Kızılpınar açılışlara hazırlanıyor

Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Çanakkale'de şehit olan Kızılpınarlılar anısına yaptırdığı Şehitlik Anıtı başta olmak üzere yine Kızılpınar Belediyesi tarafından yapılan Kızılpınar Belediyesi Endüstri Meslek Lisesi'nin açılışlarının Mart ayı sonunda veya Nisan ayı başında yapılacağını açıkladı

Kızılpınar açılışlara hazırlanıyor
18 Mart 2013 Pazartesi 08:54

Kızılpınar Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Toplu Açılış Töreni'ne AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'i davet ettiklerini ve olumlu cevap aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, açılışlara Hüseyin Çelik'in yanısıra bir Bakanı da getirmek için İlçe ve İl Teşkilatı ile birlikte girişimlerinin sürdüğünü ifade etti.
BAKAN GETİRMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ
Beldedeki son gelişmeleri değerlendiren Belediye Başkanı Faruk Korkmaz sözlerine “Belediyemiz tarafından yapılan Endüstri Meslek Lisesi tamamlanarak hizmete açıldı” diye başladıktan sonra, eğitim ve öğretime başlayan Endüstri Meslek Lisesi’nin yanı sıra Şehitlik Anıtı, Anaokul ve Merkez Camii’nin açılışı için Mart ayı sonunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in de katılımı ile geniş kapsamlı bir tören düzenleyeceklerini ve bu törene bir Bakanın da katılması için girişimlerinin devam ettiğini söyledi.
DEVLETİN 1 KURUŞ KATKISI YOK
Endüstri Meslek Lisesi’nin çevre yollarının ve etrafının Çerkezköy Belediyesi’nin katkıları ile düzenlendiğini kaydeden Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, lisenin yapılmasında devletin 1 kuruş katkısının bulunmadığını belirterek, okulun tamamının Belediye’nin imkanları ile yapıldığını vurguladı.
Endüstri Meslek Lisesi'nde eğitim ve öğretimin başladığını, Şehitlik Anıtı'nın tamamlandığını, Merkez Camii'nn çevre düzenlemesi ve yolları ile birlikte tamamlandığını ifade eden Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Kızılpınar Belediyesi tarafından yaptırılan "Şehitlik Anıtı"nda bir 'Şehit Asker Heykeli'nin bulunduğunu ve ayrıca uzunca bir sac üzerinde Çanakkale motifleriyle 1919 ruhunun canlandırıldığını kaydetti. Şehitliğin en önemli özelliğinin ise Kızılpınar'dan Çanakkale Savaşları'nda şehit düşenlerin isimlerinin tek tek yazılı olmasını gösteren Başkan Korkmaz, Şehitlikte, 12 Kızılpınarlı Çanakkale Şehidi'nin ismi yer aldığına dikkat çekerek, "Şehitlikte ayrıca dev bir Atatürk Portresi yer alıyor. Portrenin hemen yanıbaşında İstiklal Marşı'na yer verdik ve ayrıca şehitlerle ilgili güzel sözler yazdık" dedi.
 “Kızılpınar’a sanayi gelmesini istedik ama olmadı. Biz de bunun yerine Kızılpınar’ı eğitim yuvası haline getirdik" diyen Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, "Geldiğimizde sadece iki ilköğretim okulu vardı. Biz 3. okulu yaptık. Okulumuz Kızılpınar’a hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
KÜLTÜR MERKEZİ ETÜT MERKEZİ OLARAK FAALİYET GÖSTERECEK
Korkmaz, yapılan Kültür Merkezi'nin Etüt Merkezi olarak faaliyet göstereceğini de hatırlatırken, “Durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın çocukları burada ücretsiz bir şekilde sınavlara hazırlanacak” dedi.
9 YIL ÖNCEYLE BUGÜNÜ KARŞILAŞTIRIN
Kendi dönemlerinde Kızılpınar’ın her yönden gelişme gösterdiğine dikkat çeken Korkmaz, “Artık Kızılpınar’a büyük marketler, mağazalar geliyor. Daha önce tek lokanta varken bugün birçok lokanta ve restaurant var. İstiklal Caddesi’nin çarşılaşması hemen hemen bitti. Bunların hiçbiri kolay olmadı. Gönlümüz rahat, yüzümüz ak. Her şey ortada” diye konuştu. Vatandaşlardan 9 yıl önceki Kızılpınar’la şimdiki Kızılpınar’ı karşılaştırmalarını isteyen Korkmaz, “Bunu düşünün ve ona göre karar verin” ifadesini kullandı.
HİZMET GÖTÜRMEK BOYNUMUZUN BORCU
Korkmaz, konuşmasının devamında, Kızılpınar’ın bir kuruşunu dahi heba etmediklerini ve her şeyi Kızılpınar’ın menfaati için yaptıklarını dile getirerek, “Yapılan işlerin hepsi burada. Hodri meydan. Benim kimseden korkum yok. İnsan bizim için çok önemli. Hizmet götürmek de bizim boynumuzun borcu. Kızılpınar’ın bir kuruşunu dahi heba etmedik. Nerelere kadar yol, su elektrik götürdük. Bizim için her zaman vatandaşın menfaati ön plandadır. Kendi nefsimizden önce vatandaşı düşündük. Çünkü bizi buraya onlar getirdi. Siz bize güvenmeye devam edin. Biz de hizmete devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kızılpınarlı - 11 yıl önce
faruk başkan seni çerkezköyde başkan olarak görmek isteriz..