Kapaklı’nın eğitim durumu değerlendirildi

Kapaklı’nın eğitim durumu Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer’in başkanlığında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde değerlendirildi. 2018 yılında planlanan program görüşülerek değerlendirildi. Kaymakam Yüzer, eğitimin en başta geldiğini belirterek, “Devletin görevlerinin başında eğitim mevzusu geliyor. Bizim de en çok önem verdiğimiz konu eğitim” dedi.

Kapaklı’nın eğitim durumu değerlendirildi
27 Ocak 2018 Cumartesi 13:10

Kapaklı Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıya, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant ve kurum müdürleri katıldı.
DEVLET OLARAK YATIRIMLARIMIZI YAPMAMIZ GEREKİYOR
Eğitimin en başta geldiğini belirten Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, “Devletin görevlerinin başında eğitim mevzusu geliyor. Bizim de en çok önem verdiğimiz konu. Bugün Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz ile birlikte burada toplandık. Nüfus artışımız bu süratle devam ederse ileride bizim daha çok okula ihtiyacımız olacak. Görünen nüfus artışı devam edecek. Tapu müdürlüğümüzden geçen yılın istatistiklerini aldık. Her yıl 5 bine yakın gayrimenkul satışı var. Kapaklı nüfus artışı bizim tahminimizden 10 bin den aşağı olmayacaktır. Nüfusun artması bizim omuzlarımızdaki yükünde artması anlamına geliyor. Çünkü göç eden insanların çok büyük bir bölümü genç, üretken ve aynı zamanda doğurgan insanlar. Ne olacak? Çocuk nüfusumuz artacak. Çocuk arttığı zamanda bizim yeni dersliklere, okullara, öğretmenlere ihtiyacımız olacak. Eğitim ertelenecek bir ihtiyaç değil. Ötelenebilir bir ihtiyaç değil. Bizim de en hızlı şekilde Milli Eğitim anlamında yatırımlarımızı yaparak çocuklarımızın en kaliteli, en faydalı eğitimi almaları hususunda devlet olarak yatırımlarımızı yapmamız gerekiyor.” dedi.
2019 YILINDA TEKLİ ÖĞRETİM HEDEFİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ
Tekirdağ’ın yoğun bir göç aldığına ve eğitim alanlarının çoğaltımlı gerektiğine dikkat çeken Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, “İlimiz yoğun bir şekilde göç alıyor. Kapaklı bu anlamda yoğun göç alan ilçelerimizden bir tanesi. Hali hazırda Kapaklı’da 12 okulumuz var. 2019 yılı hedefleri doğrultusunda hem Kapaklı’da hem de yine göç alan Çerkezköy ve Çorlu gibi ilçelerimizde dahil olmak üzere tamamında tekli öğretime geçeceğiz. Dün Çorlu’da benzer bir toplantıyı kaymakam beyin başkanlığında gerçekleştirdik. Bugün de inşallah Kapaklı’daki durum değerlendirmesini yapacağız. Devam eden ve 2018’de olacak yatırım programını değerlendireceğiz. 2019 tekli öğretim hedefimizi Kapaklı’da da gerçekleştireceğiz. Bunun çalışması içerisindeyiz. Sayın Kaymakamımıza da ilgi ve desteğinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
EĞİTİM CAMİASINA EN İYİ ŞEKİLDE YER TAHSİSİ YAPACAĞIZ
