KAMU YARARINA ÇALIŞAN DERNEKLER DENETLENİYOR

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Dernekler Dairesi Başkanlığı Çerkezköy Dernekler Büro Şefliği tarafından 5253 Sayılı Dernekler Kanunu uyarınca kamu yararına çalışan dernekler denetlenmeye başlandı. Bu kapsamda ilk denetleme Çerkezköy Sakatlar Derneği’ne yapıldı. Dernekler Büro Şefi Ersin Dal, Sakatlar Derneği'nin tüm faaliyetlerini ve mali hesaplarını inceledi

KAMU YARARINA ÇALIŞAN DERNEKLER DENETLENİYOR
03 Temmuz 2012 Salı 08:30

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Dernekler Dairesi Başkanlığı Çerkezköy Dernekler Büro Şefliği 5253 Sayılı Dernekler Kanunu uyarınca kamu yararına çalışan dernekleri denetlemeye başladı. İlk denetleme Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'ne yapıldı. Denetlemede Çerkezköy Sakatlar Derneği’nin 2 yıllık faaliyetleri ve mali hesapları incelendi.
SAKATLAR DERNEĞİ DENETLENDİ
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ni denetleyen Çerkezköy Dernekler Büro Şefi Ersin Dal, İçişleri Bakanlığına bağlı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından en az iki yılda bir derneklerin denetlenmesi gerektiğini söyledi. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'nde denetleme yapan Ersin Dal, “Kamu yararına çalışan derneklerimizin denetlemelerine başladık. Yıl sonuna kadar bu denetimler devam edecek” açıklamasını yaptı. Yapılan denetlemede derneğin çalışmaları, üye sayısı ve gelir-gider hesapları incelendi.
 KAMU YARARI İLE İLGİLİ ŞARTLARI İNCELENİYOR
Çerkezköy’de faaliyette bulunan kamu yararına çalışan derneklerin denetimlerini yaptıklarını belirten Ersin Dal, “Dernekler tarafından kurulan federasyonlar ve federasyonlar tarafından kurulan konfederasyonların genel denetimleri ile kamu yararı statüsü verilmesinde aranan şartları halen taşıyıp taşımadıkları hususundaki incelemelerin aksatılmadan yapılması gerekiyor. Bunlara dikkat ediyoruz” dedi.
MEVZUATA UYGUN DEĞİLSE GEREKLİ İŞLEMLER YAPILACAK
 Denetimlerde, derneklerin malvarlığının, faaliyetlerinin ve gelecekte yapılması düşünülen işlerinin, dernekler kanunu ve dernekler yönetmeliğinin ilgili maddeleri çerçevesinde kamu yararı çalışma niteliği açısından incelendiğini söyleyen Ersin Dal, “Düzenlenecek denetim raporlarında ayrı bir bölüm açılacak. Konu ile ilgili bilgi ve belgelere burada yer verilecek. Gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra derneğin kamu yararına çalışma niteliğini kaybedip kaybetmediği belirtilecek. Ayrıca derneklerin diğer iş ve işlemleri ile ilgili olarak varsa mevzuata aykırı durumlar tespit edilen raporlarla belirtilecek ve gerekli işlemler yapılacaktır” dedi.
 2 YILLIK GELİR 35 BİN 598 TL
 Yapılan denetlemenin sonucuna göre Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üye sayısı 681 kişi olarak belirlendi. 13 Temmuz 2010-28 Haziran 2012 tarihleri arasında dernek geliri 35 bin 598,65 TL gideri ise 31 bin 058 TL olarak gerçekleştiği kaydedildi. Derneğin banka hesabında ise 4 bin 540 TL bulunduğu belirtildi.
KAMU YARARINA ÇALIŞAN DERNEKLER
Çerkezköy'de kamu yararına çalışan 7 dernek bulunduğunu belirten Dernekler Büro Şefi Ersin Dal, bunları şöyle sıraladı: "Türkiye Kızılay Derneği Çerkezköy Şubesi, Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, Türkiye Beyaz Ay Derneği Tekirdağ Şubesi."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.