Kapaklı'da İlköğretim Haftası kutlandı

İlköğretim haftası Kapaklı Cumhuriyet Ortaokulu'nda düzenlenen bir program ile kutlandı. Düzenlenen programda yaptığı konuşmada velilere seslenen Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu " Siz velilerimiz öğrencilerin ilk öğretmenleridir. Onlara karşı aşırı koruyucu, kollayıcı olmak yerine fayda verici olunmalıdır" ifadelerini kullandı. Yapılan protokol konuşmalarının ardından ise okul öğrencileri şiir ve koro gösterileri ile İlköğretim haftasını kutladılar 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla beraber kutlanan İlköğretim haftası Kapaklı’da da kutlandı.

Kapaklı'da İlköğretim Haftası kutlandı
19 Eylül 2014 Cuma 07:25

PROTOKOL İLGİ GÖSTERDİ
Çarşamba günü Kapaklı Cumhuriyet Ortaokulu'nda saat 10:00’da düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ferhat Kağanoğlu, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Yüzüak, Cumhuriyet Ortaokulu öğretmeni ve çok sayıda veli katıldı.
 
EĞİTİM VE ÖĞRETİM VAZGEÇİLMEZDİR
 
Düzenlenen kutlama programında günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenlerinden Özlem Yüce, bilgiye ulaşmanın modern teknoloji ile donatılmış kurumlara ihtiyaç olduğunu ve bu kurumların ise okullar olduğunu vurgulayarak, “Okullarımızın amacı vatanını, milletini seven kendine ve topluma yararlı, yeteri kadar bilgi donanımını sahip yurttaşlar olarak çocuklarımızı hayata ve geleceğe hazırlamak. Eğitim ve öğretim bütün insanlar için vazgeçilmez ve gereklidir. Eğitim ve öğretimde başarıya ulaşmak için ise belli kurallarla uymak ve bu kurallar içerisinde ne istediğimizi bilmek çok önemlidir. Çünkü amacı ve hedefi olmayan kişi yenilgiyi kabul etmiş olur. Bu doğrultuda hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir” şeklinde konuştu.
 
EN ÇOK GÖÇ ALAN YER KAPAKLI
Cumhuriyet ortaokulu öğretmeni Özlem Yüce’nin ardından konuşmasını yapmak üzere Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı sahneye geldi. Mandalı, konuşmasında " Kapaklı İlçe olduktan sonra A sınıfı kategorisine girdi.  Kapaklı Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’ni baz aldığımızda en çok göç alan yer Kapaklı ardından Çerkezköy’dür. Kapaklı İlçe olduktan sonra eğitimde ivme kazanan bir ilçe haline geldi. Kapaklı Belediyesi Ortaokulunu nasıl eğitime kazandırdıysak, temelini attığımız 40 derslikli ilköğretim okulunu da Kapaklımıza kazandıracağız. İlçe Milli Eğitimi müdürümüz ve Okul müdürlerimizle görüşüp ihtiyaçları belirledik. Bu ihtiyaçları Büyükşehir ile yapılacak toplantıda belirtip elimizden geleni yapacağız” dedi.
 
20 OKULDA 550 ÖĞRETMEN, 15 BİN ÖĞRENCİ
 
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'dan sonra konuşma gerçekleştiren Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Yüzüak, Kapaklı’nın eğitimdeki son durumunu anlattı. Yüzüak, “Kapaklı Beldesinin İlçe olmasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 20 okulda 550 öğretmen ve 15 Bin öğrencimiz var. Ayrıca ilçemizde 1 Anadolu lisesi ve 1 İmam Hatip lisesini de kazandırmış bulunuyoruz. İlçemizde her branştan kursların düzenleneceği halk eğitim merkezimizde de faaliyet başlamıştır. Bahçelievler Mahallemizde yapımı son aşamasına gelen ilköğretim okulumuzda yakın bir zamanda eğitim öğretim faaliyetine başlayacaktır” dedi.
 
VELİLERE SESLENDİ
 
Fatih Yüzüak konuşmasının devamında “Siz velilerimizin, bizlere emanet ettiğiniz yavrularımıza karşı sorumluluğumuz sadece çocuğunuzun ihtiyacını karşılamak değil onlara evde ve sosyal ortamlarda destek verip ilgilenmektir. Ders çalışma ortamlarını oluşturmak, evde ders çalışma programı hazırlamak, bilgisayar ve televizyon başında saatlerini harcamamaları sağlamak, arkadaş ortamlarını kontrol etmek başlıca görevlerimizdir” ifadelerini kullandı.
 
ONLARI BAŞARIYA TEVŞİK ETMENİZ GEREKİR
 
Düzenlenen kutlama programında en son, bir konuşma gerçekleştiren Kapaklı Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu “Milletin kurtuluşu eğitimdir, eğitilmemiş toplumlar uygar, çağdaş ve gelişemez halde olurlar. Okul toplu yaşamayı, kurallara uymayı ve sosyal ortamı öğretir. Düzenli çalışma ile ise sizlere başarıyı getirir. Siz velilerimiz öğrencilerin ilk öğretmenleridir. Onlara karşı aşırı koruyucu, kollayıcı olmak yerine fayda verici olunmalıdır. Hata ve kusurlarını söylemek yerine onları başarıya teşvik etmeniz gerekir. Ben bu duygu düşüncelerle hepimizin ilköğretim haftasını kutluyorum” dedi ve ardından öğrencilerin hazırladığı şiir, koro ve oyun gösterileri davetlilere sergilendi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.