Kapaklı’nın tarihi kitapta yaşatılacak

Kapaklı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin organizasyonunda bilgi ve belgeler kaynağından toplanarak Kapaklı’nın tarihi kitap haline getirilecek. Dernek Başkanı Kadir Arıcı, elinde Kapaklı’ya ait fotoğraf, bilgi ve belge bulunanların sonradan iade edilmek şartı ile kendileriyle paylaşmalarını istedi

Kapaklı’nın tarihi kitapta yaşatılacak
20 Kasım 2014 Perşembe 07:33

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİLER

Kapaklı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Arıcı, Nimet Unlu Mamülleri Pastanesi’nde basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Kapaklı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Enver Özel, Şemsettin Dubaz, Veli Çeken, Sami Canbaz ile Siyami Canbaz da hazır bulundu.

RESMİ ÇALIŞMA BAŞLADI

Kapaklı’nın tarihinin 1877-1878 Osmanlı Rus Harbine dayandığını söyleyen Dernek Başkanı Kadir Arıcı, “O tarihten bu tarihe Kapaklı sürekli olarak büyüdü. Muhtarlıktan belde statüsüne, belde statüsünden de son olarak ilçe statüsü kazandı” dedi. Kapaklı’nın tarihini yazılı hale getirmek için dernek olarak bir çalışma başlattıklarını kaydeden Arıcı “İlk olarak bu projemizi Kapaklı Kaymakamımız Mehmet Ali Gürbüz’e bildirdik. Kendisi de projeye olumlu baktı. Sonrasında dernek yönetim kurulu kararı alarak, resmi çalışmayı başlattık” dedi.

KİTAP’TA KAPAKLI’YA DAİR HER ŞEY YER ALACAK

Yapılacak olan çalışmalar kapsamında gerekli dökümanları toplayamaya başladıklarını ifade eden Arıcı, “Bu kitap tamamen Kapaklı’nın tarihi yansıtacak. Kapaklı’nın ilk kurulduğu yer, ilk sakinleri, ilk işletmesi, esnafı gibi ilkler de bu kitap içerisinde olacak. Kitapta Kapaklı’nın tüm gelişim evrelerini yansıtmaya çalışacağız. Bunun için de Kapaklı’nın yaşayan ileri gelenlerinden de faydalanacağız. Kitap, Kapaklı’nın sosyo kültürel yaşamını da anlatacak. Kısaca, bu kitapta Kapaklı’ya dair her şey yer alacak” açıklamasında bulundu.

ALINAN BİLGİ VE BELGELER GERİ İADE EDİLECEK

Kadir Arıcı konuşmasının sonunda ise, “Elinde Kapaklı’ya ait fotoğraf, bilgi ve belge bulunanları sonradan iade edilmek şartı ile bizlerle paylaşmalarını istiyoruz. Bu çalışma için çeşitli duyurularımız da olacak. Elinde belge olanlar İnönü Mahallesi Nurlu Sokak Numara 4 adresinde bulunan dernek binamıza gelerek fotoğrafları, bilgi ve belgeleri bizlerle paylaşabilirler. Bunun dışında bizlerle veya Kapaklı Belediyesi’nde Veli Çeken ile birlikte irtibata geçebilirler” ifadelerini kullandı.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.