftü Mahmut Emin, "Eskiden camiler köylerde merkezi yerlere şehirlerde ise yolların kesiştiğ yerlere kuruluyormuş. Burasının da 5 bin konutlu bir yer olduğu söylendi. Burda bir ihtiyaç. İnsan camisiz, ibadetsiz yaşayamaz. Peygamberimiz hicret ettiğinde daha Medine'ye varmadan Küba'da mescit inşaa etti. Yine Medine'ye vardıktan sonra orda hemen cami yaptırmıştır" diye konuştu.
Müftü Emin, konuşmasının sonunda Çerkezköy'deki camilerle ilgili bilgi vererek sözlerini şöyle tamamladı: "Çerkezköyde 15 mescit hala inşaat halindedir. Bazısına kadro geldi bazısına gelmedi. Cami ölçüsü Cuma, Ramazan ve bayramlarda ihtiyaca cevap verip vermediği. Hem mahallede camimiz var. Bu arada Belediye Başkanımız Ali Ertem'e teşekkür etmek istiyorum. Bugüne kadar 7 tane camii yeri tahsis etti. Bu yüzden teşekkür ediyorum."

TAVUKLU PİLAV İKRAM EDİLDİ
    Temel atma töreni daha sonra Belediye Başkanı Ali Ertem'in kısa sonuşmasının ardından Mekke Camisi'nin temeline ilk harcın koyulmasıyla sürdü. Başkan Ertem, Müftü Emin ve Ak Parti İlçe Başkanı Yazı Mekke Cami Yaptırma Derneği Başkanı Enver Yıldırım ile birlikte "Besmele" çekerek beton tankerinin butonuna bastı. Temel atma töreni misafirlere tavuklu pilav ve ayran ile tatlı ikramı ile sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.