Kavak Dere ıslah çalışmaları devam ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 6 milyon TL’lik bir yatırım bedeli ile ıslah çalışmalarına başlanan Kavak Dere’de, yaklaşık 3 kilometrelik hattın 1 kilometrelik kısmında ıslah çalışmaları tamamlandı

Kavak Dere ıslah çalışmaları devam ediyor
27 Temmuz 2017 Perşembe 12:06

1 KİLOMETRELİK KISIM TAMAMLANDI
Kavak Dere Islah Projesi’nin toplam 2 bin 890 metre uzunluğunda olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaklaşık 6 milyon TL’lik bedel ile ihalesi yapılan ıslah çalışmaları kapsamında şu ana kadar 1 kilometrelik kısmın ıslah çalışmaları tamamlandı. 500 metrelik kısımda ise kazı ve betonlama çalışmaları ile diğer imalatlar devam ediyor” dedi.
İKİ KÖPRÜ TAMAMLANDI
Kavak Dere Islah Projesi içerisinde yer alan iki köprünün de yapılarak ulaşıma açıldığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ıslah çalışmalarının şu anda Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Tır Parkı yanında devam ettiğini belirterek, Kava Dere’nin Kumlu Geçit Emlak Konutları sonunda bulunan demir yoluna kadar ıslah edileceğini belirtti.
TABAN GENİŞLİĞİ 4 METRE YÜKSEKLİK 2.60 METRE OLACAK
Kavak Dere’de yapılan ıslah çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Akay, “Yaklaşık 3 kilometrelik Kavak Dere Islah Projesi’nde derenin taban genişliği 4 metre, tavan yüksekliği 2.60 metre, üst taban genişliği ise 12 metre olacak. Proje içerisinde bulunan 2 adet köprünün yapımı tamamlandı ve ıslah çalışması trapez kesit şeklinde yapılacak” dedi.
ÇEVRE DÜZENLEME VE YEŞİLLENDİRME ÇALIŞMALARI YAPILACAK
Kavak Dere’nin çevresindeki gecekonduların yıkıldığını ve derenin etrafındaki yeşil alanların düzenlenerek vatandaşların kullanımına sunulacağını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “6 milyon TL’lik bir yatırımın ardından Kavak Dere ıslah edilmiş olacak. Islah çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kava Dere’nin etrafında Çerkezköy Belediyesi tarafından çevre düzenleme ve yeşillendirme çalışmaları da yapılarak Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinlerinin en büyük sorunları olan pis koku sorunu çözülmüş olacak” diyerek açıklamasını tamamladı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.