Koca bir yılın emeği sele kapıldı

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Malkara’da yaşanan şiddetli yağmur ve doludan zarar gören köylerin muhtarları ve yetkililerle görüştü. Yağıştan ağır hasar alan Gönence Köyünü ziyaret eden Yüceer yaptığı açıklamada, “Ayçiçeği ve buğday tarlaları büyük oranda hasar görmüş. Üreticilerimizin zararı çok büyük. Tarlalara atılan gübreleri sel götürmüş. Tarladaki ürünlerin yarısından fazlası, bazı tarlalardaki ürünlerin tamamı telef olmuş” dedi.

Koca bir yılın emeği sele kapıldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
29 Mayıs 2019 Çarşamba 12:50

ÇİFTÇİLER MAĞDUR
Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Mliletvekili Dr. Candan Yüceer, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ile birlikte Malkara’nın Gönence köyünde mağdur olan vatandaşları ziyaret etti. Henüz hasar tespitinin tam olarak yapılamadığını kaydeden CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, “Hem Ziraat Odası, hem Tarım İl Müdürlüğü, hem belediye yetkilileri ile görüşmeler yaptım. Bir an önce hasar tespit çalışmalarının tamamlanması gerekiyor. Bazı çiftçilerimiz çiftçi kayıt sistemine kayıtlı değil ve bu nedenle tarım sigortasından faydalanamıyor. Bu çiftçilerimizin de mağduriyetleri giderilmeli, yaraları sarılmalı” ifadelerini kullandı.
“HERKES PERİŞAN DURUMDA”
Artan üretim maliyetleri nedeniyle her yıl daha da güç koşullarda üretim yapmak zorunda kalan Malkaralı çiftçilerin sağanak ve dolu yağışından kaynaklı zararlarının bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade eden Yüceer, “Üreticilerimizin halini gördüm. Herkes perişan durumda. Bütün yıl boyunca verdikleri emekler sele kapılıp gitmiş. Toplamda 5 bin dönümden fazla bir alandan söz ediyoruz. Yüzlerce çiftçiden ve ailelerinin geçiminden söz ediyoruz. Devlet böylesi afetlerde daha hızlı davranmalı. Aylar sonra yapılan ödemelerin çok anlamı olmuyor” dedi
DERENİN BİR AN EVVEL ISLAH EDİLMESİ GEREKİYOR
Gönence Köyündeki derenin de sıkça taştığını kaydeden Yüceer, “Dere ıslahı konusunda belediye ve DSİ yetkilileri ile görüştüm. Malkara Belediye Başkanımız Ulaş Yurdakul zaten üreticilerimizin zararlarının giderilmesi konusunda ellerinden geleni yapacaklarını ifade etmişti. En kısa sürede dere ıslahı çalışmaları da başlayacaktır” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.