Kapaklı’nın nüfusunun şuan itibari ile 115 bin üzerinde olduğunu belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Bu da neyi gösteriyor? Ortalama olarak son yılları ciddiye alırsak ortalama 70-80 derslikli okul yapmamız gerekiyor. Liseden tutun beraberinde diğer okullarında yapılması gerekiyor. Bazı alanlarımızı spor alanlarından çıkardık, bazı alanlarımızı tekrar spor alanlarına çevirdik. Bunlardan bir tanesi bizim 1994 yılındaki sorunlu olan bölgemizde bir lise programı, diğer bölge de Keleşler Halı Sahanın orada okul alanına çevrilmiş oldu. Sorunsuz 5 civarında okul alanı gerçekleştirildi. Sorunsuz dediğimiz de diğer okullarla da ilgili, 1994’ün o ilgili maddesi içerisinde vatandaş ile hisseli olan yerlerimiz var. Bazı yerlerde belediyeye ukdesine ait okul yerlerimiz var. Onları biz zaten zaman zaman tahsis ediyoruz. Zaman zaman Mal Müdürlüğünde, Milli Emlağa kadar görüşerek onların bulunmuş olan arsalarından veya onlara ait olan yerleri takas yöntemi ile çözmeye çalışıyoruz. İl Milli Eğitim Müdürüm, İlçe Milli Eğitim Müdürüm, Kaymakamım yani bizlerin eğitim camiası dendiğinde ön planda olduğumuzu vurgulamak istiyorum. 2014 yerel seçimlerinden önce biz burada Çerkezköy’e bağlı olduğumuz için buradaki eğitim camiası ile ilgili olan sorunları okul müdürleri ile çözerdik. Okul müdürleri de sağ olsunlar bize çok duyarlı bir şekilde yaklaşıyorlardı. Burada çok güzel bir takım oyunu oynanıyordu. Tabii ki ilçe olduktan sonra bürokrasi biraz daha çoğalmaya başladı. Şimdi de hayırlısıyla eğitim camiasına en iyi şekilde yer tahsisi yapacağız. Hepimize hayırlı olsun.”
KAPAKLI’YA SON 3 YILDA 154 DERSLİK 308 ŞUBE KAZANDIRILDI
Kapaklı Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant 2015- 2016-2017 üç hizmet yılı içerisinde Kapaklı’ya 154 derslik, 308 şube’nin kazandırıldığını belirtti. Nalbant, “Derslik ve şube kazandırılan okullar; 6 derslikli 12 Şubeli Şehit Demet Sezen Anaokulu, 8 derslikli 16 Şubeli Şehit Yarbay Songül Yakut Anaokulu, 10 derslikli 20 Şubeli Kapaklı Belediyesi Anaokulu, 6 derslikli 12 şubeli Emine Penbeten Adal Anaokulu, 5 derslikli 10 Şubeli Özel Başakşehir Anaokulu, 6 derslikli 12 Şubeli Özel Çamlıca Anaokulu, 25 Derslikli 50 Şubeli İbni Sina İlkokulu, 40 derslikli 80 şubeli TBB İsmet İnönü İlkokulu, 24 derslikli 48 şubeli Kapaklı Anadolu Lisesi, 24 derslikli 48 şubeli Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.” dedi.
KAPAKLIMIZIN GÜZEL İNSANLARI İÇİN HAYIRLARA VESİLE OLSUN
Bu derslik ve şube sayısına göre bir şubeye 34 öğrenci olarak düşünüldüğünde 10 bin 472 öğrenci olduğunu söyleyen Nalbant, “Üç hizmet yılı içerisinde Kapaklı’ya 154 derslik 308 şube kazandırıldı. Kapaklımızın gönlü, gözü, yüreği temiz-ak-pak ve güzel insanları için hayırlara vesile olsun inşallah” dedi.
2018’DE YAPILMASI PLANLANIYOR
2018 yılında da Kapaklı’ya derslik kazandırılıp, hem eğitimin daha sağlıklı hala gelmesi hem de yoğun göç alan Kapaklı’da öğrencilerin iyi eğitim alabilmesi amaçlanıyor. 2018 yılı ön hazırlık programı içerisinde 24 derslikli imam hatip lisesi, 6 derslikli anaokulu, 3 derslikli anaokulu, belediye okullarını rahatlatacak 24 derslikli bir okul, Gazi Okullarını rahatlatacak 24 derslikli bir okul, Karaağaç’a 24 derslikli bir ortaokul ve 24 derslikli bir ilkokul planda yer alıyor. Aynı zamanda İrfan Fatma Mandalı İlkokulu için ve Sanayiciler İlkokulu içinde 21’er derslik yer teslimi yapıldı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.