Kapaklı Diyaliz Merkezi’nin kapasitesi artacak

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, Kapaklı Diyaliz Merkezi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Timur Erk yaptığı ziyarette iki tane müjdeli haber verirken “Kapaklı Diyaliz Merkezimizin kapasitesinin arttırılması konusunda Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’dan sözü aldık” dedi

Kapaklı Diyaliz Merkezi’nin kapasitesi artacak
05 Temmuz 2014 Cumartesi 07:55

BAŞKAN MANDALI’DAN SÖZ ALINDI
Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, Kapaklı Diyaliz Merkezi’ne gerçekleştirmiş olduğu ziyarette, Kapaklı Diyaliz Merkezi’nin şuanda hasta kapasitesinin %100 dolu olduğunu ve yeni hastaların gelmesi durumunda Diyaliz Merkezi’nin hasta kabulü yapamayacağından dolayı genişleme kararı aldıklarını açıkladı. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile görüşmeleri sonucu Diyaliz Merkezi’nin genişletilme sözünü Başkan’dan aldıklarını dile getiren Erk “ Diyaliz Merkezimiz genişleme kapsamına girdiğinde 10 ünite daha ilave edilecek ve kapasitesi %70 oranında artacak. Yanımızda bulunan Muhtarlık Binası’nın yanında bir inşaat çalışması yapılacak ve Diyaliz Merkezimiz daha da genişletilecek” ifadelerini kullandı.
 BÖBREK SAĞLIĞI İLE İLGİLİ BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİ YAPILACAK
Başkan Timur Erk’in değindiği bir başka konu ise, Kapaklı Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ve ile işbirliği yapıp toplumu böbrek sağlığı ile ilgili bilinçlendirmek oldu. Böbrek Sağlığı ile ilgili Ekim, Kasım ve Aralık aylarında 500-600 kişilik bilinçlendirme konferansları düzenleyeceklerini dile getiren Timur Erk “Böbrek sağlığını korumak için iki konuya dikkat edeceksiniz. Birincisi şeker yani diyabet ikincisi de tuz yani hipertansiyon. Tuz aşırı kullanıldığı zaman hipertansiyonu tetikliyor, hipertansiyonda böbrek sağlığını bozuyor. Şeker de diyabet hastalığı da kılcal damarlar vasıtası ile yine böbreği tahrip ediyor. Özellikle Trakya bölgesinde tuzu aşırı kullanıyor. Şekeri çok kullanıyor. Bizim üç beyaz düşmanımız var. Tuz, şeker ve un. Unlu gıdayı Trakya insanı çok kullanıyor. Bizler koruyucu hekimlik yaparak böbrek sağlığı konusunda toplumu bilinçlendireceğiz” ifadelerini kullandı.
YARAR SAĞLADIĞINI GÖRDÜK
Daha önce Van’da böbrek sağlığı ile ilgili bir eğitim yaptıklarını söyleyen Erk “Van’da tuzlu balık yiyorlar. Kaya tuzu ile fırına sokup pişirip yiyorlar. Tamamen kanserojen bir hal alıyor. Otlu peynirde aynı şekilde çok tuzlu oluyor. Geçen sene gittik ve ölçümleme yaptık. Biz bilinçlendirme eğitimi yaptıktan sonra bölgedeki gırtlak kanseri ve mide kanserinde azalma olduğunu gördük. Sadece Trakya için değil Türkiye genelinde bilinçlendirme eğitimleri yapıyoruz ve faydalı olduğunu görüyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.