Kapaklı'ya bir okul daha

Kapaklı'ya İl Özel İdaresi tarafından yaptırılacak olan 15 derslikli ilköğretim okulunun ihalesi yapıldı. Atatürk Mahallesi'ne yapılacak olan 15 derslikli ilköğretim okulunun ihalesini 800 bin YTL artı KDV ile Samih Demir isimli müteahit kazandı.

Kapaklı'ya bir okul daha
20 Ağustos 2007 Pazartesi 08:30

Kapaklı'da bulunan Atatürk Mahallesi'ne yapılacak olan 15 derslikli ilköğretim okulu ihalesi ile ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamdi Budak, ihalenin 800 bin YTL artı KDV ile sonuçlandığını ve ihaleyi alan firma olan Samih Demir'in 210 gün içerisinde 15 derslikli ilköğretim okulunu yaparak, teslim edeceğini söyledi.

15+6 DERSLİK OLACAK

Kapaklı'da ilköğretim okulunun bulunmadığı tek mahalle olan Atatürk Mahallesi4ne İl Özel İdaresi tarafından yapılacak olan 15 derslikli ilköğretim okulunun ihalesi yapıldı. Yapılan ihaleyi Samih Demir isimli müteahit alırken, 15 derslikli ilköğretim okulunun üzerine Kapaklı Belediyesi ve işadamlarının desteği ile 6 derslik daha yaptırılacağı açıklandı.

210 GÜN İÇİNDE TESLİM

Ayrıca okulun ihalesini kazanan mütehaitlik firması 210 gün içerisinde okul inşaatını bitirerek, İl Özel İdaresi'ne teslim edecek. Atatürk Mahallesi'ne yapılacak olan 15+6 derslikli ilköğretim okulunun 2008-2009 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda hizmete girecek.

YER BELEDİYE'DEN

Okulun yerinin Kapaklı Belediyesi tarafından Milli Eğitime tahsis edildiğini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, "Yaptığımız girişimler sonucunda Atatürk Mahallesi'nin ilköğretim sorunu programa alındı ve ihalesi yapıldı. Burasını İl Özel İdaresi 15 derslikli olarak ihaleye çıktı ve ihale öyle sonuçlandı.

6 DERSLİĞİ KAPAKLI YAPACAK

Yalnız biz buraya Belediye ve işadamlarının katkıları ve imkanları ile 6 derslik daha yaptıracağız ve okulun derslik sayısı toplam da 21'e çıkacak. 21 derslikli ilköğretim okulu yapıldığı zaman bu mahallemizdeki okul sıkıntısı sona erecek" dedi.

SON 4 YILDA 4? OKUL OLACAK

Yeni yapılacak olan okul ile birlikte Kapaklı'ya son 4 yıl içerisinde yapılan okul sayısı ana okulu ile birlikte 4'e çıkacak. Daha önce Yıldızkent'e TOKİ tarafından yapılan 24 derslikli ilköğretim okulu ile başlayan hamle, daha sonra yapımı bitme aşamasına gelen 40 derslikli okul ile devam etmişti. Bu dönem içerisinde yine beldeye bir adet te ana okulu yapılarak, hizmete sokuldu. Yeni yapılacak olan 21 derslikli ilköğretim okulu ile birlikte son 4 yıl içinde beldeye yapılan derslik sayısı 85'e ulaştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.