Kılınç’tan Çerkezköy için deprem uyarısı

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Ekim ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündemin 9. maddesinde yer alan heyelan bölgelerinde yapılacak yapılarda gerekli önlemlerin alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün müzekkeresi görüşülürken Ak Partili Meclis Üyesi Ömer Kılınç Çerkezköy’de yaşanacak olası bir depreme karşı alınması gereken önlemlerden bahsetti ve ciddi bir etüdün yapılmasını istedi. Toplantının tamamlanmasının ardından Belediye Meclis Üyelerinden bir tanesinin, Kılınç’ın yaptığı ve hayati derecede önem arz eden açıklamaları gündeme taşımamaları için basın mensuplarına ricada bulunması ise şaşkınlık yarattı

Kılınç’tan Çerkezköy için deprem uyarısı
03 Ekim 2017 Salı 12:49

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Açılış ve yoklama ile başlayan Belediye Meclis toplantısında ilk olarak Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Performans Programı hakkındaki müzakeresi görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2018 Mali yılında uhdelerinde resmi görev bulunmayanlara verilecek ücretinin tespiti hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşüldü ve Tarife Komisyonu’na havale edildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2018 Mali yılında Zabıta personelinin fazla çalışma mesai ücretinin tespiti ile ilgili müzekkeresinin yine Tarife Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2018 Mali yılı Gelir Tarifesi’nin düzenlenmesi hakkındaki müzakeresi de incelenmek üzere Tarife Komisyonu’na havale edildi.
PARKIA MERHUM ALPARSLAN TÜRKEŞ İSMİ VERİLDİ
Gündemin 5. maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2018 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi (166 milyon 137 bin TL) hakkındaki müzekkeresinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Fatih Mahallesi Baki Sokak 976 ada 1 parselde bulunan parka Merhum Alparslan Türkeş isminin verilmesi Belediye Meclisi tarafından görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.
MHP’Lİ MECLİS ÜYESİ TEŞEKKÜR ETTİ
Söz konusu parka Merhum Alparslan Türkeş isminin verilmesinin ardından söz alan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Hasan Sakallı, şahsı, partisi ve Ülkü Ocakları adına kısa bir teşekkür konuşması yaparak, “Ülkemizin birlik ve beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyacı olduğu bir dönemde bu kararın Meclisimizden oy birliği ile geçmesi sevindiricidir ve önemlidir. Tüm Meclis Üyelerimize ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
GÜNDEM MADDELERİ KOMİSYONLARA GÖNDERİLDİ
Merhum Alparslan Türkeş isminin parka verilmesinin ardından İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün Çerkezköy Belediyesi’nde dolu bulunan münferit bazı memur kadrolarında derece değişikliği yapılması hakkındaki müzekkeresinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Çerkezköy ilçesi sınırları içerisinde muhtelif parsellerdeki 5 adet Belediye hissesinin satışının müzakeresi oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
ÖMER KILINÇ’TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Gündemin 9. maddesinde yer alan heyelan bölgelerinde yapılacak yapılarda gerekli önlemlerin alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün müzekkeresinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Konuyla ilgili söz alan Ak Partili Meclis Üyesi Ömer Kılınç, “Olaya farklı bir açıdan bakmamızı rica ediyorum. Ortada bir harita dolaşıyor. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum. 10 – 15 dakikalık bir bilgi ile sizlere bir şeyler söylemek istiyorum. Konu çok önemli.” dedi.
DEPREM BİZİM İZNİMİZİ BEKLEMEZ
