Kapaklı Belediyesi 600 m2 hisse daha satacak

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı Meclis toplantısı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Başkanlığı’nda Belediye Meclis Salonu’nda yapılırken, Meclis gündemindeki konular görüşülerek karara bağlandı

Kapaklı Belediyesi 600 m2 hisse daha satacak
02 Temmuz 2015 Perşembe 17:10

 MANDALI’DAN ŞEHİT AİLESİNE BAŞ SAĞLIĞI

Meclis gündemi açılmadan önce 30 Haziran Salı günü Hakkari Şemdinli’de şehit olan Uzman Onbaşı Zafer Çan’ı unutmayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı; “Önceki akşam acı haberini aldığımız şehidimizi rahmetle anıyorum. Maalesef ülkemizde böyle durumlar yaşanıyor, bundan sonra olmaması temennisinde bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

TOPLANTI İKİ EKSİKLE TAMAMLANDI

Kapaklı Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan Kapaklı Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı Meclis toplantısı açılış, yoklama ve saygı duruşuyla başladı. Toplantıya Fatih Önkol ve Bahtiyar Büyükbüce, il dışında olmalarını mazeret göstererek katılmadılar.

BELEDİYE HİSSELERİNİN SATILMASI GÖRÜŞÜLDÜ

İlgili dilekçelerin görüşülmeye başlamasının ardından Kapaklı Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan yazılarda 1696 ada 3 nolu parsel tamamı 270,08 metrekare arsada bulunan 192,66 metrekare; 1261 ada 14 nolu parsel tamamı 315,00 metrekare arsada bulunan 83,00 metrekare; 425 ada 26 nolu parsel tamamı 474,32 metrekare arsada bulunan 261,67 metrekare ve 727 ada 26 nolu parsel tamamı 182,00 metrekare arsada bulunan 63,00 metrekarelik belediye hisselerinin satılması konuları görüşüldü. Toplamda 1241,4 metrekare arsada bulunan 600,33 metrekarelik belediye hissesinin satılmasına oy birliği ile karar verildi.

MECLİS BAŞKANINA VERİLEN YETKİ TARTIŞMA KONUSU OLDU

Belediye hisse satışlarının karara bağlanmasının ardından Kapaklı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından sunulan yazılarda Değirmenci Spor Taekwondo takımının ve Site Spor U 15 futbol takımının Ülke genelinde aldığı başarılı sonuçlardan dolayı ödüllendirilmesi görüşüldü. Bu iki dilekçenin görüşüldüğü sırada söz alan AKP Belediye Meclis Üyesi Akın Yılmaz; “Spor kulüplerimize başarılarından dolayı ödüllendirmek bizlerin görevidir. Meclis Başkanına yetki verilmesi yerine plan bütçeye havale edip verilecek ödülleri bilerek oylama yapmamız daha hakkaniyetli. Kime ne verildiğini biz bilmiyoruz, sadece ödüllendirilsin diye onay veriyoruz. Sıcağı sıcağına bu dilekçeye evet dersek, sıcak yerlerde bize de hesap sorarlar.” diye konuştu. Bunun üzerine Meclis Başkanı İrfan Mandalı; “Kime ne verdiğimizi herkes biliyor. Bana yetkide verseniz yine oturup kulüp başkanları ile konuşacağız.” cevabını verdi. Dilekçelerin görüşülmesinin ardından yapılan oylamada spor kulüplerinin ödüllendirilmesi oy çokluğu ile kabul edilirken, Akın Yılmaz tek başına ret oyu kullandı.

2 PARKA YENİ İSİM

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından sunulan ödüllendirme dilekçelerinin karara bağlanmasının ardından Kapaklı Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan düzeltme konulu yazı görüşüldü. Dilekçeye istinaden Kapaklı’da yeni yapılan Hacılar Çeşmesi Parkı’nın ismi Süleyman Demirel Parkı; yapımı devam eden Kurt Kapanı Parkı’nın ismi ise Bülent Ecevit Parkı olarak değiştirildi. Değişikliğin onayı Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerinin onay vermesiyle oy çokluğu sağlanarak kabul edildi. 

MECLİS TATİLİ AĞUSTOS’TA

Dilekçelerin görüşülüp karara bağlanmasının ardından sıradaki gündem maddesinde belirtildiği üzere 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. Maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 6. Maddesi gereğince 2015 yılı meclis tatil ayının belirlenmesi konusu görüşüldü. Meclis üyeleri, Ağustos ayında tatil yapılmasını oy birliğiyle kabul etti.

TEMMUZ AYI MECLİSİ TAMAMLANDI

Gündemin son maddesinde İmar Komisyonu’na havale edilen konular görüşüldü ve Kapaklı Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı Meclis toplantısı sona erdi.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.