Kızılpınarlılar’a park ve yeşil alan sözü

Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Kızılpınar Mahallesi’nde Erzurum Tekmanlılar Derneği açılışına katıldı. Açılışa, Kızılpınar eski Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’ın kardeşleri ve ailesi da hazır bulundu. Akay, Kızılpınarlılara 22 noktada park ve yeşil alan sözü verdi.

Kızılpınarlılar’a park ve yeşil alan sözü
04 Mart 2019 Pazartesi 17:02

ŞİMDİ SIRADA PARK VE YEŞİL ALANLAR VAR
38 bin 500 resmi nüfusu olan Çerkezköy’ün en kalabalık mahallesi Kızılpınar’da vatandaşlarla bir araya gelen Akay, ilçe genelinde 118 park, bahçe ve yeşil alan çalışması tamamladıklarını ifade ederek, tekrar başkan seçilmesi halinde Kızılpınar’ın çehresini değiştireceğini ifade etti. Akay, “Çerkezköy’ün çocuklarını ve kadınlarını parklarında buluşturduğumuz alanları, şimdi Kızılpınar Mahallemizde tamamlamak istiyoruz. Diyeceksiniz ki ‘arkadaş, şimdiye kadar neden yapmadın?’ Ortalık çamur deryasıyken, kanalizasyon boruları döşenirken biz üst yapıyı bir an evvel bitirme mücadelesi verirken o park ve bahçeleri yapamazdık. Alt yapıyı bitirdik. Üst yapıyı neredeyse bitirdik. Şimdi sıra park ve bahçelerinde mutlu çocukların oynadığı, genç kardeşlerimizin spor yaptığı, ailelerin buluştuğu o yeşil alanları, aydınlık alanları 22 ayrı noktada yapacağımız Kızılpınar parklarıyla buluşturacağız” dedi.
KIZILPINAR’DAKİ DERSLİK AÇIĞINA DEĞİNDİ
Kızılpınar’ın gençlerine bir kapalı spor salonu sözünü verdiklerini fakat zamanın yetmediğini ifade eden Akay, “Seçim beyannamemizde yazılacak, Kızılpınar’da bir kapalı spor salonu yapacağız. Bağlık Mahallemizde yaptığımız gibi taziye evleriyle buluşturacağız. Kızılpınar’ın üst tarafında bulunan alanda bin kişilik tribünlü futbol sahası yapacağız. Veliköy’de yaptığımız bir düğün salonu var; o düğün salonunun projesinin aynısını Kızılpınar Mahallemize kazandıracağız. Çerkezköy Kızılpınar yolunu 186 direkle aydınlatmıştık. O aydınlatmayı İstiklal, Hürriyet ve Atatürk Caddelerinde de tamamlayarak bir hattı bu dönem içerisinde tamamlayacağız. Vazifemiz olmamasına rağmen daha aydınlık Kızılpınar sokaklarını yapmaya çalışacağız. Bu dönem içerisinde bu gözler, Kızılpınar Atatürk İlkokulu’nda bizim çocuklarımızı 60 kişilik okullarda okurken gördü. Bizlerin görevi, bu şehirde yöneticilik yapan herkesin görevi bu çocuklarımıza alan açmak. Bu dönemde şartlı bir şekilde plan değişikliğini yaptık. Yukarıda 2 tane okul yapılması adına destek verdik. Ve iki tane okul yukarıya kazandırdık. Osmanlı Caddesi’nin sonunda belediye yerini, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis ettik. İhalesi gerçekleşti; oraya da bir okul yapılacak. Tepe’de Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nu Büyükşehir Belediyemize kazandırttık. Merada 80 dönümlük alanı okul alanı olarak işledik. İnşallah Kızılpınar Mahallesi içerisindeki liseler oraya taşınacak. Kızılpınar içerisindeki liseler de ilköğretime kavuştuktan sonra bugün aşağıya inen sayılar, 40 kişilik mevcutlara düşen sayılar, yakın gelecekte inşallah daha aşağılara düşerek Kızılpınar’ın çocukları daha rahat sınıflarda okumaya başlayacaklar” şeklinde konuştu.
ERTEM’İN HAKKINI TESLİM ETTİ
“Bu topraklarda altyapı işi yapmak kolay değil. 2013 yılında geçmiş dönem başkanım Kızılpınar’ın altyapısını değiştirdi. İçme suyu hattını değiştirdi. Önemli bir işti” diyerek geçmiş dönem belediye başkanı Ali Ertem’e teşekkür eden Akay, “Bakın Çerkezköy’de bir altyapı sorunu var. Bir içme suyu hattı sorunu var. Dolayısıyla içme suyu hattı biten, altyapısı biten bir Kızılpınar var bugün. O yüzden inşallah biz de gönül rahatlığıyla yollarını, parklarını, bahçelerini yapacağımız Kızılpınar mahallemizde yeniden vatandaşlarımızla buluşmak istiyoruz. Yeni 5 yıl Çerkezköy’ümüze, Tekirdağ’ımıza, Türkiye’mize hayırlı olmasını diliyorum. Memlekete bu seçimin huzur getirmesini, birlik getirmesini beraberlik getirmesini, kardeşlik getirmesini diliyorum” ifadelerinde bulundu.
KORMAZ AİLESİNDEN DESTEK SÖZÜ
Kızılpınar’da düzenlenen programda Tekirdağ’ın Büyükşehir vasfı kazanmadan önce Kızılpınar Belediye Başkanı olan Faruk Korkmaz’ın ailesi de toplantıda yer aldı. Korkmaz ailesi, Akay’a destek sözü verdi. Toplantıya ayrıca CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin ve belediye meclis üye adayları katıldı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.