Kent konseyi logosu için tören düzenlendi

Kapaklı Kent Konseyi Ödüllü logo yarışmasında dereceye girenlerin ödül töreni ve çalışma ofisinin açılışı için Kapaklı Belediyesi Meclis salonunda program düzenledi

Kent konseyi logosu için tören düzenlendi
26 Kasım 2015 Perşembe 16:13

PROGRAM MECLİS SALONUNDA DÜZENLENDİ

Düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Kent Konseyi başkanı Fahrettin Gür ile Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Fahrettin Gür, “Kent konseyimizin logosunu belirledik ve belli olan adresimizi açarak hizmete sunacağız. Yaklaşık üç ay kadar önce yaptığımız toplantıda logonun yarışma ile belirlenmesi karara bağlandı. Kara çerçevesinde belediye basın yayın çalışanlarının desteği ile şartname hazırlandı ve yarışma açıldı. Sanal ortamda yayılması bu işteki ilgili birimlerin birbirleriyle haberleşerek yurt çapında geniş bir yarışma haline dönüştü. Bu ilgi bu destek bizleri çok mutlu etti. Bu yarışmanın neticesinde bir para ödünlünü belediye başkanımızın koyması da yarışmaya olan ilgiyi biraz daha artırdı” dedi.

ESERLER CİDDİYET VE TİTİZLİKLE İNCELENDİ

Yarışmaya 199 eserin katıldığını sözlerine ekleyen Gür, “Bu da bizim beklemediğimiz bir rakamdı. 9 kişilik jüri ekibimiz toplanarak bu 199 eseri ciddiyetle ve titizlikle inceleyerek finale kalan eserleri belirledi ve finale kalan logolar arasında da jüri kapalı oy ve puanlama usulü ile ilk üçü tespit etti. Bu sonuç hem kent konseyimize hem de yarışmaya katılanlara hayırlı olsun. Töreni düzenlerken logo yarışmasına katılan ve dereceye giren arkadaşlara davet gönderdik” açıklamasında bulundu.

YARIŞMACILAR MAZERET BELİRTEREK KATILAMADILAR

Türkiye’nin bütün şehirlerinden yarışmaya katılımın olduğunu ifade eden Fahrettin Gür, “Yarışmanın neticesinde ilk üçe giren arkadaşlarımızdan biri İstanbul’da, biri Ankara ve biri de Rize’den katıldı. Biz arkadaşlarla görüştük ve ödül töreni düzenlediğimizi ifade ettik. Rize de olan arkadaş kamu kurumunda çalıştığı için katılamayacağını belirtti. Ancak Ankara ve İstanbul da olanlar katılacaklarını belirtiler. Biz ona göre hazırlıklarımızı yaptık ama ne yazık ki bu iki yarışmacımızda katılamayacaklarını ifade ettiler. Bu yüzden ödül törenimizde üç ayaklıya dönmüş oldu. Bu yüzden de hepinizden özür diliyorum” diye konuştu.

SANAYİ İLÇESİ OLMASINDAN DOLAYI DİŞLİ ÇARK KULLANILDI

Fahrettin Gür logo yarışmasında dereceye giren logoları tanıttıktan sonra birinci olan logo hakkında bilgi vererek, “birinci olan logonun sahibi olan Ayşe Girgin Barsbay, logo hakkında yaptığı açıklamada, ‘Kapaklı ilçesinin bir sanayi ilçesi olmasından dolayı logo tasarımında dişli çark yorumlanmıştır. Dişli çark aynı zamanda ilçenin baş harfi olan K harfini oluşturmaktadır. Çarkın içinde kullanılan farklı figürler kent konseyinde farklı kuruluş ve farklı meslekten insanların bir araya gelerek el ele vererek çalışmasını sembolize etmektedir’ şeklinde açıklamasını yapmış” dedi.

YOLUNUZ VE YOLUMUZ AÇIK OLSUN

Dereceye giren logo temsilcileri törene gelemedikleri için ödül olarak hazırlanan çekler Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ile Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya teslim edildi. Törende konuşan bir diğer isim Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı oldu. Mandalı yaptığı konuşmada, “Sizlere başarılar diliyorum her ne kadar maddi olarak bir destek sunamama konusunda olsanız dahi sizlerin maneviyatı bizler için daha da önemlidir. Çünkü Kapaklı’yı beraber yöneteceğiz. Hem devletle hem de yerelle. Burada sizin fikir ve beyanlarınız bizim için hem seçilmişler hem de atanmışlarla ilgili değerlendirme unsuruna alınacağından kimsenin şüphesi olmasın. Yapacağımız yatırımlar tamamiyle siz çocuklarınıza yada bizden sonra gelecek olan nesillere armağan olarak devam edecek. Sizler nasıl bir yönetim tablosu gösteriyorsanız, bir sonraki yönetim tablosuna da önderlik etmiş oluyorsunuz. Yolunuz ve yolumuz açık olsun” diye konuştu.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIM

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise yaptığı konuşmada, “Kent konseyi artık kurumsallaşması içinde ki faktörü de hayata geçirmiş durumda. Logo o kurumun bir kimliğidir. İlçemizin de bir kimliği oldu. Güzel seçilmiş bir logo olduğunu düşünüyorum ve yarışmanın da objektif olduğunu hep beraber yaşarak görüyoruz. Arkadaşlarımız burada değil ama ödülleri kendilerine ulaştırılacak. Aktif hanımlarımız var. Hanımlarımız ilçemiz kadınlarıyla her ne yaparlarsa belediye başkanım ve beni yanlarında göreceklerinden şüphe etmesinler. Kapaklının bir misafir geldiğinde hediye edilecek bir mamülü yok. Çok pahalı olmak zorunda değil ama hanımlar belki kendileri bir araya gelerek bir hediyelik eşya oluşturabilirler. Sizlerin üreteceği herhangi bir ürünü üretin ama bu Kapaklı’nın da bir hediyesi olabilsin. Kapaklıyı hatırlatan bir hediye olmasına dikkat edilmesi gerekir. Kapaklı için bir hediye oluşturmamız lazım ve bunu da en iyi sizler yaparsınız. Ben elimden gelen her türlü desteği vermeye hazırım” açıklamasında bulundu.

HİZMETE AÇILDI

Düzenlenen ödül töreninin ardından Kent Konseyinin Kapaklı Belediyesinin dokuzuncu katında bulunan çalışma ofisi hizmete açıldı.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.