Kapaklı Büyükşehir Hizmet Binası açıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi altıncı Hizmet Binası’nı Kapaklı'da düzenlenen tören ile hizmete açtı

Kapaklı Büyükşehir Hizmet Binası açıldı
27 Aralık 2014 Cumartesi 08:51

 HEDEFİMİZ KAPAKLI'YA GELENLERİN KALICI OLMASINI SAĞLAMAK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kapaklı Hizmet Binası açılış töreninde ilk konuşmayı TESKİ Müdürü Halim Orta yaptı. Orta yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Yapılan hizmet binasını çok güzel bir yapıt olmuş, bu yapıta siz Kapaklı halkının istekleri, şikayetleri, dilekleri geldikçe daha da güzel olacak. Kapaklı, 80 bin nüfus, 5 köy ve 5 mahalle olmak üzere Tekirdağ’ın yüzde 3 buçukluk yerini kapsıyor. Kapaklının en önemli özelliği Türkiye’nin her yerinden aş ve iş için buraya gelen halkımızdır. Temel hedefimiz buraya gelen insanların Kapaklı’yı kalıcı vatan kılmalarıdır. Bunu sağlamakta suya ve toprağa sahip çıkıp yaşanabilir bir ortam yaratmaktan geçiyor. Bu yüzden sizlerden isteğim suyu asla kaçık kullanmamaktır."

OMUZLARINDAN YÜKÜ ALDIK
Hizmet Binası’nın 25 personel ile Kapaklılı vatandaşların hizmetinde olacağını sözlerine ekleyen Orta" Kapaklı’da TESKİ’yi faaliyete geçiren İrfan Başkan’a teşekkür ediyorum. Artık omuzlarından yükü aldık. Ayrıca 158 alo TESKİ hattını arayan tüm halkımız karşısında bir muhatap bulacak ve sorularına cevap alacaktır" dedi.

KAPAKLI İLE GURUR DUYUYORUM

Halim Orta'nın konuşmasını sonlandırmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı bir konuşma gerçekleştirdi. Mandalı, Kapaklı'nın 1 Ocak 1986 tarihinde Belediye olduğunu dile getirirken "O zamanlar 2500 nüfusumuz vardı. 2004 yılında 30 bin 2009 yılında 60 bin şuan ise 86 bin nüfusumuz var. Kapaklı Belediyesi Belediye Başkanlığına 1999 yılında aday oldum, seçilemedim. 2004 yılında aday oldum seçildim. Görevimde 11. yılımdayım. Kapaklımız ile gurur duyuyorum" dedi.

DESTEK GELECEĞİNE HİÇ ŞÜPHEMİZ YOK

Büyükşehir'in Kapaklı'ya yapacağı hizmet konusunda hiçbir şüphesi olmadığını dile getiren Mandalı "Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Kapaklı'da eğitim'e belli bir bütçe ayırdığını biliyoruz. Fakat hizmetler sadece eğitim ile sınırlı değil. Spor'a, kültürel faaliyetlere de Kadir Başkanımızdan destek geleceğine hiç şüphemiz yoktur" ifadelerini kullandı.

KAPAKLI İLÇE OLDU

6 Aralık 2012'de Kapaklı'nın mahalle olacağını savunanlara cevap veren Mandalı "Kapaklı mahalle olacak diyenler, Kapaklı İlçe oldu. Bugün hayal dahi edemeyeceğimiz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'nın açılışını gerçekleştiriyoruz. Hepiniz hoşgeldiniz" şeklinde konuştu.

874 BİN 475 NÜFUS HİZMET BEKLİYOR

Açılış töreninde daha sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak konuşma gerçekleştirirken "Büyükşehir Belediye Başkanlığına talip olduktan sonra 24 ay ön çalışma yaptım. Milli eğitim müdürünü ziyaret ettim. Her sene göçten dolayı Tekirdağ ilinin tamamında 5 bin dersliğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Bugün milli eğitim müdürüne protokol gönderdim. 11 ilçeye 11 protokolü de imzalıyoruz. Tekirdağ 11 ilçenin ortak ismi olmuştur. 874 bin 475 nüfus hizmet bekliyor" dedi.

HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ

Düzenlenen açılış törenine her siyasi partiden arkadaşların gelmesinin kendisini mutlu ettiğini belirten Albayrak "Hizmetin siyaseti olmaz. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığının tüm hizmet birimleri, siyasi partiler, vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları sanayicilerimiz taşın altına elini koyacaklar. Taş gerçekten çok ağırdır. Bu taş ne kadar hızlı kalkar ise hizmetlere de o kadar erken ulaşabiliriz" ifadelerini kullandı.

ZAMANIMI İLÇELERDE GEÇİRECEĞİM

1 Ocak'tan itibaren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nde ki koltuğunda oturmayıp 11 İlçeyi de gezeceğini dile getiren Albayrak "11 ilçeye 11 oda yaptırdım. 1 Ocaktan itibaren Tekirdağ’da oturmayacağım. Zamanımı ilçelerde geçireceğim. Amacımız artık Büyükşehir olduktan sonra yerel hizmetlerin yüzde 70’i Büyükşehir binalarında yapılacaktır. Bu hizmetlerin tek binada koordineli bir şekilde yürütülmesi için her ilçede Büyükşehir'in Hizmet Binası yapılması gerekiyordu" dedi.  

30 MARTTAN SONRA SİYASETİ BIRAKTI
Tekirdağ İlçelerinin 11 başkanının da efsane olacağını belirten Albayrak "Biz bu seçimlere girerken projeler hazırladık. Bunların hepsi yerine gelecektir. Biz bu aldığımız oyları hak edeceğiz. Hizmet süremizin sonunda projelerimizin ortaya çıktığı Tekirdağ oluştuğunu hep birlikte göreceğiz. Biz Büyükşehir'in genel bütçesi içinde beş yıl içinde 2.5 katrilyon yatırım yapacağız. Bizler 30 Mart yerel seçimlerinden sonra siyaseti bıraktık" dedi.

ARTIK ÇOK GÜÇLÜYÜZ

Kapaklı'nın özel konumu olan bir İlçe olduğunu sözlerine ekleyen Albayrak "Kapaklı'nın nüfusu hızla artıyor. İrfan Mandalı'nın verdiği sözlerin hepsi yerine gelecektir. Yetmediği yerde her zaman biz olacağız. İlk etapta 17 milyonluk iş makinelerini fen işlerine aldık. Artık çok güçlüyüz. Artık Büyükşehir’den hizmet isteyiniz. 11 ilçeye 11 milyon para verdik. Bütün bu çalışmalarının sonunda Tekirdağ, ilçelerimiz ve halkımız kazanan olsun" şeklinde konuştu.

HAYIRLI OLMASINI DİLEDİ

Açılış törenin de son olarak Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz konuşma yaptı. Gürbüz yaptığı konuşmada Bugün Tekirdağ ve Kapaklı için önemli bir gündür. Kapaklı’da seçimlerden sonra büyük bir değişim olmuştur. Kapaklı’nın bu noktaya gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Artık Tekirdağ Büyükşehir oldu. Buradaki belediye hizmetlerinin çoğunu Büyükşehir sunacaktır. Bu binada vatandaşlara hizmet verecektir. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

Tören'de konuşmaların sona ermesinin ardından Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TESKİ Müdürü Halim Orta ve daire amirleri açılış kurdelesini keserek hizmet binasının açılışını gerçekleştirdiler.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.