KOBİ haftasında ‘Canlı ve karlı KOBİ’

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda Avrupa Birliği KOBİ Haftası kapsamında ‘Verimli KOBİ: Canlı ve Karlı KOBİ’ programı düzenlendi

KOBİ haftasında ‘Canlı ve karlı KOBİ’
23 Kasım 2015 Pazartesi 07:49

 ÜYELER İLE FİRMA TEMSİLCİLERİ KATILDI

09.00-12.00 saatleri arasında düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Bilim Sanayi İl Müdürü Fahrettin Akçal, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile firma temsilcileri katıldı.

ÇALIŞMALARIMIZI ARTIRARAK SÜRDÜRECEĞİZ

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Avrupa Birliği haftası nedeniyle düzenlenen programa ev sahipliği yapan Çerkezköy TSO Yönetimi ile katımcılara teşekkür ediyor, programın tüm katılımcılar için yararlı olmasını temenni ediyorum.  Proje yazmak, üretmek son derece büyük önemlidir. Çerkezköy Kaymakamlığı olarak girişimciliğin desteklenmesi adına çok çeşitli toplantılar düzenledik, dersler çalışması yaptık. Bundan sonra da bu yönde çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz” dedi.

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ

Kaymakam Kubilay konuşmasının devamında Çerkezköy’ün girişimci kent olmasında mahalli kaynakların kullanılmasının yanında AB Fon programın da gerekli olduğunu belirterek, “AB fonlarından, hibe programlarından, Kalkınma Ajansı desteklerinden daha fazla yararlanmalıyız. Özel işletmelerin yaklaşık yüzde 99’unun KOBİ’ler olduğu düşündüğümüzde desteklemelerin önemi de ortaya çıkıyor. Bu eğitim programında KOBİ’lerin desteklenmesi açısından AB Fonları ile desteklemelerin önemini göreceğiz. Çerkezköy Kaymakamlığı öncülüğünde 1 yıl önce Proje Koordinasyon Merkezi oluşturduk. Proje Koordinasyon Merkezi’nde başta eğitim olmak üzere çeşitli desteklemelerden yararlanmaya başladık. Bu hem kurumlar için hem Çerkezköy’ün tanıtımı hem de öğretmen ve öğrencilerimiz için son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.

PROJELER YENİDEN YAZILACAK

Avrupa Birliği fonları olduğu gibi Kalkınma Ajansı’nın da ciddi desteklerinin olduğunu sözlerine ekleyen Metin Kubilay, “Kalkınma Ajansı için yazdığımız projelere istediğimiz oranda destek gelmemesi üzerine çalışma başlattık. Bizzat Kalkınma Ajansı’na giderek, bunun nedenini öğrendim. Bizlere, yazılan projelerin Kalkınma Ajansı normlarına göre hazırlanmadığını, bundan dolayı da projelerin kabul görmediği anlatıldı. Bunun üzere Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde eğitim programı düzenledik. Bütün projelerimizin yeniden yazılacak” diye konuştu.

HERKESE KATKI SUNMAYA HAZIRIZ

Kaymakam Kubilay konuşmasının devamında ise, “Çerkezköy olarak bir adım daha ileri gitmek istiyorsak, daha iyi duruma gelmek istiyorsak yerel kaynakların yanından Avrupa Birliği Fonları’nın yanında Kalkınma Ajansı desteklerinden de yararlanmalıyız. Çerkezköy’de proje yazmak isteyen herkese katkı sunmaya hazırız” açıklamasında bulundu.

SUNUM YAPILDI

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ın açılış konuşması sonrasında programa geçildi. Namık Kemal Üniversitesi Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker’in sunum yaptı. Eker, “KOBİ’ler için AB, AB Proje Hibe Programları, KOBİ'lerin Başvurabileceği AB Proje Hibe Destekleri, AB Proje Hazırlanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar” konularında katılımcıları bilgilendirdi.

DAHA ÇOK PROJE ÜRETMELİYİZ

TEKNOPARK Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, ülke olarak başarılı olabilmek için dünya ile boy ölçüşebilecek eserler çıkarılması gerektiğini belirterek, “Bunun için çok çalışmalıyız. Çok çalışmak için ise bilgili olmalıyız. Devlet desteklerinin yanı sıra Avrupa Birliği Fonlarından Kalkınma Ajansı desteklemelerine sayılamayacak kadar desteklemeler bulunuyor. Bizler kaynakları kullanamıyorsak bir başka ülke kullanıyor. Bunun için kaynakların başkasına gitmemesi adına daha çok proje üretmeliyiz” dedi.

PROGRAM SUNUM İLE DEVAM ETTİ

TEKNOPARK Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker’in sunumu sonrasında  NKÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aysun Sağbaş ve Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Doğan Hasan’ın sunumları ile devam etti. Prof. Dr. Aysun Sağbaş ile Yrd.Doç.Dr. Doğan Hasan, “KOBİ’lere Özel Verimlilik Reçeteleri, Verimli KOBİ Destek Projesi ‘Check-Up’ Sonuçları, Daha Sağlıklı ve Fit KOBİ’ler İçin Verimlilik Reçeteleri: Örnek İki İşletme Uygulama Sonuçları, KOBİ’lerde Dönüşüm ve Sürekli İyileştirme İçin Reçeteler” konularında bilgi verdi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.