Meclis Üyelerine üzerinde deprem risk şablonun bulunduğu bir harita gösteren Kılınç, “Bu çalışmalar yapılsın. Günlük işler, uzun vadeli planları beklemez. Bunlar komisyonumuzda defalarca görüşülsün. Oylansın – oylanmasın; karara varılsın – varılmasın. Bunların çok dışında bir şey söylüyorum. Bunun sadece dedikodusu dahi olsa bu çok tehlikeli bir durum. Burada 10 binlerce insan yaşıyor. Benim istirhamım, bir komite kurulsun. Üniversitelerin desteği alınarak çalışma yapılsın. Böyle ciddi bir proje olursa ‘1000 kişi zarar görür, 2000 kişi evini taşır, 3000 kişi şöyle olur vs’ bilmiyorum. Ama eğer gerçekten yanlış yerlere ev yapmışsak… Deprem bizim iznimizi beklemez. Deprem bizim meclis kararlarımızın nasıl alındığını bilmez. Oraya dikilecek bir tane direk 1 trilyon liraya mı 100 trilyon liraya mı mal olur? Deprem bundan anlamaz. Ondan sonra da hepimiz oturur ağıt yakarız. Özellikle de bu meclisteki insanlar kendi vicdanlarıyla baş başa kaldıklarında çok üzülürler.
DEPREM GELİRSE HİÇBİRİNİN HÜKMÜ YOK
Özetle demek istediğim şey şu: Mevcut düzen nasıl yürüyecekse yürüsün. Hangi karar alınacaksa alınsın. Hangi ruhsat nasıl verilecekse verilsin. Ama bunun dışında 1 ayda mı, 3 ayda mı, 5 ayda mı bitecek bilmem ama Belediyemiz bir çalışma başlatsın. A veya B şahsı yanlış yapmış olabilir. İyi niyetle 2 katlı ruhsat vermiş; sonra da onu 6 katla değiştirmiş olabilir. Bunun altında bütün Belediye Meclis Üyelerinin, Kaymakamın, Valinin, Başbakanın, Cumhurbaşkanının imzası olabilir. Ama deprem gelirse bunların hiçbirinin hükmü yoktur. Ciddi bir etüd yapılmasını rica ediyorum.” açıklamalarında bulundu.
ÖMER KILINÇ’IN AÇIKLAMALARININ GÜNDEM OLMAMASINI İSTEDİ
Toplantının tamamlanmasının ardından bir Belediye Meclis Üyesi ise; Ömer Kılınç’ın zemin etüdü yapılmasıyla ilgili teklifinin gündeme getirilmemesi için basın mensuplarına ricada bulundu.
VELİKÖY OSB MÜTEŞEBBİS HEYETİ SEÇİMİ YAPILDI
Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti’ne 5 Asil, 5 Yedek Üye seçimine geçildi. Yapılan oylama sonucunda Veliköy OSB Müteşebbis Heyeti Asil Üyeliklerine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Meclis Üyeleri Ayfer Dönmez, Uğur Erem, Ali Çalışkan, Necmettin Çınar ve Serdar Ürkmez oy çokluğu ile seçildiler.
KARATE FEDERASYONU’NUN TALEBİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Veliköy OSB Müteşebbis Heyeti seçiminin ardından Türkiye Karate Federasyonu’nun Çerkezköy’de yapılacak olan Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası hakkındaki yazısının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Nedim Yılancı, “Şampiyonanın Çerkezköy’de yapılması konusunda federasyon ile mutabık sağlandı ancak bazı masraflar var. 4 günlük şampiyona burada yapıldığı zaman yaklaşık 1500-2000 arasında katılım sağlanacak. Organizasyon giderleri ile hakem ve diğer masraflarla birlikte 70 bin TL gibi bir tutar ortaya çıkıyor. Bu şampiyonanın Çerkezköy’e katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.
DİLAVER BURAK GEREKSİZ BULDU; ÖMER KILINÇ OLUMLU YAKLAŞTI
Nedim Yılancı’nın aksine; 70 bin TL’nin bu tip bir organizasyon için gereksiz olduğunu savunan AK Partili Meclis Üyesi Dilaver Burak, “Bu karar benim şahsi düşüncem ve diğer grup arkadaşlarım nasıl bir görüş sunar bilemem. Çerkezköy’de bir sürü kulüp var ve yardım olacaksa kulüplerimize yapılsın isterim. Dışarıdan gelene para verilmemeli diye düşünüyorum” ifadelerini kaydetti. Bir Başka Ak Partili Meclis Üyesi Ömer Kılınç ise “Ben bu turnuvanın Çerkezköy’ün tanıtımı, markalaşması için az da olsa katkı sağlayacağını düşünüyorum ve destekliyorum” açıklamasında bulundu.
İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ
Meclis toplantısı Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün bütçe içi aktarma talebinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından sona erdi. Belediye Meclisi Komisyonlara gönderilen konuları görüşüp, karara bağlamak üzere Cuma günü saat 15.00’da yeniden toplanacak.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.