Kapaklı'da trambolin zevki

Hiçbir eğlence mekanı bulunmayan Kapaklı Beldesi'nde lunaparktan sonra trambolin zevki yaşanmaya başlandı.

Kapaklı'da trambolin zevki
12 Eylül 2007 Çarşamba 08:20

Beyaz Saray Düğün Salonu Bahçesi'ne daha önce lunapark kurulmuş ve Kapaklılılar kurulan lunaparka yoğun ilgi göstermişti. Geçtiğimiz günlerde kurulan tramboline de başta çocuklar olmak üzere Kapaklılılar yoğun ilgi gösteriyor.
İstanbul'dan gelerek Kapaklı Beyaz Saray Düğün Salonu Bahçesi'ne kurulan trambolin, vatandaşların Ramazan ayı boyunca eglencesi olacak. Havaların durumuna göre Kasım ayına kadar kalacak olan trambolinin 5 dakikası 1 YTL.
Trambolinin eğlenceli olduğunu, insanların eğlencenin yanısıra spor da yaptığını belirten Trambolin sahibi Eyyüp Yılmaz, "Biz bu işi İstanbul'da yapıyoruz. Buranın hem sanayi bölgesi olması, hem de Kapaklı'da insanların vakit geçireceği bir yer olmamasından dolayı tercih ettik. Geleli kısa bir süre olmasına rağmen vatandaşların ilgisi büyük.
RAMAZAN AYI BOYUNCA BURADAYIZ
Mübarek Ramazan ayının başlamasına birkaç gün kaldı. Ramazan ayı boyunca buradayız. Havaların iyi gitmesi durumunda Kasım ayına kadar burada vatandaşlara hizmet vereceğiz. Sabah saat 11.00'dan gece yarısına kadar vatandaşların hizmetindeyiz. Bütün Kapaklıları buraya bekliyoruz" dedi.
TRAMBOLİN FAZLA KİLOLARDAN KURTARIR
Sıçramak sağlığınızı güçlendirmenin en kolay ve eğlenceli yollarından biridir. Günde, trambolin üzerinde geçireceğiniz bir kaç dakika, size fazla kilolarınızdan kurtulmak, vücudunuzun temizlenmesine yardımcı olmak, bağışıklık sisteminizi güçlendirmek gibi faydalar sağlar; öte yandan iyi bir idman da yapmış olursunuz. Sıçrayın, sonuçlarından memnun kalacaksınız.
Sıçrama fazla kiloları yakmak için iyi bir egzersizdir. Düzenli sıçramak, koşu, bisiklet veya yüzmede olduğu gibi vücutta kalorilerin yakılmasını sağlar. Sıçrama yoluyla lenf sistemi uyarılır. Böylece egzersiz esnasında metabolizmanın hareketlenmesinin sonucu ortaya çıkan asitli atıkların, toksinlerin vücuttan atılması daha kolay hale gelir.
ENERJİ ARTIRIR
Ritmik sıçrama büyük adele gruplarını çalıştırır, soluk alıp vermeyi ve kan akışını hızlandırarak kalbin ritmini düzenler. Bu dolaşımın hızlanması hücrelere taşınan oksijeni ve besin miktarını da artırarak vücudun, enerji seviyesini yükseltir, canlılık sağlar.
EKLEMLERİ KORUR
Sıçrama güvenli ve faydalı hafif etkili bir idmandır. Trambolinde sıçramak, sert bir zeminde yapılan benzer idman hareketlerine göre, eklemler üzerinde hissedilen darbelerin etkisini çok aza indirdiğinden, çalışmayı daha kolay ve güvenli hale getirir. Bu nedenle eklem sorunları ve sırt ağrılarına karşı çok etkili bir egzersiz yöntemidir.
DETOKSU DESTEKLER
Sıçramak vücudun kendi kendisini temizlemesine mükemmel bir şekilde yardımcı olur. Lenflerimiz, kalbimiz gibi bir pompa değildir; lenf dolaşımının uyarabilmesi yer çekimine ve adele hareketine ihtiyaç vardır. Trambolin üzerinde ritmik sıçrama her ikisini de sağlar. Vücut ısımız yükseldiğinde terlemeye başlarız, böylece deri yoluyla vücudumuz asitli atıklardan temizlenir. Sıçrama yoluyla büyük adele gruplarının konsantrasyonu, vücudu alkalize eden oksijeni bütün dokulara taşır, karın bölgesindeki organları uyarır ve katı atıkların bağırsaklarımızdan geçişini destekler ve kolaylaştırır.
BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR
Bağışıklık hücrelerimizin çoğu lenf sistemiyle taşınır. Lenf dolaşımını güçlendirmek, bu hücrelerin bütun vücudumuzda hareketliliğini ve faaliyetlerini de artırır, vücudumuzun enfeksiyonlarla ve hastalıklarla savaşmasına yardımcı olur.
SİNİR SİSTEMİNİ GELİŞTİRİR VE SAKİNLEŞTİRİR
Zıplama hareketiyle, yani vücudumuzun yukarı ve aşağı doğru yaptığı ritmik hareketle, vücudumuzu daha iyi hisseteriz, farkına varırız, deri duyu olarak adlandırılan hissimiz uyanır. Farklı hareketlerin biraradalığı koordinasyonumuzu zorlar ve geliştirir. Sıçrama aynı zamanda iyi bir sters arttırıcıdır, çünkü birbirini tekrar eden sıçrama, sizi bir çeşit trans hali gibi kendinizden geçirir, gevşemenizi sağlar.
DENGE VE DAYANIKLILIĞI GÜÇLENDİRİR
Trambolinde amaç yalnızca yapabileceğiniz kadar yükseğe zıplamak değildir, aynı zamanda da çeşitli ritmik zıplama hareketleri size fayda sağlar. Dengenizi, koordinasyonunuzu ve dayanıklılığınızı güçlendirmek için farklı hareketler yapın.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.