Kapaklı Sesini Arıyor yarışması tamamlandı

Kapaklı Belediyesi tarafından “Sahne senin, şarkını söyle” sloganıyla bu yıl ikincisi düzenlenen “Kapaklı Sesini Arıyor” yarışmasının finali muhteşem bir geceyle gerçekleştirildi.

Kapaklı Sesini Arıyor yarışması tamamlandı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
25 Mart 2022 Cuma 11:21

Unutulmaz şarkıların efsane şairi Ahmet Selçuk İlkan ve TRT Sanatçısı Sami Aksu’nun şiir ve şarkılarıyla geceye renk kattığı finalin kazananı Hazar Sarımuratoğlu oldu.

KATILIM YOĞUN OLDU

Kapaklı Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Kapaklı Sesini Arıyor” yarışmasının finali coşku içerisinde gerçekleştirildi. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Kapaklı Belediye TV’den canlı yayınlanan finale Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, başkan yardımcıları, siyasi parti ve STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

KAPAKLI BELEDİYE TV’DEN CANLI YAYINLANDI

Kapaklı Belediye TV sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan finalin sunuculuğunu yapan Meryem Sarıkaya ilk olarak orkestra ekibi ve jüri üyeleri Pınar Atila, Funda Şen ve Emrah Meloğlu’nu sahneye davet etti.

TRT SANATÇISI SAMİ AKSU ŞARKILARIYLA MEST ETTİ

Ardından sahneye davet edilen TRT Sanatçısı Sami Aksu seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar ile katılımcıları mest etti. Son yılların en muhteşem dinleyicisiyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Sami Aksu, “ ‘Kısa zamanda çok işler başardı’ cümlesi var ya ben onu çok sevgili dostum, birlikte de yol yürüdüğüm Belediye Başkanımız Mustafa Çetin için söylemek istiyorum. 3 yıldır İstanbul’dan Kapaklı’ya her gelişimde o hizmetleri görmek, tanık olmak gurur verici. Böylesine güzel, kültürel bir olayı gerçekleştirdiği için canı gönülden teşekkür ediyorum. Müzik bizi birleştiren büyük çimentolardan biridir. Tüm yarışmacılara başarılar diliyorum ve siz kıymetli misafirlere teşekkür ediyorum.” dedi.

AHMET SELÇUK İLKAN ŞİİR VE ŞARKILARLA GÖNÜL DÜNYAMIZA DOKUNDU

TRT Sanatçısı Sami Aksu’nun ardından unutulmaz şarkıların efsane şairi Ahmet Selçuk İlkan sahneye çıktı. Dillere pelesenk olmuş birbirinden güzel şarkıların söz yazarı olan şair Ahmet Selçuk İlkan, keman virtüözü Volkan Somalı ve şarkıcı Emrah Samet ile gönüllerimize dokunan müzik ziyafetiyle yarışmayı konsere dönüştürdü. Ardından Zühre Dolmaz da şarkılarını seslendirdi. Katılımcılar da alkışlarıyla sanatçıların şarkılarına eşlik etti.

“GÖREVİMİZİ LAYIKIYLA YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Ardından sahneye çıkan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Hepinize hoş geldiniz diyor, iyi eğlenceler diliyorum. ‘Değişen ve Gelişen Kapaklı’ söylemiyle yola çıktık. Hamdolsun pandemiye, ekonomik sıkıntılara, savaşa rağmen Kapaklı’da bir değişimin fitilini ateşledik ve sosyal, kültürel, çevre ve yeşil alan, üstyapı, altyapı gibi birçok alanda sizlere hizmet etmeye, görevimizi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

“BU TÜR ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Finalde yarışacak 8 yarışmacının da çok başarılı olduğunu ve seslerinin çok güzel olduğunu belirten Başkan Çetin, “Bu yarışmamızla gençlerimize sahip çıkmak, onlara fırsatlar sunmak istedik. Yoğun bir katılım oldu. Değerli jüri üyelerimiz yarışmacılarımızla tek tek ilgilendi. Hem eğitimlerine katkı verdiler hem de bu akşam buraya gelmelerine vesile oldular. Kendilerine teşekkür ediyorum. Değerli sanatçılarımız Ahmet Selçuk İlkan ve Sami Aksu da bizlere duygu seli yaşattı. Onlara da teşekkür ediyorum. İlçemizde bu tür etkinliklerimiz devam edecek.” diye konuştu.

8 YARIŞMACI PERFORMANSLARINI SAHNELEDİ

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından finalistler sırayla performanslarını sahneledi. Yarışmacıların sahneye çıkmadan önceki heyecanları da Kapaklı Belediye TV’den canlı yayınla izleyicilere aktarıldı. İlk olarak Ahmet Dumlu ‘Kar Beyazdır Ölüm’ şarkısını seslendirdi. Ardından Hazar Sarımuratoğlu ‘Kardelen’, Hüseyin Topaloğlu ‘Şad Olup Gülmedim’, Özkan Sezer ‘Götür Beni Gittiğin Yere’, Mert İnan ‘Islak Islak’, Sefa Comart ‘Beş Çayı’, Eyüphan Turan ‘Kan ve Gül’, Şükrü Örnek ‘Kınıfır Bedrang Olur’ şarkılarını seslendirerek performanslarını sahneledi.

GEÇEN SENENİN ŞAMPİYONU DA ŞARKILARINI SESLENDİRDİ

Yarışmacıların final performanslarını sahnelemesinin ardından jüri üyeleri Ahmet Selçuk İlkan ve Sami Aksu ile Pınar Atila, Funda Şen ve Emrah Meloğlu değerlendirmelerini yaptı. Bu sırada geçen sene ilki düzenlenen Kapaklı Sesini Arıyor yarışmasının kazananı Dilan Pamukçu sahneye çıktı. Pamukçu sesi ve performansıyla izleyicilerden bol alkış aldı.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Ardından protokol üyeleri tarafından jüri üyeleri Ahmet Selçuk İlkan, Sami Aksu, Pınar Atila, Funda Şen ve Emrah Meloğlu’na plaket takdim edildi.

ÜÇÜNCÜLÜK İÇİN YENİDEN PERFORMANS SAHNELEDİLER

Plaket takdiminin ardından jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmelere göre üçüncülük için yarışmacılar Mert İnan ve Eyüphan Turan yeniden sahneye çıktı. Katılımcılardan bol alkış alan iki isim de jüri üyeleri tarafından yarışmanın üçüncüsü olarak seçildi.

ŞAMPİYON HAZAR SARIMURATOĞLU OLDU

Kapaklı Sesini Arıyor yarışmasının ikincisi ‘Kınıfır Bedrang Olur’ şarkısıyla Şükrü Örnek olurken, şampiyon ‘Kardelen’ şarkısıyla Hazar Sarımuratoğlu oldu. Derece giren yarışmacılara ödül ve hediyeleri takdim edildi.

Başkan Çetin, şampiyonun açıklanmasının ardından jüri üyeleriyle birlikte düet yaptı. Müzik ziyafetinin sunulduğu unutulmaz final gecesi şampiyon Hazar Sarımuratoğlu’nun şarkısını seslendirmesi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.