Kızılpınar 40 yıl altyapı sıkıntısı çekmeyecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Kurulu Toplantısı Çerkezköy Belediyesi Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi’nde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Şafak Başa, ilgili daire başkanlarının katılımı ile yapıldı. Başkan Akay, Kızılpınar’a şuana kadar yapılan altyapı ve üstyapı yatırımının 40 milyon TL’yi geçtiğini, Nisan ayına kadar tamamlanması planlanan altyapı çalışmalarının bugün itibari ile % 76.55’inin bittiğini, üst yapı çalışmalarının ise Temmuz ayında tamamlanacağını açıkladı

Kızılpınar 40 yıl altyapı sıkıntısı çekmeyecek
24 Ocak 2018 Çarşamba 17:11

BU YIL SIKIŞTIRILMIŞ BETONLA KAPLANACAK
Kızılpınar’ın Tekirdağ’ın en büyük mahallelerinden biri olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 2016 yılının Temmuz ayında başlanılan altyapı çalışmalarının % 55’inin tamamlandığını, geriye kalan % 23.5’lik kısmın ise Nisan ayına kadar bitirilmesinin hedeflendiğini belirterek, “Üst yapı çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyemize ait olan ve altyapısı tamamlanan 15 caddemizin 11 tanesini sıkıştırılmış beton yol ile kapladık. Kaldırımlarını yaptık. Geriye kalan 4 caddemizi de 2018 yılında sıkıştırılmış beton yol ile kaplayacağız” açıklamasını yaptı.
NELER YAPILDI?
Kızılpınar’da şuana kadar altyapıya yaklaşık 17 milyon TL’lik bir yatırım yapıldığını, 1.5 milyon TL’lik yağmur suyu hattının yapıldığını, üst yapıya ise 10 milyon TL’lik bir harcama yapıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ayrıca 21 derslikli bir okul yapılarak Milli Eğitime devredildiğini kaydetti.
30-40 YIL ALTYAPI SIKINTISI YAŞANMAYACAK
Çerkezköy Kanalizasyon İnşaatı kapsamında kolektör ve terfi hatlarının tamamlandığını ve 59 bin 288 metre kanalizasyon hattı çekildiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, geriye kalan 17 bin 461 metrelik kısmın ise Nisan-Mayıs ayına kadar tamamlanacağını belirterek, Kızılpınar Mahallesi’nin 30-40 yıl altyapı sıkıntısı çekmeyeceğini belirtti.
ARITMADA SONA GELİNDİ
Altyapı çalışmalarının tamamlanması ile yaklaşık 27 milyon 881 bin TL’lik yatırımın tamamlanacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Biyolojik Arıtma Tesisine elektrik ile ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından Çerkezköy’ün tüm atık sularının da verilmeye başlanacağını kaydetti.
25 YIL SONRA ALTYAP YAPILDI
Kızılpınar Mahallesi’nin 3 bin nüfuslu bir yerleşim yeri iken 1992 yılında altyapısının yapıldığını ve bugüne kadar kimsenin bu soruna eğilmediğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise 25 yıl sonra nüfus 45 bine dayandığını ve altyapının kaçınılmaz bir hal ve zorunluluk durumuna geldiğini belirterek, “Bugün 2016 yılının Temmuz ayında başladığımız altyapı çalışmalarının % 55’lik kısmını tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca Kızılpınar’da bulunan ve altyapısı TESKİ tarafından tamamlanan 15 caddenin 11 tanesinde 7 bin 180 metre beton yol ve asfalt çalışmasını Büyükşehir Belediyemiz yaptı. 56 sokağımız da ise yaklaşık 5 milyon TL harcayarak Çerkezköy Belediyesi olarak biz asfalt, demirli beton yol ve sıkıştırılmış beton yol çalışması gerçekleştirdik” dedi.
2018’DE 190 SOKAK VE 4 CADDE DAHA YAPILACAK
2018 yılında yerleşim içerisinde olan 190 sokakta daha Çerkezköy Belediyesi olarak asfalt, sıkıştırılmış beton ve demirli beton yol çalışması gerçekleştirileceğini, Büyükşehir Belediyesi’nin ise 4 caddede üstyapı çalışmalarını tamamlayacağını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, çalışmaların tamamlanması ile Kızılpınar’ın çamur ve tozdan kurtulacağını söyledi.
BAŞKA FORMÜL VARSA SÖYLEYİN BİLELİM!
Altyapı çalışmasının sıkıntılı ve meşakkatli bir iş olduğunu, altyapı çalışmasının olduğu yerde toz ve çamurun olacağını ifade eden Başkan Akay, “Bunun üzerinden siyaset yapmayı doğru bulmuyorum. Altyapı yapılıyorsa çamurda olacak, toz da olacak. Eğer bunun olmayacağını iddia eden varsa, veya başka bir formülü olduğunu bilen varsa açıklasın biz de öğrenelim ve çalışmamızı ona göre yapalım” diye konuştu.
KIZILPINAR’A YAPILAN YATIRIM 60 MİLYON TL’Yİ BULACAK
Şuana kadar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin Kızılpınar’da yaptıkları altyapı ve üst yapı çalışmalarının maliyetinin 40 milyon TL’yi geçtiğini ve çalışmaların bitince bu rakamın 60 milyon TL’nin üzerine çıkacağını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Rakamlar ortada, yapılanlar ortada. Şimdi iki çamurlu yol görüp dikkat çekmeye çalışanlar çalışmaların 2018 yılı içerisinde tamamlanması ile ne resmi çekip paylaşacaklar merak ediyorum. Çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediyemize, TESKİ’ye, Çerkezköy Belediyesi’ne ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.