Karaağaç’ta minibüs gerginliği

Karaağaç Belediye Meclisi’nin dört adet ‘Halk Otobüsü’ satın alınması yönünde aldığı kararla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Karaağaç Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Fevzi Coşkunöz, esnafın duyduğu rahatsızlığını dile getirerek belediyenin halk otobüsünden ziyade diğer alanlarda hizmet yapmasını istedi. “Belediyenin bu insanların elinden ekmeğini almaya hakkı yok” diyen Coşkunöz, şoförleri de soğukkanlı olmaları yönünde uyardı

Karaağaç’ta minibüs gerginliği
07 Haziran 2011 Salı 00:00

Karaağaç Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Fevzi Coşkunöz Karaağaç Belediye Meclisi’nin dört adet ‘Halk Otobüsü’ satın alınması yönünde aldığı kararla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi. Konuşmasında, şoförlerin alınan karardan ötürü rahatsız olduğunu söyleyen Coşkunöz, vatandaşların belediye otobüsü yönünde bir taleplerinin olmadığını öne sürdü ve belediyenin alacağı kararın yanlış olacağı yönünde mesaj verdi. Gerçekleştirilen basın toplantısına İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahman Çiçek, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, S.S.25 No’lu Akarsu Birlik Kooperatifi Başkanı İlhami Yörük, S.S 35.Nolu Karaağaç Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Fevzi Çoşkunöz, S.S 61.Nolu Kızılpınar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Hacı Ali Rişvan, Çerkezköy Kamyoncular Kooperatif Başkanı Yılmaz Arat ve şoförler katıldı.
SÜRECE DEĞİNDİ
Coşkunöz konuşmasının başında, yaşanan sürece değinirken,  Karaağaç Belediyesi tarafından halk otobüsü adı altında, daha önce 2 araç için müracaat edildiğini fakat bu talebin Çerkezköy Belediyesi tarafından olumlu görülmediğini, Karaağaç Belediyesi’nin bu kez 4 araç için meclis kararı aldığını ve bu kararın Çerkezköy Belediyesi’ne ilettiğini söyledi.
BU KAOSU KİM ÖNLEYECEK?
Bu durumdan ötürü şoför esnafında doğal olarak bir endişe ve tereddüt oluştuğunu dile getiren Coşkunöz, “Amacımız bu ekmeklerinin ellerinden alınacağı tereddüdünü yaşayan arkadaşlarımızı sakinleştirmek ve soğukkanlı davranmalarını sağlamak. Belediyenin elinde ne kadar yetki olursa olsun, bu insanların ekmeğinin ellerinden alınmaması lazım. Burada 41 araç var, bugün 20’si yatıyor 20’si çalışıyor, yani hepsine bir günde sıra gelmiyor. Az kazanıyoruz, kimseye zarar vermiyoruz. Belediye bizim belediyemiz, seçilenlere itirazımız yok. Seçilenlerin, bizi saymasalar da, saygı göstermeseler de burada olduğumuzu hissetmeleri lazım. Ben de belediyeyi tanımıyorum ya da uygulamaları tanımıyorum desem bu kaosu kim önleyecek? Burada bir cadde var ve 41 araç geçiyor. Bunun yanına belediye birilerine kiralama ya da satma suretiyle ikinci kooperatifi buraya aldığında beldede nasıl bir kaos oluşacağını tahmin ediyor mu? Hiç kimsenin mantığı bunu kabul etmiyor. Bizim bir suçumuz varsa, sıkıntı varsa, fahiş fiyat uyguluyorsak, halka yönelik kötü bir davranışımız varsa belediyenin bunu bizimle konuşması lazım” diyerek tepkisini dile getirdi.
VATANDAŞ LİSE İSTİYOR SAĞLIK OCAĞI İSTİYOR!
