Kapaklı Meclisi yeni Meclisiyle start verdi

Kapaklı Belediyesi yenilenen Meclis üyeleri ile ilk toplantısını Belediye Başkanı İrfan Mandalı Başkanlığı'nda gerçekleştirdi. Cumartesi günü yapılan toplantıda üye seçimleri yapılırken, Kapaklı ve Karaağaç Belediyelerinin yıllık faaliyet raporları görüşülerek karara bağlandı

Kapaklı Meclisi yeni Meclisiyle start verdi
14 Nisan 2014 Pazartesi 08:06

TOPLANTI ÖNCESİNDE KURBAN KESİLDİ
Kapaklı Belediyesi Nisan ayı Meclis Toplantısı Cumartesi günü saat 14.00'da Kapaklı Belediye Meclis salonunda gerçekleştirildi. Meclis toplantısı öncesinde Belediye Meydanı’nda düzenlenen tören ile anıta çelenk sunumunun ardından 2014-2019 döneminin kazasız belasız ve hayırlı bir şekilde geçmesi temennisiyle kurban kesildi. Saygı duruşu akabinde de İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından toplantının yapılması için Meclis Salonu’na geçildi.
MUSTAFA ÇETİN YURT DIŞINDA OLDUĞU İÇİN TOPLANTIYA KATILMADI
Toplantı öncesinde konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yeni dönemde tüm meclis üyeleriyle birlikte İlçeye en iyi şekilde hizmet edeceklerini belirterek, ilk meclis toplantısının hayırlı olması temennisinde bulundu. Mandalı'nın yaptığı kısa konuşmanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Yapılan açılış ve yoklamada Yurt dışında olduğu ifade edilen AKP'li Meclis üyesi Mustafa Çetin toplantıya katılmazken, diğer meclis üyeleri eksiksiz katıldı.
KATİP ÜYE SEÇİMİ YAPILDI
Gündem maddelerinin okunmasının ardından 4 dilekçenin daha gündeme eklenmesi oybirliği ile kabul edildi. Toplantının devamında Katip Üye seçimi yapıldı. Başkan İrfan Mandalı, Katip Üyelikler için Bülent Eres ve Nalan Çolak’ı önerirken, AKP grubu ise Bahtiyar Büyükbüce ve Fatih Önkol’u önerdi. Yapılan kapalı zarf oylamasında 16’ya 9 üstünlükle İrfan Mandalı’nın önerdiği Bülent Eres ve Nalan Çolak Kapaklı Belediye Meclisi Katip Üyeliğine seçilerek yerlerine geçtiler.
1.BAŞKAN VEKİLİ İBRAHİM ERKAN
Gündemin dördüncü maddesinde Kapaklı Belediye 1. Başkan Vekili’nin seçimine geçildi. Başkan İrfan Mandalı, 1. Başkan Vekilliği için Halil İbrahim Erkan’ı önerirken, AKP grubu ise herhangi bir isim önermedi. Yapılan gizli oylama sonucu 25 oyun 21’ini lan Halil İbrahim Erkan 1. Başkan Vekilliği’ne seçilirken, 3 oy ise boş çıktı. Meclis 2. Başkan vekilliği seçiminde de Başkan Mandalı İlhan Çetinkaya’yı önerirken, AKP grubu ise Salih Bezgin’i önerdi. Yapılan kapalı zarf oylamasında 25 oyun 16’sını alan Çetinkatya Meclis 2. Başkan Vekilliği’ne seçildi.
ENCÜMEN ÜYELERİ ÇETİNKAYA VE SAÇ OLDU
Encümen Üye seçiminde ise, Başkan İrfan Mandalı Encümen Üyelikleri için İlhan Çetinkaya ve Yılmaz Saç’ı önerirken, AKP grubu ise Fatih Önkol ve Bahtiyar Büyükbüce’yi önerdi. Yapılan seçim ardından 16’ya 9 oyla İlhan Çetinkaya ve Yılmaz Saç Encümen Üyeliği’ne seçildi. Komisyon üyelerinin seçiminde ise, yapılan açık oylama sonucu İmar Komisyonu Üyeliklerine Halil İbrahim Erkan, Erol Özkan, Kemal Kenar, Salih Bezgin ve Mahir Aras’ın seçilmesi oybirliği ile kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliklerine Bülent Erez, Ersin Yavuz, Bakser Öztürk, Ufuk Bayraktar ve Sevgi Aksoy oybirliği ile ve Tarife Komisyonu’na ise Tuan Çakan, Muzaffer Yıldırım, Ender Dubaz, Fatih Önkol ve İbrahim Aktürk oybirliği ile seçildi.
