Kapaklı Belediyesi 2 adet hissesini eğitime tahsis etti

Kapaklı Belediye Meclisi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Mecliste, komisyonlara gönderilen gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi.

Kapaklı Belediyesi 2 adet hissesini eğitime tahsis etti
10 Nisan 2018 Salı 13:04

BAŞ SAĞLIĞI DİLEDİ
Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya mazeret bildiren Bakser Öztürk ve Sami İkizler katılmazken komisyonlara havale edilen gündem maddeleri görüşüldü. Gündem maddelerinin görüşülmesi öncesi kısa bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “Geçtiğimiz gün elim bir kaza sonucu üç evladımızı kaybettik. Meclis üyemiz Akın Yılmaz’ın da yeğeni olan Alican Yılmaz’a ve iki kızımızın ailesine baş sağlığı diliyorum. Bu acı hepimizindi. Allah mekanlarını cennet eylesin” dedi.
ZEYTİNDALI İSMİ CADDEYE VERİLDİ
Başkan Mandalı’nın konuşmasının ardından İmar Komisyonuna havale edilen isimsiz bir sokağa ‘Zeytindalı’ isminin verilmesi karara bağlandı. Komisyon ‘Zeytindalı’ isminin sokağa değil de, Fatih Mahallesi 1. Caddeye verilmesini uygun buldu. Komisyonun aldığı bu kararda oy birliği ile kabul edildi. İmar Komisyonuna havale edilen Kentsel Dönüşüm Projesi Hazırlanması konusu da oy birliği ile kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen sporcuların ödüllendirilmesi konusu görüşüldü. Tekirdağ Genç Erkekler Futbol şampiyonasında şampiyon olan Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 22 sporcusunun birer küçük altın ile ödüllendirilmesi komisyonca uygun görülürken, komisyonun aldığı bu karar da oy birliği ile kabul edildi.
BAŞKAN MANDALI'YA YETKİ VERİLDİ
Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen Pınarça Mahallesi 885 parsel ve 1422 parselin 2886 Sayılı kanunun 35/c maddesi gereği açık teklif usulü ile 10 yıllığına tarım arazisi olarak kullanılmak üzere kiralanması konusu da komisyon ve meclis tarafından oy birliği ile kabul edilirken; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ankara ili Çankaya İlçesi Meşrutiyet Mahallesi 1087 ada 26 nolu parselde bulunan apartmanın 8 nolu bağımsız bölümünün Kapaklı Belediyesi’ne bedelsiz devredilmesine ilişkin almış olduğu 14.02.2018 tarih 163 sayılı kararda oy birliği ile kabul edildi. Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen araç ve iş makinesi kiralama konulu yazıda komisyon tarafından oy birliği ile kabul edilirken; komisyonun aldığı karar da meclisten oy birliği ile geçti. 2017-2018 sezonunda şampiyon olan Kapaklıspor A Takımı, U-14 ve U-16 takımlarının ödüllendirilmesi ve miktarı konusunda Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
25 YIL SÜRE İLE BEDELSİZ TAHSİS YAPILDI
Mecliste Plan Bütçe ve İmar Komisyonuna havale edilen gündem maddeleri de görüşüldü. Atatürk Mahallesi 2095 ada 2 nolu parseldeki 2.439,85 metrekare hissenin 24 derslikli ilkokul ve 24 derslikli ortaokul okul yapılmak üzere Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 25 yıl süre ile bedelsiz tahsisi ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya protokol için yetki verilmesi ve İsmetpaşa Mahallesi 369 ada 6 nolu parseldeki 702,47 metrekare hissenin 32 derslikli ortaokul yapılmak üzere Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 25 yıl süre ile bedelsiz tahsisi ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya protokol için yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. İnönü Mahallesi’nde 956,99 metrekarelik belediye hissesinin cami ve külliye yapılması için 25 yıllığına İlçe Müftülüğünü tahsis edilmesi ve protokol imzalamak üzere belediye başkanına yetki verilmesi de komisyon tarafından oy birliği ile kabul edilirken; komisyonun aldığı kararda meclisten oy birliği ile geçti.
TARİFE KOMİSYONU RAPORU OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Tarife komisyonuna havale edilen Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyeleri tarafından sunulan 2018 evsel katı atık tarifesinin revize edilmesi önergesi de karara bağlandı. Komisyonun aldığı kararda “CHP Belediye meclis üyeleri tarafından sunulan önergede Belediyemiz tarafından hazırlanarak Büyükşehir Meclisi’ne onaylanmak üzere sunulan ilçe merkezinde uygulanacak 2018 yılı evsel atık ücretleri tarife önerimiz Büyükşehir Meclisi’nin 15.11.2017 tarihli ve 1215 nolu kararı ile onayladığı; ancak söz konusu 2018 yılı evsel katı atık ücretleri tarifesinin pazar yerlerinden alınacak ücretlere ilişkin pazar esnafından fiyatların yüksekliği ile ilgili tepkiler alındığından belirlenen ücretlerin revize edilmesi talep edilmiştir. Konuya ilişkin incelemede evsel katı atık ücret tarifesinin belirleme yetkisi Büyükşehir Belediye Meclisi2ne ait olması nedeniyle 1. grup pazar yerlerinin metrekaresinden 0.44 TL, ikinci grup Pazar yerlerinin metrekaresinden 0.50 TL ücret alınması için tavsiye niteliğinde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulmasının uygun olacağına komisyonumuzca oy birliği ile kabul edilmiştir” ifadeleri kullandı. Komisyonun aldığı bu kararda meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.