Kapaklı Belediyesi de personel takviyesi yapıyor

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İtfaiye Amirliği'nde bulunan eksik personele takviye yapma amacı ile yeni personel almak için müracaatları başlattı.

Kapaklı Belediyesi de personel takviyesi yapıyor
31 Ağustos 2007 Cuma 09:36

ZABITA VE İTFAİYE'YE TAKVİYE YAPILACAK

Zabıta Müdürlüğü ve İtfaiye Amirliği birimlerinde eksik kadro bulunduğunu ve bu yüzden personel takviyesi yapılacağını belirten Kapaklı Belediyesi Personel Müdürlüğü yetkilileri "Belediyemiz Zabıta ve İtfaiye birimlerinde açık bulunan kadroları doldurmak için personel alımları başvuruları başlamış bulunmakta.

Zabıta Müdürlüğümüzde görev yapan memur sayısı şu anda 8 kişi. Bu birime 5 personel ilavesi yapılacak ve yeni yapılacak olan alımlar ile birlikte Zabıta personeli sayısı 13'e çıkartılacak. Zabıta olmak isteyen ve gerekli şartları taşıyan vatandaşlarımızın başvuruları Belediyemize yapılacak. İtfaiye Müdürlüğü için ise alınacak personel sayısı 5 kişi, bu alımlar ile birlikte İtfaiye birimimizdeki personel sayımız 9'a çıkartılmış olacak" şeklinde açıklamada bulundular.

BAŞVURUDA NELER GEREKİYOR?

Kapaklı Belediyesi İtfaiye eri olabilmek için yapılacak olan başvurular sırasında şu şartları yerine getirmeleri ve şu evrakları hazırlamaları gerekiyor;

İTFAİYE ERİ OLMAK İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

*Türk Vatandaşı olmak, Lise ve Dengi Meslek Liseleri Mezunu Olmak. Sınavın yapıldığı tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmamış olmak. Askerliğini yapmış, tecilli veya muaf olmak ve bunu resmi kurum tarafından belgelemek, Sağlık açısından kapalı mekan dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla İtfaiye Teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak. Kişinin beyanı esas alınacaktır, Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkeklerde en az 1,67 m boyunda kadınlarda en az 1,60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak, Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevini düzenli bir şekilde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmamak. (Sağlık Kurulu Raporu istenir), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme 2004-2006 (KPSS)sınavlarına girmiş ve puan türünden 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almış olmak, Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis cezası ile veya yüz kızartıcı bir suç ile hüküm giymemiş olmak, Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlerde halen çalışıyor olmamak, Herhangi bir kamu veya özel kuruluşa karşı hizmet yükümlülüğü ve tazminat borcu olmamak, 1 adet Bayan İtfaiye Eri İtfaiye Amirliğinde Büro Memuru olarak çalıştırılacaktır.

BAŞVURU SIRASINDA İSTENECEK BELGELER:

1- Aday tarafından doldurulacak olan Başvuru Formu ( Boş Başvuru Formu örneği kurumdan temin edilecek veya www.kapakli.bel.tr adresinden indirilecektir),

2- KPSS Sonuç Belgesi noter onaylı veya aslı ibraz edilecektir, 3- Nüfus Cüzdanı fotokopisi ( T.C. Vatandaşlık No’su olan),
4- Öğrenim durumlarını gösterir belge noter onaylı,
5- 2 adet yeni vesikalık fotoğraf
6- Sabıka Kaydı (son 1 ay)
7- Tam teşekküllü hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporu,
8- Askerliğini yapmış, tecilli veya muaf olduğuna dair yazılı beyan,
9- Sınava müracaat eden adayların mutlaka herhangi bir sağlık kurumundan boy ve kilo tespiti yaptırdıklarına dair onaylı belge

SINAV YERİ VE ZAMANI :

Sınav;Tekirdağ İli Çerkezköy İlçesi Kapaklı Belediyesi’nin toplantı salonunda 26/09/2007 tarihinde Saat:09:00 da başlar ve geç gelenler sınava alınmaz. Sınav sözlü olarak yapılacaktır. Sınava gelen adaylar yanlarında TC kimlik nolu nüfus cüzdanını bulundurmak zorunda olup,sınav görevlilerine ibraz etmek zorundadır.

DEĞERLENDİRME:
Sınav Komisyonunca yapılacak olan sözlü sınavda değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Sözlü sınavdan 70 puanın altında alan adaylar başarısız sayılacaktır.

Başarı notu sözlü sınavda alınan not ile KPSS notunun ortalamasıdır. Sınav sonuçlarını iki sınavın ortalamasına göre en yüksek not alandan başlayarak sıralandırmak sureti ile belirlenecektir. Yüksek puandan başlamak üzere; Kadro sayısı kadar ASİL, Kadro sayısının yarısı kadar YEDEK üye belirlenecektir. Sınavı kazananlar Internet sayfasından ve yazılı olarak bildirilecektir. Atama yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılacaktır

Sınav sonuçları (www.kapakli.bel.tr) adresinden duyurulacak ve kazanan adaylara yazılı olarak bildirilecektir. Asil adaylardan 15 gün içerisinde göreve başlamayanların yerine başarı sırasına göre yedek adaylardan atama yapılacaktır.

Tebligatta belirtilen süre içinde atamanın yapılabilmesi için gerekli belgeler ve işlemleri Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

ZABITA OLMAK İSTEYENLER İÇİNSE ŞUNLAR GEREKİYOR

B-ZABITA MEMURU OLMAK İÇİN: Türk Vatandaşı olmak, Lise ve Dengi Meslek Liseleri mezunu olmak, Sınav günü itibariyle 25 yaşını doldurmamış olmak. Askerliğini yapmış, tecilli veya muaf olmak ve bunu resmi kurum tarafından belgelemek, Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydı ile erkeklerde en az 1,67 m boyunda kadınlarda en az 1,60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg dan fazla fark olmamak, Kalıcı bulaşıcı hastalığı olmamak, görevini düzenli bir şekilde yapmaya engel olacak bedence ve akılca bir sakatlıkları bulunmamak.(Sağlık Kurulu Raporu istenir.), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme 2004-2006 (KPSS)sınavlarına girmiş ve puan türünden 100 tam puan üzerinden en az 60 puan almış olmak, Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis cezası ile veya yüz kızartıcı bir suç ile hüküm giymemiş olmak, Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevlerde halen çalışıyor olmamak. Herhangi bir kamu veya özel kuruluşa karşı hizmet yükümlülüğü ve tazminat borcu olmamak. Belediyemize başvuran adaylar KPSS başarı puanlarına göre sıralanacak ve en yüksek puanlı adaydan başlanarak alınacak boş kadro sayısının 3 katı oranında aday sınava çağrılacak olup, sınava çağrılan adayların listesi Başkanlığımız (www.kapakli.bel.tr) internet sitesinden yayınlanacaktır.

SINAV KONULARI: Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Mahalli İdarelerle ilgili temel mevzuat’tan oluşacaktır.

BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ:

Başvurular 29/08/2007 tarihinde başlayacak ve 10/09/2007 günü mesai bitiminde sona erecektir. Başvurular; Kapaklı Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğüne şahsen veya iadeli taahhütlü posta yolu ile (Cumhuriyet Mah.Pınar Bulvarı No:114 Kapaklı) sınav tarihinden en az 15 gün önce sınavı yapacak idareye ulaşması şarttır.

Bu süreye uyulmadan yapılan başvurular kabul edilmez.

Süresi içinde yapılmayan ve İnternet ortamında yapılan müracaatlar geçersiz sayılacaktır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.