ÖDENECEK HUZUR HAKLARI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Toplantının devamında Belediye Başkan Yardımcılarına ödenecek olan ödeneğin belirlenmesi görüşmeye alınırken, meclis başkan ve üyelerine ödenecek huzur hakkı da oybirliği ile karara bağladı. Toplantıda daha sonra Çiftçi Mallarını Koruma Heyeti’nin belirlenmesine geçildi. Başkan Mandalı’nın önerdiği Seyfettin Palaz, Mehmet Karaçoban, Mustafa Aşık, Bülent Çavuş ve Sadettin İbo 22 oyla Çiftçi Mallarını Koruma Heyeti üyeliklerine seçilirken, 3 oy boş çıktı.
İRFAN DEMİR ÖZEL BİR NEDENLE TOPLANTIDAN AYRILDI
Bu maddenin görüşülmesinin ardından Meclis üyesi İrfan Demir özel bir nedenden dolayı Başkan Mandalı'ya mazeretini bildirerek toplantıdan ayrıldı. Murakabe Heyeti Koruma Meclis Üyelerinin belirlenmesinde ise, Mandalı’nın önerdiği Nazif Ünal, Mehmet Özban, Tuncay Çoban, Vedat Karlı ve Ahmet Ergün 22 oyla Murakabe Heyeti Koruma Meclis Üyeliğine seçilirken, 3 oy yine boş çıktı. T.C. Doğu Batı Trakya Belediyeler Birliği Trakyakent Üyelerinin seçimine geçildi. Başkan Mandalı’nın önerdiği Sami İkizler ve Nalan Çolak oybirliği ile T.C. Doğu Batı Trakya Belediyeler Birliği Trakyakent Üyeliğine seçildi.
FAALİYET RAPORLARI OKUNDU
Sosyal Denge Sözleşmesi için Başkan İrfan Mandalı’ya yetki verilmesi konusunun oybirliği ile kabul edildiği toplantıda daha sonra Kapaklı Belediyesi ve kapanan Karaağaç Belediyesi’nin 2013 yılı faaliyet raporları okundu.  2013 yılı gider bütçesinin 37 milyon TL olarak tahmin edildiği açıklanan Kapaklı Belediyesi Faaliyet Rapou’na göre bütçeye 5 milyon TL ek ödenek yapıldı ve bütçe  42 milyon TL oldu. Gerçekleşen bütçenin 40 milyon 829 bin 253,72 TL olduğu belirtilen açıklamada bütçenin gerçekleşme oranının ise yüzde 97,21 şeklinde gerçekleştiği ifade edildi. Gelir bütçesinin ise 37 milyon 449 bin 057,23 TL olarak gerçekleştiği belirtilirken, Gelir Bütçesi gerçekleşme oranının ise yüzde 89,16 olduğu ifade edildi.
BÜTÇENİN REVİZE EDİLMESİ PLAN BÜTÇEDE GÖRÜŞÜLECEK
Toplantının son bölümlerinde ise Kapaklı Belediyesi ve kapanan Karaağaç Belediyesi’nin 2013 yılı denetim raporlarının okunması ile devam eden toplantıda daha sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın bütçenin revize edilmesi konusundaki yazısı görüşüldü. 62 milyon TL olarak belirlenen 2014 Mali Yılı Gelir Gider Bütçesi’nin 31 Mart-31 Aralık 2014 tarihlerini kapsayacak şekilde revize edildiği belirtilen toplantıda ilgili gündem maddesi görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 2014 mali yılında görev yapacak olan zabıta memurlarına verilecek olan fazla mesai ücretinin üst sınırının brüt 382 TL olarak belirlendiği toplantıda, satışa çıkarılacak gayrimenkuller için Mustafa Serat’ın görevlendirilmesi de oybirliği ile karara bağlandı. Toplantı dilekçelerin ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yenilenen - 10 yıl önce
nerde nerde mustafa çetinnerde soru 01.
Avatar
Şemsettin ÖZTÜRK - 10 yıl önce
yeni yönetimin kapaklı'ya hayırlı olması dileyi ile başarılar diliyorum.