Kapaklı'da kaçak su kullananlara sıkı takip

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, beldede hala kaçak su kullanıldığını belirterek, kaçak su kullananları uyardı.

Kapaklı'da kaçak su kullananlara sıkı takip
11 Ağustos 2007 Cumartesi 07:59

"Kaçak su kullananları tespit ettiğimizde en az 500 YTL olmak üzere para cesası uyguluyoruz" diyen Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ayrıca kaçak su kullananlar hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını bundan sonra da bulanmaya devam edeceklerini kaydetti.

KAÇAK SU KULLANANLARA MÜSADE ETMEYİN ETTİRMEYİN

Kapaklı'da ikamet eden ve yaşayan vatandaşlara bir çağrıda bulunan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Eğer kaçak su kullanan birisini görürseniz mutlaka Belediye'ye bildirin, şikayet edin, dilekçe verin. Çünkü kaçak su kullanan kişi dürüst, namuslu vatandaşların hakkını yiyor. Kaçak su kullananlara müsade etmeyin, ettirmeyin" dedi.

KOMSUNUZUN KULLANDIĞI SUYUN PARASINI KENDİSİ ÖDÜYOR

Kaçak su kullanan kişilerin, başkasının hakkını yediğini ve buna kesinlikle izin vermeyeceklerini, müsade etmeyeceklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Evinde, bahçesinde, işyerinde ya da inşaatında kaçak su kullananlar, yani sayaçsız su kullananlar ya gelsinler bunu abonelendirsinler veya kapatsınlar. Kendisi kullanmayıpta komşusunun kullandığını bilen insanlar şunu bilsinler ki; o kaçak su kullanan komşusu kendi cebinden kullanıyor. Yani parasını kendisi veriyor, komşusu kaçak kullanıyor. Bu tip kullananları uyarsınlar, ihbar etsinler. Kaçak su kullanımının önüne geçelim" dedi. Kaçak su kullanan mesken tespit edildiğinde 500 YTL cezasının olduğunu belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı; "Vatandaşlarımızın bu konuda çok titiz ve duyarlı olmaya çağırıyorum. Yanında, çevcresinde, mahallesinde kaçak su kullanan vatandaşları bize bildirsinler. Telefon ile bildirebilirler, imzasız dilekçe ile bildirebilirler ya da sanal ortamda bize ulaşarak kaçak su kullananları bildirebilirler. Bunları bildirdikleri andan itibaren görevlilerimiz hemen gerekli çalışmaları yapacak ve eğer söz konusu şikayet doğru ise kanunun bize verdiği yetkiler çerçevesinde gerekli müeyideler uygulanacak.

CUMHURİYET SAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ

Biz de Belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Kaçak su kullanan vatandaşları belirlediğimiz zaman eğer meskende kullanılıyorsa 500 YTL, ticarethanede kullanılıyorsa 1000 YTL, bahçe de kullanılıyorsa 1250 YTL ve inşaat da kullanılıyorsa 1500 YTL para cezası kesiyoruz ve ayrıca kaçak su kullananlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuyoz" dedi.

HERKESİ İLGİLENDİRİYOR

Kaçak su kullanımının toplumun her kesimini ilgilendirdiğini belirten Belediye Başkanı İrfan Mandalı açıklamalarını şöyle tamamladı:

"Bu noktada vatandaşlara çok önemli görevler düşüyor. Bizim tek başına bunlarla baş etmemiz mümkün değil. Kaçak su kullanım oranı Kapaklı'da sürekli düşüyor ama biz kaçak su kullanımını bitirmeye kararlıyız. Kaçak su kullananlar diğer vatandaşların haklarına tecavüz ediyor, kul hakkı yiyor. Eğer bir kişinin komşusu kaçak su kullanıyorsa, suyunu normal kullanan vatandaş bunu bize bildirirse bu bir ispiyonculuk değil. Çünkü komşusu kendi hakkını gaspediyor. Kendisinin cebindeki parayı çalıyor."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.