Kapaklı bütçesinde aktarma yapıldı

Kapaklı Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı Perşembe günü Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilirken, 2011 yılı bütçesinden 593 bin TL aktarma yapılması, norm kadro değişikliği ve araç alımı oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda imarla ilgili itirazları ve bodrum katlarla ilgili plan notunda değişikliği de kabul eden Meclis Üyeleri, sunulan diğer dilekçeleri de görüşerek karara bağladı. Toplantının sonunda Encümen toplantılarına katılmadıkları gerekçesiyle üyelere sert çıkan Nedim Yılancı ise bunun böyle devam etmesi halinde Kapaklı Belediyesi’nin de diğer Belediyeler gibi sorun yaşayacağını savundu.

Kapaklı bütçesinde aktarma yapıldı
09 Temmuz 2011 Cumartesi 00:00

Kapaklı Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı Perşembe günü gerçekleştirildi. Açılış, yoklama ve saygı duruşunun ardından Meclise sunulan dilekçeler oy birliği ile gündeme alınırken, gündemde ilk olarak 2011 yılı bütçesinde aktarma yapılması ile ilgili madde görüşüldü. Toplantıda ayrıca Meclisin Ağustos ayında tatile çıkması da kabul edildi.
593 BİN TL AKTARMA YAPILACAK
Kapaklı Belediyesi Hesap İşleri Müdürü Serpil Sevgi bazı gider kalemlerine ödenek yetişmediğini belirterek 593 bin TL’nin temizlik hizmetleri alımından aktarılacağını ifade etti. Yapılan açıklamaların ardından madde oy birliği ile kabul edildi.
NORM KADRO DEĞİŞİKLİĞİ KABUL EDİLDİ
Meclis Üyeleri gündemin dördüncü maddesinde yer alan ‘Belediye norm kadro cetvellerinde boş kadro değişiklik yapılması’ ile ilgili maddeyi de oy birliği ile kabul ettikten sonra dilekçelerin görüşülmesine geçti.
DİLEKÇELER GÖRÜŞÜLDÜ
İlk olarak İsmail Kabatepe tarafından sunulan ‘1039 ada 16 numaralı parseldeki 615 metrekarelik Belediye hissesinin hisse ortağına satılması’ yönündeki talebi değerlendiren Meclis dilekçeyi oy çokluğu ile İmar Komisyonu’na havale ederken, maddeye ret veren tek isim Ayhan Arslan oldu. Meclis ardından Mehmet Çapaklı tarafından sunulan ‘684 ada 17 numaralı parseldeki 15,58 metrekarelik Belediye hissesinin (Kazak Gölü Mevkii) hisse ortağına satılması’ konusunu görüştü ve satışı oy birliği ile kabul etti. Meclis daha sonra Şemsettin Barut’un Meclise sunduğu Atatürk Mahallesi’ndeki bir sokağın ‘Cem Sokak’ olarak adlandırılması yönündeki talebini de oy birliği ile kabul etti.
CENAZE ARACI VE ÇÖP KAMYONU BEDELSİZ OLARAK VERİLDİ
Kömürköy Muhtarı Basri Bahtlı tarafından sunulan ve daha önce Kapaklı Belediyesi tarafından tahsisli olarak verilen ‘Cenaze aracının bedelsiz devredilmesi’ ile ilgili dilekçeyi görüşen ve talebi oy birliği ile kabul eden Meclis, ardından Çayırkent Belediye Başkanı tarafından sunulan dilekçeyi görüştü. Dilekçedeki, daha önce iki Belediye arasında yapılan protokol gereği 10 yıllığına tahsis edilen çöp kamyonunun bedelsiz olarak verilmesi yönündeki talebi de değerlendiren Meclis bu dilekçeyi de oy birliği ile kabul etti.
BELEDİYE ARAÇLARIN MALİYETİNİ AZALTACAK
Toplantının devamında gündeme geçilmeden önce kabul edilen ve gündeme alınan dilekçeler görüşüldü. İlk olarak Başkan İrfan Mandalı’nın sunduğu ‘Araç alımı’ ile ilgili dilekçeyi görüşürken, Başkan Mandalı yaptığı açıklamada; "Bu dilekçeyi Belediye'nin daha düşük bedelle araç alması için sundum. 1 milyon TL’lik araç aldığımız takdirde, teşvik alacağız ve KDV ödemeyeceğiz. Zaten başta itfaiye olmak üzere, dozer, vidanjör ve kepçe almamız gerek" ifadelerini kullandı. Meclis üyeleri konuyu oy birliği ile kabul etti.
BODRUM KATLARI İLE İLGİLİ PLAN NOTU DÜZELTİLDİ
Meclis ikinci dilekçede sözleşmeli personel ile ilgili disiplin önergesini de görüşerek kabul ederken, İbrahim Özbey’in ‘Bodrum katları ile ilgili Plan notunda düzeltme yapılması' yönündeki talebini de oy çokluğu ile kabul etti. Buna göre bodrum katın altındaki katların konut olarak kullanılmasına iskan verilmeyecek.
İTİRAZ KABUL EDİLDİ
Dilekçelerin görüşüldüğü esnada İsmail Aydın’ın 454 ada 10 parseldeki binanın çekme mesafeleri ile ilgili itirazını da değerlendiren Meclis üyeleri, itirazı kabul etti ve söz konusu çıkmanın yıkılmasının ardından mevcut durumun yasalara uygun hale geleceğini kaydetti. Toplantıda ayrıca Demokrat Parti’den (DP) istifa eden ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katılan Nedim Yılancı, Ahmet Yörük ve Erol Özkan’ın bilgilendirme dilekçeleri de Başkan ve Meclis Üyelerine okundu.
İMAR KOMİSYONU’NUN KARARLARI KABUL EDİLDİ
Meclis, gündemin altıncı maddesinde İmar Komisyonu’na havale edilen konuları görüşürken, komisyonun aldığı tüm kararları oy birliği ile kabul etti. İmar planı ile ilgili 4 dilekçe ise görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi.
YILANCI’DAN ENCÜMENE TEPKİ
Toplantının sonunda yaşanan bazı sıkıntıları dile getiren CHP’li Meclis Üyesi Nedim Yılancı, 3 aydır Encümen toplantılarına Başkan Mandalı dahil hiç kimsenin gelmediğini belirterek, "Toplantılara kimse gelmiyor, daha sonra imzalanması gerekenler dükkana geliyor. Bu toplantının kuralları belli ancak uzun süredir usule uygun yapılmıyor. Bu sıkıntılar devam ederse Karaağaç ve Büyük Yoncalı’da yaşanan olaylar en kısa zamanda burada da yaşanır" dedi ve toplantılara katılmayan Encümen Üyelerini sert bir dille uyardı. Kapaklı Belediyesi’nin Haziran ayında yaptığı çalışmaların yer aldığı slayt gösterisinin ardından toplantı sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.