‘Kan Ağlıyor Anadolu’ büyük beğeni topladı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi’nin ortaklaşa organize ettiği Kurtuluş Savaşı’nı anlatan ‘Kan Ağlıyor Anadolu’ tek kişilik tiyatro oyunu izleyenlerden büyük beğeni topladı

‘Kan Ağlıyor Anadolu’ büyük beğeni topladı
01 Nisan 2015 Çarşamba 19:25

 KATILIM YOĞUN OLDU

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Kan Ağlıyor Anadolu isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi’nin ortaklaşa organize ettiği tiyatro oyununa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP İlçe Başkanı Birol Öztürk, Anadolu Partisi İlçe Başkanı Nurtekin Erol, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Selda Karacalar, Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Op.Dr.Ayhan Arslan,Belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KENDİLERİNİ YALNIZ BIRAKMAYANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Tiyatro öncesinde kısa bir konuşma gerçekleştiren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Selda Karacalar, “Kan Ağlıyor Anadolu adlı tek kişilik tiyatro oyununun yazarı ve oyuncusu Dr. Utku Erişik Çanakkale savaşından kesitler sunacaktır. Bugün bizleri yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

TEK KİŞİLİK GÖSTERİ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şubesi’nin Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü nedeniyle organize ettiği ve tiyatro sanatçısı Utku Erişik'in sahnelediği tek kişilik gösteri 'Kan ağlıyor Anadolu' izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

İZLEYENLERDEN TAM NOT ALDI

Oyunun yazarı ve aynı zamanda oyuncusu olan Utku Erişik, Çanakkale Savaşları'nın, Kurtuluş Savaşı'mızın ve sonrasında kurulan Cumhuriyet'imizin gizli kalmış ayrıntılarının izini anlatırken, gündeme getirilmemiş bilgileriyle, raflarda bıraktırılmış fotoğrafları ve belgeleriyle muhteşem bir arşiv çalışmasını sahneledi. Yaklaşık iki saat süren tiyatro gösterisinde Utku Erişik, bugüne dek gündeme getirilmemiş bilgileri yaklaşık 250 fotoğraf eşliğinde tiyatro sahnesine taşıyıp sanatın büyülü diliyle sundu.

UTKU ERİŞİK’E TEŞEKKÜR ETTİLER

Tiyatro oyununun ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Selda Karacalar ile sahneye çıkarak oyunun yazarı ve oyuncusu Utku Erişik’e teşekkür etti.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.