Coşkunöz konuşmasının devamında, kendilerinin de belediyenin yapacağı uygulamayı yaptıklarına dikkat çekerek,  “Öğrenciye, öğretmene indirim uyguluyoruz. Hatta daha önce sadece otogara kadar gidebildiğimiz için öğrenciler okula yürümek zorunda kalıyordu. Abdurrahman Çiçek, konuyu Ziyaeddin Akbulut’a iletti. Ziyaeddin Akbulut konuya el atınca Öğrencileri ancak o şekilde okullarına bırakabildik” dedi. Vatandaşların halk otobüsü isteği ile ilgili olarak muhtarlarla görüştüklerini ve vatandaşların böyle bir talebi olmadığını ifade eden Coşkunöz, “ Burada belli bir düzen var, minibüsler yolcu olmasa dahi 10 dakikada bir kalkıyor. Az kazanıp halimize şükrediyoruz.  Hele hele seçim döneminde kimse kimseyi kandırmasın halkın böyle bir isteği yok. Halk lise istiyor, halk ekmek istiyor, sağlık ocağı, ambulans, itfaiye, köprü istiyor. Önce bunları yapsınlar. Sen vatandaşa iş bulursan, vatandaş kolaylıkla gider, indirime gerek kalmaz” diye konuştu.
SOĞUKKANLI OLMAMIZ LAZIM
Gelen tepkiler üzerine şoförlerden bu süreci soğukkanlılıkla izlemelerini isteyen Coşkunöz,  taşkınlık yapmanın kendilerine yakışmayacağını belirtti ve provokasyonlara kapılmamaları yönünde istekte bulundu. Coşkunöz’ün ardından Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş bir konuşma yaptı.
ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN
Fevzi Coşkunöz’ün yaşanan sıkıntıları anlattığını söyleyen Yaşar Kuş, beldede bulunan araçların 1999 yılında da burada olduğunu ancak seçilenlerin değiştiğini hatırlatarak, “Bizler ilçeye saygılı olan fertleriz, halkın emrindeyiz. Böyle bir eksiklik yokken, bu kararın alınması iyi değil. Doğru bulmuyorum. Keşke diyalogla çözülseydi. Eğer bu olay olursa tüm imkanlarımızı kullanacağız. Buradaki arkadaşların ekmeği benim ekmeğim demek. Sesimizi gerekli olan her yerde duyuracağız. Elinizi vicdanınıza koyun. Tüm meclis üyeleri buraya geldin, eğer böyle bir şeye gerek varsa biz minibüsleri çekeriz. İsteyen istediğini yapsın. Biz bu kırk bir arkadaşın ekmeğini savunmazsak şerefsizlik olur” cümlelerine yer verdi. Kuş, Belediyenin sağlık, çevre gibi alanlarda hizmet yapmasını istediklerini vurguladıktan sonra “Herkes elini vicdanına koysun, ekmekle oynamak günahtır.  Yasaları da göz önüne alsınlar. Mücadelemizi demokratik bir şekilde sürdüreceğiz. Sizden ricam, tahriklere kapılmayın, biz esnafız, bize bu yakışır” ifadelerini kullandı.
TEKRAR DÜŞÜNÜLMESİ LAZIM
Yaşar Kuş’un ardından konuşan İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahman Çiçek, mevzu Karaağaç olunca söylenecek çok şeyin olduğunu vurgularken,  üç beş kişinin çıkardığı olaylar yüzünden Karaağaç’ın imajının çok da iyi olmadığını dile getirdi. Konuşmasının devamında,  Belediyenin asli görevinin esnafın, vatandaşın huzurunu sağlamak olduğunu söyleyen Çiçek, “ Burada zenginlik üstünde fakirlik yaşanıyor.  Önce yol, köprü, lise yapılması gerekirken, dört otobüsü konuşuyorlar. Burada araçlar, istasyona, yurda, okullara, birçok yere gidiyor. 4 araç nereye yetişecek? Bu kararın bir kez daha düşünülmesi lazım. Emlakçılığı bırakıp kafalarını diğer işlere yorsunlar” diyerek alınan karara tepkili olduğunu gösterdi.  Toplantı esnasında zaman zaman tepkilerini dile getiren şoförler, kendilerine verilmiş sözlerin tutulmadığını iddia ederken, belediyenin temizlik, alt yapı gibi konulara çözüm bulmasını istedi.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.